sunnuntai 19. kesäkuuta 2016

Välimerellinen viikonloppu


Uusi kirja innosti uusiin, välimerellisiin ruokakokeiluihin. 


Savulohi sai kylkeensä kukkakaali-basilika-lisuketta, jota kehuttiin kirjassa vuolaasti. Maukasta tuosta tulikin - etenkin valkosipulin kera.


Toinen kiva uusi lisuke koostui herneistä, fetajuustosta ja mintusta.


Kalan sai kaverikseen timjamikastiketta.



Salaatti oli kuitenkin vanhaa kunnon halloumi-mansikkasalaattia Pirkan reseptillä.


Vaaleaa sangriaa lauantai-illan kunniaksi.


Jälkkäriksi herkullista suklaamoussea.


Sateisen sunnuntai-aamun lämpimäksi lohturuuaksi chorizo-nakkipaistosta fetajuustolla ja kananmunilla.


Mukavan ruokaisaa, mutta yllättävän tulista. Jatkossa voisi korvata puolet nakeista ihan tavallisilla.

Kirjasta on ollut paljon iloa jo nyt ja monenmonta reseptiä on vielä kokeilematta. Hieman muokattua frito mallorquiniakin tekisi mieli kokeilla, vaikka O vannoi, että ei enää koskaan...

On ollut ihanaa ostella tuoreita, tuoksuvia yrttejä sekä muita tuoreita raaka-aineita uusia kokeiluita varten. Ainakin herne- ja kukkakaalilisukkeet jäänevät pysyvästi lisukelistallemme ja monipuolistavat kasvisten syöntiämme entisestään.

Tällaiset ruuat ovat ihan täydellistä hyvän mielen ja olon ruokaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti