maanantai 24. lokakuuta 2011

Valoa syksyyn

Oon aina epäillyt aloittavani joulufiilistelyn vähän turhan aikaisin. Bongattuani toissapäivänä naapurin ovesta joulukranssin ja terassilta punaisin joulupalloin koristellun kuusen totesin, että ehkä mun ei tarvitse olla kovin huolissani. Tänä vuonna oon nimittäin ehtinyt vasta pikkuisen pohdiskella, milloin jouluulkovalot kehtaisi kieputtaa terassin kaiteen ympärille. Viime vuonna olin naapuruston ensimmäinen ja taidanpa olla valmis ottamaan sen raskaan roolin harteilleni tänäkin vuonna. Lisäksi sorruin lauantaina ostamaan Tiimarin alennusnurkasta yhden joulukoristeen, jota koko viime talven himoitsin, mutten 20e hintaan raaskinut ostaa. Nyt saman ihanuuden sai 5e:lla - deal! Tällä hetkellä koriste nököttää telkkarini päällä, mutta aion sulloa sen vielä ainakin reiluksi kuukaudeksi yläkaapin kätköihin. Heti huomenna.

Sen sijaan mua on viime viikkoina inspiroinut ja sinne em. Tiimariin juoksuttanut toinen valtaisa inspiraatiohyöky, jollaista en hetkeen muista kokeneeni. Hirveä, kaupallinen, Jenkkilästä meillekin levinnyt turhakejuhla - ihanakamala Halloween

Ennen kyseinen juhla ei ole onnistunut liikauttamaan mun mieltäni suuntaan tai toiseen, enkä ole milloinkaan edes osallistunut halloween-bileisiin. Naamiaisiakaan en suoranaisesti rakasta. Silti eräänä iltana erästä nimeltämainitsematonta keskustelupalstaa lukiessani kuulin päässäni naksahtavan ja käytin tuntikausia bileiden suunnitteluun. Lopuksi vuodatin alustavat ideani Facebookissa tytöille, jotka tapansa mukaan innostuivat ja olivat heti mukana. 

Tällä hetkellä projekti on edennyt siihen pisteeseen, että sain askarrellapaskarrella ensimmäisen event invitationini Facebookkiin ja bileet pidetään täällä matalassa majassani 5.11. Toivottavasti väkeä saapuu tarpeeksi - toistaiseksi aika moni ei ole ollut varma tulostaan (miten ne ei muka innostu näin hauskasta häppeningistä?! haha), enkä viitsi kutsua ihan hirveästi ihmisiä, kun tämä 40 neliötä on kuitenkin aika rajallinen tila. Olen laatinut bileisiin jo soittolistan (Google ja Spotifyn etsintätoiminto olivat aika ystäviä!), suunnitellut suolaiset ja makeat tarjottavat, hankkinut alati kasvavan läjän koristeita ja rekvisiittaa ja pyörittelen lähes joka päivä jotain uutta ideaa. Toivottavasti tästä tulee vuosittainen traditio! En halua kuitenkaan kuvailla suunnitelmiani vielä tämän tarkemmin, koska blogiani lukee useampikin juhliin kutsuttu.

Niinpä laitankin oheen vain muutamia inspiraatiokuvia siltä varalta, että lukijoissa sattuisi olemaan muitakin asiasta innostuneita. Tarkempi kuvaus toteutuneista jutuista sitten bileiden jälkeen.


Kuva
Kuva
Kuva
Ihana pöytäliina!


Kuva
Tuollaisia mustia korkeita kynttilänjalkoja olen yrittänyt löytää kaikkialta, mutta toistaiseksi ei ainakaan ole onnistanut :/ Tuo seittiharso on myös kiva ja mustat tarjoiluastiat sekä kukat!


Kuva
Kuva


Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Ikea-korutelineen uusikäyttöä.

Musta tuntuu, että tänä vuonna oon ensimmäistä kertaa ymmärtänyt halloweenin idean. Ei se ole mikään krääsän ja kummitusten ylistys, vaan tarkoituksena on luoda pikkuinen valonpilkahdus keskelle pimeintä syksyä. 


Jotain, mitä odottaa.

7 kommenttia:

  1. Voi vitsi, tulee varmaan ihanat kemut! Jenkeissä kaikki panosti Halloweeniin ihan hulluna (yllättäen) ja tarjolla oli just kaikkea tuollaista syötävää...

    VastaaPoista
  2. Mulle kans Halloween on merkinnyt jotakin jo useamman vuoden ajan, harmi vain että se on täällä edelleen niin pikkujuttu ettei siitä kovin monet innostu, yksin on paha juhlia. Ite tosin näen Halloweenin enemmänkin sen alkuperäisessä pakanallisessa muodossa, sadonkorjuun viimeisenä päivänä ja kuolleitten juhlana. Ehkä tästä syystä vierastan myös suurinta osaa kaupoissa myytävistä koristeita, ne on melkoista "krääsää", mutta esim. nuo laittamasi kuvat koristeista ja ruuista on todella hienoja! Paljon kaikkea kurpitsajuttua, sadonkorjuuteemaa, mustaa & oranssia ja ripaus kauhua.

    VastaaPoista
  3. Meidän blogissa on teille tunnustus/haaste!

    VastaaPoista
  4. Nyt kaupoissa on myynnissä niitä söpöjä, erivärisiä ja röpelöisiä minikurpitsoja :) -H

    VastaaPoista
  5. sansu: Ooh, voin kuvitella! :) Suomessa halloween ei vieläkään tunnu lyöneen itseään ihan täysin läpi, mutta toivottavasti saadaan kivat bileet kuitenkin :)

    Anonyymi: Niinpä :/ Onneksi oon saamassa ees muutaman kaverin mukaan, ettei ihan yksin tarvitse juhlia :) Mäkin tykästyin tosi paljon noihin sadonkorjuutyyppisiin kuviin ja aitoja kurpitsoja olen esimerkiksi jo hankkinut. Vaan kyllä sitä on pikkuisen siihen krääsäänkin tullut sorruttua, koska kauhua luulen vieraiden joka tapauksessa odottavan. Saapa nähdä, millainen on lopputulos :)

    Janita & Nana: Ooo, tackar :)

    H: Joo, bongasin kanssa jo jokin aika sitten Kodin1:sta ja kotiutin muutaman :) Ihan jo ennen kuin tiesin näistä bibalskeista mitään. Ihania! :)

    VastaaPoista
  6. Itsellä kun on synttärit sopivasti halloweeninä niin muuta teemaa ei synttäreihin ole koskaan ollutkaan.

    VastaaPoista
  7. Lucky you... ellei jo kyllästytä :)

    VastaaPoista