keskiviikko 7. toukokuuta 2014

Hope for the best, prepare for the worst

Intian matkan valmistelut alkavat olla hyvällä mallilla. Syksystä asti olen rampannut YTHS:llä rokotuksilla: rabies-tehoste, hepatiitit, polio, Japanin aivokuume, josta saikin pulittaa varsien sievoisen summan... Suun kautta napsin lavantautirokotteen, joka sai luut ja ytimet särkemään.

Viisumihakemuskin maksoi viitisenkymppiä ja se piti toimittaa ja noutaa itse lähetystöstä. Niin ja käydä valokuvaamossa sen takia. Plus hankkia matkavakuutus. Varata lennot. Maksaa kurssimaksut.

Kasata matka-apteekkia (lähinnä vatsalääkkeitä, vatsalääkkeitä, vähän kuumelääkkeitä, lisää vatsalääkkeitä, rutkasti käsidesiä - vaan liekö vieläkään tarpeeksi kaikenmaailman ameeboja torjumaan...).


Haalia leikkauskaapujen alle polvet peittäviä hellehousuja ja olkapäät peittäviä yläosia, käytännössä siis T-paitoja.


Keksiä mukaan jotakin semijärkevää evästä, joka a) ei painaisi paljon b) hajoaisi matkalaukkuun c) sulaisi kuumassa d) päätyisi ensimmäisenä muurahaisten ruuaksi eli olisi yksittäispakattu e) täyttäisi pienen kaksi viikkoa pelkällä riisillä ja kasviksilla elämään joutuvan kandidaatin proteiinin- ja rasvan tarvetta edes auttavasti


Pohtia, mikä kaikki muu voisi tulla tarpeen oloissa, joita ei osaa etukäteen kuvitella. Savetteja, pyykinpesuainetta käsinpesuun, otsalamppu ja taskulamppu sähkökatkosten ajaksi (niitä kuulemma on luvassa, myös leikkausten aikana) , punkki- ja mäkäräsuoja, pistorasiansovitin tai mikälie onkaan oikeasti nimeltään...


Vaihtaa euroja vieraaksi valuutaksi, jonka nimeä en edes tiedä. Vähän hävettää myöntää, etten itse asiassa ole koskaan matkustanut minnekään tietäen näin vähän itse kohdemaasta. Ei mikään turistimatka tämä.


Päällimmäisenä mielessä: mitä olen unohtanut hankkia?

16 kommenttia:

 1. Koska lähdet matkaan? Kuulostaa tosi jännittävältä! Oletko vain tuon kaksi viikkoa siellä? Entä lähteekö sinne mukaan jotain opiskelukavereita vai lähdetkö ihan yksin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lauantaina lähtö :) Juu, vain kaksi viikkoa. Itsestä tosin tuokin aika tuntuu varsin pitkältä ajalta olla poissa O:n ja eläinten luota - ei olla koskaan ennen oltu erossa näin kauaa :P Mukaan lähtee juu kolme kurssikaveria, onneksi :)

   Poista
 2. Koska lähdet matkaan? Kuulostaa tosi jännittävältä! Oletko vain tuon kaksi viikkoa siellä? Entä lähteekö sinne mukaan jotain opiskelukavereita vai lähdetkö ihan yksin?

  VastaaPoista
 3. Kyllä Intiassa pärjää, pääasia ettet unohda joustavaa, avointa ja ennakkoluulotonta asennetta kotiin! ;) Antoisaa reissua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, yritän ainakin olla avoin, katsotaan miten naisen tosipaikan tullen käy :D

   Poista
 4. Tuo Japanin aivokuume rokotus on aivan törkeän kallis! Tulee reissulle huimasti hintaa lisää! Ennen kuin keksivät uuden rokotteen, sai vanhan hintaan 20€/rokote/tehoste. Jouduin tuota vanhaa rokotetta tilaamaan erikoisluvalla tyttärelleni, sillä uusi rokote ei käy lapsille ja sain pulittaa siitä yli 200€! Olivat laittaneet yhden nollan perään lisää... :(

  Mutta onnea matkaan ja varustelu vaikuttaa hyvältä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on! Arvoin pitkään, ottaako sitä ollenkaan tuon hinnan vuoksi, mutta on se niin ikävä sairauskin, että päädyin lopulta ottamaan. 20e kuulostaisi kyllä paaaaaljon paremmalta! :D Kiitos :)

   Poista
 5. Mahan Intiassa saa kyllä sekaisin, sen välttämiseen ei taida auttaa mikään.. nimim. kummastakin päästä muutama päivä.

  Mutta varmasti mielenkiintoinen oppimismatka tulossa joka tapauksessa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotkut harvat siinä ovat kyllä onnistuneet, joten haluan yrittää, vaikka haaveeksi saattaa kyllä jäädä :P Jonkun lievän nyt varmaan vielä kestää, toivottavasti ei tule pahempaa!

   Poista
 6. Nuo Rainbown pähkinäpatukat muuskaantuvat ja hunaja sulaa helposti ihan Suomen keleilläkin laukussa. Mutta joo, pähkinät on hyvästä, kuivaliha myös?

  Huomaa, että yhdessä Lopex-pakkauksessa on vain vähän päälle yhden päivän maksimiannos. Muista tsekata, mihin ripuliin niitä kannattaa ottaa ja millaiseen ei. Mä myös ottaisin kipulääkkeet tuplasti vahvempina -> vie vähemmän tilaa ja puolikkaan voi aina ottaa jos siltä tuntuu. Totuushan on, että et luultavasti tule tarvitsemaan noista mitään, mutta mä pakkaisin silti maksimimäärän minimitilaan. Hyvähän se on varautua (nim. mulla oli briteissäkin(!) laukussa melkoinen lääkearsenaali antibiootteineen kaikkineen :D) ja hyvin oletkin varautunut. Toki varautuminen riippuu matkan pituudesta ja kohteen sijainnista. Jos vahinko sattuu, muistaakseni intiassa valtaosa sairaaloista on homeopaatisia, joten kannattaa tsekata, mistä löytää länsimaalaisen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okei, no saatan heittää ne jossakin vaihessa sitten pois :D Ajattelin, että pysyisi kuitenkin paremmin koossa kuin esim. mikään suklaata sisältävä proteiinipatukka. Juu, Lopexia on enemmän kuin kuvassa näkyy ja varoitukset siitä on kuultu ;) Tulehduskipulääkkeitä otan ylipäätään kovin nihkeästi, joten luulen että nuo saavat kuitenkin riittää :) Mietin, että pakkaan ne kuitenkin järkevämmin juurikin tilansäästösyistä. Se, mitä oikeasti jäin kaipaamaan, oli amox-clavu resepti pahojen puremien varalta ja ehkä joku siprofloksasiini siltä varalta, että oikeasti sairastuisi, mutta ehkä on vain luotettava onneen...

   Poista
  2. Joo, taatusti riittävät, jos tosiaan vain sen pari viikkoa olet. :)

   Alla olevaan vinkkiin liittyen: mä voin olla erityisen skeptinen, mutta itse en intian kaltaisesta maasta ostaisi lääkkeitä apteekista. En minä ainakaan osaisi arvioida apteekkien hankintakanavien luotettavuutta. Totuus kuitenkin on, että väärennettyjen lääkkeiden bisneksessä liikkuu enemmän rahaa kuin huumekaupassa (!) ja suurin tuotanto tapahtu juurikin aasiassa.

   Poista
 7. Hei Nea!
  Varautumisesta juolahti mieleen, että olethan jo aloittanut maitohappobakteerikuurin syömisen? Adrenaliinipiikki olisiko tarpeen? Entäs jotakin, millä saat itsesi väsyneenä piristettyä: fruktoositabletteja, kofeiinia, kuivahedelmiä, kaakaota. Hyvin kätevää olisi olla yksi käsipari lisää rakkautta ja elämää ylläpitävän nelikätisen Vishnu-jumalan tapaan, mutta se sitten seuraavaa matkaa valmistellessa agendalle!
  Näen teidät jo siellä klinikalla kulkemassa salista toiseen puolijuoksua "and saving lives", samalla selostatte jokaista vaihetta innosta puhkuen, kuten tuo esittelyvideo etenee. Fantastic! I love what you are doing!
  Oikein paljon onnea matkaan, paljon tyytyväisiä eläinpotilaita ja jalat (sopivasti) irti maasta reissun aikana - go with the flow! Rapsutuksia kotiin jäävälle laumalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hiukan jäi viime tinkaan maitohappobakteerit saaren päivystyksen vuoksi mut ei voi mitään :) Toinen käsipari kelpaisi kyllä :D Kiitos!

   Poista
 8. Intiasta saa apteekista mitä vaan, jos sellaiseen pääsee. Kunnollisia ja luotettaviakin on. ;)
  Ja mahalääkkeet kannattaa kans ostaa paikan päältä, auttaa paaaaaljon paremmin. Ab saa apteekista ilman reseptiä. terkuin 3 kertaa Intiassa ollut ja lähiseuduilla enemmänkin reissannut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mennään vaan niin syrjään etten tiiä apteekeista :D Mutta hyvä tietää, että sieltäkin saa, kiitos vinkistä :)

   Poista