lauantai 5. syyskuuta 2009

Hyvä ruoka, parempi mieli

Yliopistolla saa opiskelijana hyvää ruokaa (vaihtoehtoja on yleensä 3-5 ja lisäksi esim. pizzaa tai patonkia) hintaan 2,60e - Lyyra-kortilla 2,50e. Omani on tosin vielä HYY:n toimistossa keskustassa odottamassa sitä hetkeä, kun uskaltaudun sinne seikkailemaan. Ruokalistoilla on myös kerrottu tarkkaan kunkin annoksen raaka-aineet, mikä ilahduttaa suuresti maitovammaista karppia.

Tällä viikolla oli kivasti aikaa paistaa aamuisin munia+nakkeja/pekonia aamiaiseksi kunnon karppityyliin. Teen juontia koitan kofeiinikoukun takia rajoittaa, mutta kyllä se kupillinen aamuisin vain ihmeitä välillä tekee :)

Tänään tein kuitenkin kotona viikonlopun kunniaksi marjapaistosta. Alkuperäinen ohje on jostakin kotiruokakirjasta, mutta olen soveltanut siitä hieman karppiystävällisemmän version.



Valmistus

n. 3-4 dl marjoja (esim. mustikoita, vadelmia tai punaherukoita)
50g voita, margariinia tai kookosvoita
n. 2dl (arviolta) jauhoja, kuten soija- ja manteli tai vehnäjauhoja
oman maun mukaan sokeria, makeutusainetta, hunajaa (jota itse käytin), vaniljaa jne.




1. Voitele vuoka.
2. Nypi jauhot (ja sokeri tai makeutusjauhe) hieman pehmenneen rasvan joukkoon murumaiseksi seokseksi.
3. Levitä puolet muruseoksesta vuoan pohjalle, marjat keskimmäiseksi kerrokseksi
muruseoksen päälle ja viimeiseksi loput muruseoksesta (sekä hunaja) marjojen päälle.
4. Paista 225 asteessa, kunnes pinta saa väriä (n. 10 min).

Tarjoile maustamattoman jogurtin, vaniljakastikkeen, kermavaahdon, jäätelön, kerman tai maidon kera. Onnistuu aina!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti