torstai 1. tammikuuta 2015

Happy New Year!


Hyvää alkanutta vuotta 2015 kaikille! Meidän uudenvuoden juhlintamme kutistui tänä vuonna hiukan kasaan erinäisistä sattumista johtuen, joten juhlistimme vuoden vaihtumista melko rauhallisissa merkeissä kotona hyvän ruuan ja leffan merkeissä. Olisi ollut ihana saada vieraita, mutta kun ei niin ei. Iltapäivällä lenkitimme koirat valjaissa ja tuplahihnoissa ihan varmuuden vuoksi ja illaksi linnoittauduimme sisätiloihin. Meillä ei yksikään eläin pelkää raketeita, eikä reagoi niihin juuri mitenkään ja haluan pitääkin tilanteen juuri sellaisena.


Lidlistä tarttui mukaan tuollainen miniufolamppu, joka sopi mielestäni kivasti uudenvuoden pöydän centerpieceksi. Ruokana oli perinteisesti nakkeja ja ranskalaisia - minulle jälkimmäiset porkkana-palsternakkaversioina, peruna-, katkarapu- ja kurkkumajoneesisalaattia.


 Laseissa läikähteli Pommacin kevytversio.


Ruuan jälkeen istahdimme sohvalle ja katselimme New Year's Eve -leffan. Olimme nähneet sen aikaisemminkin, mutta väliäkös tuolla - sopi tunnelmaan. Samalla saimme ihastella raketteja suoraan olohuoneen ikkunasta.


 Leffan kanssa napostelimme erilaisia juustoja ja maistelimme ensimmäistä kertaa tuoreita viikunoita.


Puolen yön aikaan lähdimme ulos kävelylle ja yritimme löytää paikan, josta näkisi mahdollisimman laajalti ympärilleen. Taisimmekin nähdä enemmän raketeita kuin useaan vuoteen.


Lopuksi oli pakko vielä leikkiä hiukan tähtisadetikuilla, joskin sytyttimemme temppuili, emmekä ehtineet saada montaa otosta aikaiseksi.


Ja niin starttasi vuosi 2015. Vuosi, jonka aikana kehäradan pitäisi alkaa toimia, minun valmistua ja Iipun täyttää 10 vuotta. Sellaisena se on välkkynyt mielessä jo usean vuoden ajan, mutta saapa nähdä, millainen siitä todellisuudessa muodostuu. Toivottavasti ainakin hieman riehakkaampi kuin meidän uudenvuodenaatostamme!

Happy New Year 2015!

6 kommenttia:

 1. Ihan samat ajatukset täällä - valmistuminen nyt päällimmäisenä mielessä. :)

  Meilläkin koko karvakomppania raatoili, vaikka räiske oli täällä ihan älytön. Hyvin maistui uni koko porukalle itseni mukaan lukien - joka siis vietin vuodenvaihteen ihan yksin ja nukuinkin puolen yön aikaan jo nakeista ja salaateista tietämättömänä. Että olisi se voinut sielläkin kuivempikin olla. :D

  Ensi vuoteen pitää kyllä panostaa - en ennen eilistä tajunnutkaan millainen valoshow tarjoillaan suoraan meidän takapihalle, jyrkän mäen päällä kun asutaan. Jos on yhtään näin leutoa ensi vuonna niin sitähän tarkenisi vaikka järjestää pippalot pihalla. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huh, onko vielä paljon jäljellä? :) Hauska kuulla, ettei oltu ainoita kuivailijoita :D Tosin sulla se taisi olla vapaaehtoista? Voin kuvitella, että sieltä oli vielä paljon huikeammat näkymät! Pihajuhlat toimisivat varmaan täydellisesti :)

   Olisi hauska muuten joskus nähdä kuvia siitä teidän lähitienoosta. Olen monesti ohiajaessani pohtinut, pystyykö siellä esim. pihoilla potkimaan palloa vai lähteekö se automaattisesti vierimään alamäkeen? Tai joutuuko joka päivä kulkemaan valtavan mäen ylös kotiin päästäkseen? :)

   Poista
  2. Ei onneksi, tosin ne pahimmat eli syvärit ja muutama iso tentti. Muutamia läsnäoloviikkojakin. Heh, kuulostaa ihan "oikealta" yliopisto-opiskelulta tämä lepsuus, kun on tottunut päivittäisiin harkkoihin ja läsnäolopakollisiin luentoihin. :) Mites paljon sulla on?

   Mies juhli meidän perheiden kanssa uutta vuotta sen verran kaukana, etten mitenkään olis ehtinyt puoleenyöhön mennessä juhlapaikalle työpäivän päälle. Kaikinpuolin hauskaa heillä vaikutti olleen, mutta mitäpä tuota harmittelemaan.

   Meidän piha on kyllä aika jyrkkä ja viettää naapurin pihaan joten palloa tuossa ei potkita, mutta vetolelua kyllä heitellään ja sen verran koiraa uskaltaa pitää irti kun sen kanssa touhuaa. Mäki on onneksi tällä kertaa ihan pieni, Kuopiossa inhosin joka ikinen iltapäivä sinne meidän nyppylälle kapuamista. :D Varsinkin pyörän raahaaminen ylös oli ihan kamalaa. Että ehkä sekin antaa vähän perspektiiviä nykyiseen. ;)

   Mutta tervetuloa vain itse paikan päälle asia toteamaan, jos ohikulkiessanne joskus sopiva väli on! :) Pusu ei ainakaan koiraseuraa pahitteeksi laittaisi (ihan meidän vieressä on kiva pieni metsä), sitä en tosin tiedä, miten teidän kolmikko tuota kaistapäätä sietäisi. Harva koira sitä tuntuu jaksavan ja onkin kovin sääli, ettei Tampereelta olla vielä sopivia koirakavereita löydetty...

   Poista
  3. Mulla on maaliskuulle asti vielä pakollista opetusta (oisko 3 kurssia?) ja sen jälkeen valinnaiskursseja (viimeisin toukokuun alussa). Väleissä 1-2 viikon taukoja. Ehkä noin 3-4 tenttiä. Ja sitten tosiaan se lisuri (puuh). Ihmispuolelta vissiin valmistutaan jo aiemmin keväällä? Meillä tosiaan vasta touko-kesäkuun vaihteessa tuo juhlallinen publiikki, jonne minäkin toivottavasti tähtään.

   Hauskalta kuulostaa tuo teidän elinympäristönne kyllä :) Voitais vaikka joskus poiketakin ihmettelemään! Luulen kyllä, että meidän ryhmä rämässä riittäisi myös siedettävää :D

   Poista
  4. Se riippuu hirveästi yliopistosta, ryhmästä (eli paljonko kursseja keväälle jää) ja tehdyistä vapaavalintaisista + amanuenssuureista (onko teillä niitä?) + syväreistä. Käytännössä tyhjää on keväästä varattu niille manuille, mutta jos kaikki on tehty, aikaisintaan Kuopiosta voi valmistua tammikuussa (A-ryhmäläiset siis). Useimat kaiketi siinä huhti-toukokuussa kuten minäkin (eli toivottavasti saan syvärit purkkiin! :D).

   Laitahan vaikka mailia, kun täällä päin liikutte niin katsotaan sitten tarkemmin. :)

   Poista
  5. Elukalla ei ole enää amanuenssuureja, vaihtuivat vuosi-pari sitten klinikkavuoden yhteyteen ympättyihin ns. vaihtoehtoisiin viikkoihin, jolloin sai valita/toivoa, missä sairaalassa ja millä osastolla halusi olla. Pitänee laittaa mailia, tosin ihan lähiaikoina ei kyllä olla varmaan tulossa. Ja pahoittelut myöhäisestä vastauksesta, on jotenkin blogi ollut ihan unohduksissa, kun viimein sain itseäni niskasta kiinni ja lisuri-projektin toden teolla työn alle :D

   Poista