sunnuntai 20. syyskuuta 2009

Is it just me or could this autumn be more beautiful than the ones before?



Parina viime viikkona on opiskelu nyt sitten toden teolla alkanut. Luentoja on ollut aamuisin 8-10 ja 10-12 pääsääntöisesti, välillä vain yksi. Iltapäivällä on ollut sitten mikroskopointeja (pakollisia toisin kuin luennot) ja itsenäiselle mikroskopoinnille jätettyä aikaa. Ei siis ihan mitään 8-16 päiviä niin kuin aluksi luulin - monesti on päästy jo 12 aikaan :) Tosi kivaa silti tuo mikroskopointi - saimme mikroskooppeihin omat avaimetkin, joten pääsee periaatteessa mihin aikaan tahansa hommiin, jos haluaa. Siis joudumme aina piirtämään tutkimistamme kudosnäytteistä kuvat ja näihinhän menee sitten toisilla enemmän, toisilla vähemmän aikaa. Itse en liikaa näiden kanssa ole alkanut nysväämään (hyvä minä, perfektionismi on nujerrettavissa! :D), mikä on itselleni siis hieman epätyypillistä, mutta kovin vapauttavaa. Toki silti huolella teen, enkä ensimmäisten joukossa ole valmiina, mutta enpä sentään viimeisenäkään. Noita raapustuksiani tahtoo siis tuo ylimmäisin kuva esittää :)



Hommia on kyllä silti riittänyt kotiinkin asti. Kirjoja sain toissaviikolla viime vuoden opiskelijoilta, koska olin niitä sähköpostin ääressä kytännyt :) Moni, joka tilasi kirjat uutena ei ole niitä vieläkään saanut ja ensi maanantaina on jo ensimmäinen tentti. Tai no, huomenna on myös englannin tasokoe aamulla, jonka läpäisemällä voisi saada hyväksytyksi englannin kurssin osallistumatta opetukseen. Menen kokeeseen, vaikken uskokaan omaavani tarpeeksi hyvää yliopisto-/oman alan englantia. En ole kuitenkaan jaksanut ottaa minkäänlaista stressiä asiasta, kävi miten kävi.

Yllä olevassa kuvassa tämänhetkiset kirjani, saatan olla niistä hieman tohkeissani :D Etenkin tuo eläinlääketieteen sanakirja on päheä. Ja kuvallinen anatomian "luettelo". Varsinaiset anatomian ja fysiologian kirjat ostin uutena ja ne eivät vielä ole saapuneet, vaan eipä ole ollut tarvetakaan. Tällä hetkellä opiskelemme siis histologiaa, biokemiaa ja solubiologiaa (ylimmät kirjat) ja luettavaa noissa kirjoissa olisi ehkä 30-50s/päivän aihe. Jotain olen koittanutkin lukea, mutta ihan kaikkea ei tietenkään ehdi. Mitenkähän sitä mahtaa ensimmäinen tentti mennä... :P No, enpä silti kadehdi niitäkään, joiden omat kirjat eivät ole vielä saapuneet :/


Iippu osallistuu aktiivisesti opiskeluun ;)

Luennot ovat olleet pääsääntöisesti ihan ok - toiset luennoitsijat ovat luonnollisesti parempia kuin toiset. Pysyn hereillä tekemällä omia muistiinpanoja prujuihin. Jotenkin tuntuu, että enemmän hyötyä voisi saada, kun lukisi samat asiat vain kotona itse... En ole koskaan oppinut varsinaisesti kuuntelemalla, tai siis siten asiat eivät jää päähäni.

Toissaviikolla saimme ensimmäiset rokotukset rabiesta eli raivotautia vastaan. Meille eläinlääkäriopiskelijoille siis nämä annetaan tartuntariskin vuoksi ilmaiseksi - kolme ensimmäisenä vuonna ja 1-2 ensi vuonna. Silti jos koira puree, joudumme menemään hakemaan lääkäriltä uuden rokotuksen... Viikolla oli myös varsamarkkinat, jossa sain oman "tamman" eli oman yhteyshenkilön vanhemmista opiskelijoista.

Toissaviikonloppuna olin, kuten aiemmassa postauksessa jo mainitsinkin, Turussa hyvää kaveriani tapaamassa. Perjantai-iltana teimme kanasalaattia ja kävimme yhdellä keikalla Klubilla. Lauantaina oli vuorossa hieman shoppailua ja matka takasin kotiin. Tulipa samalla lähijunatkin täällä päässä testattua. Ei ollut kyllä suurta vetoa Turkua kohtaan, vaikka paljon turvallisempi olo siellä jotenkin oli kuin täällä :D Mutta kiva visiitti silti.

Viime viikolla oli taas tokoa Iipun kanssa. Meni aika kivasti - Iippu alkaa todella innostua puuhasta ja on ihan fiksu! Ilmoittauduimme tokoon myös EKY:n koirakerhon kurssille, mutta sieltä ei ole vielä tullut vahvistusta...

Tämän viikon perjantaina saimme sovittaa labratakkeja, jotka saamme yhdeltä lääkefirmalta lahjoituksena, kivaa :) Tulossa on myös erään eläinlääkevalmistajan esittelytilaisuus, jossa voimme saada jopa stetoskoopit, jos hyvä säkä käy. Se olisi mahtavaa, pääsisi jo auskultoimaan Iippua :D



Perjantai oli kuitenkin loistopäivä myös siksi, että S tuli poikkeamaan ja toi siilit tullessaan. Perjantaina olimme molemmat aika poikki, joten haimme Tiksistä S:lle pizzaa ja itse olin hakenut aiemmin kaupasta herkkuja, joiden voimin sitten katselimme vuokraleffan "Tummien perhosten koti". Aika hieno ja synkkä, joiltain osin hieman lainailtu leffa. Mutta sellainen, mikä pitää jo maineensakin vuoksi joskus nähdä. Lauantaina kävimme shoppailemassa S:lle vaatteita Jumbosta ja itse löysin vähän verhokangasta kylppäriin. Illalla sitten korkkasimme Tiksin yöelämän (niin, en ole täällä vielä päässyt viihteelle lukuisista yrityksistä huolimatta...) ja oli ihan kivaa :)



Sunnuntaina sitten teimme aamupäivällä ruuaksi vähän nakkeja, lantturanskiksia ja omenapaistosta ja lähdimme tutustumaan Kuusijärven ulkoilualueeseen. Hieno paikka, eikä järin kaukanakaan! Ihmisiä toki aika paljon, koska oli upea päivä ja tie kulki aika läheltä. Mutta kovin kaunista silti :)



Tämä päivä olikin spesiaali siksi, että Iippu täytti 4v (juhlistimme kermaviili-pekoni-nakkikynttiläkakulla ja tuolla Kuusijärven reissulla) ja tuli täyteen tasan vuosi siitä, kun Iippu muutti luokseni (en ollut tälläistä yhteyttä ennen huomannutkaan!). Lisäksi tuli täyteen vuosi siitä, kun viimeksi virallisesti sinkkuunnuin. Aikamoista. Onneksi tuossa sentään on ollut erinäisiä juttuja, ettei ihan yksin sentään ole tarvinnut olla ;) Mutta kyllä se suhde vain jotakin upeaa olisi. Vaan ei makeaa mahan täydeltä yhdelle ihmiselle. Saattaisin kuolla onnesta, jos vielä miehenkin löytäisin. Niinpä keskitynkin nauttimaan kaikesta siitä mahtavuudesta, mitä tämä opinahjo, koira ja kämppä minulle päivittäin tarjoavat. Olen todella todella onnellinen ja saan toteuttaa unelmaani täällä, ihan parasta :)



Nyt sitten jäin tänne taasen yksin (snif) ja koitan taas orientoitua arkeen. Huomenna tosiaan se englannin tasokoe ja illalla tokoa + varsajaiset, aiai. Saisi tulla kyllä sellainenkin päivä, että olisi puhtaasti vain tylsää :P

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti