tiistai 1. syyskuuta 2009

Näkökenttää ensimmäisiltä päiviltä

Olin tänäänkin taas 30-40 min etuajassa yliopistolla, joten päätin hyödyntää luppoajan kuvailemalla vähän paikkoja. En siis ollut koskaan aiemmin tuolla Viikin kampuksella edes käynyt, koska tein pääsykokeenkin Turussa. Hyvin sinne kuitenkin pääsee asuinalueeltani kulkemaan - busseja menee aamulla 2-3 kpl tunnissa ja matka kestää n. 20 minuuttia.EE-talon eli meidän eläinlääkisläisten ja maa- ja metsätaloustieteellisen rakennuksen ala-aulan näkymää - tästä tullaan sisään. UniCafe eli "ruokala" suoraan edessä.

Pari yleiskuvaa neloskerroksesta, jossa sijaitsee meidän labrojamme mm. mikroskopointia varten. Kuulemma jotkut viime vuoden ykkösistä olivat olleet täällä välillä vielä puoli kahdelta yölläkin mikroskopoimassa - hui! Mekin saimme tänään avaimet, joilla tuonne sinne sitten pääsee kulkemaan vapaasti vaikka keskellä yötäkin.

Epämuodostuneita vasikan päitä.Ja kaksipäinen vasikka...Lasivitriineissä on erinäistä opetusmateriaalia

Eilen dekaani onnitteli meitä kovasti sisään pääsystä ja toivotti tervetulleeksi tiedekuntaan ja sitten oli ohjelmassa yliopiston yleistä esittelyä sekä kampusalueen kiertämistä tuutorien kanssa. Joka välissä uudet opiskelijat koittivat kysellä ja opetella toistensa nimiä, mutta kyllä tähän vähän aikaa menee, ennen kuin 70 uutta nimeä jää päähän. Tai 69, sillä niin monta meitä tänä vuonna aloitti. Yhteensä sisään pääsi 70 (vaikka alunperin piti päästä vain 68) - kaksi valituksella. Armeijan vuoksi osa tänä vuonna päässeistä aloittaa vasta ensi vuonna ja vastaavasti muutama viime vuonna päässyt tänä vuonna.

Iltapäivällä kävin vihdoin hakemassa seutumatkakorttini ja sitä sainkin vajaan tunnin varmaan jonottaa. Samalla poikkesin Prismassa kaupassa. Kiva, kun perusostoksillakin voi käydä tuollaisessa isommassa paikassa :)

Tänään EKY eli Eläinlääketieteen Kandidaattiyhdistys ry esittäytyi meille aamulla ja sen jälkeen oli vuorossa luento eri aloista, joilla eläinlääkärit Suomessa toimivat sekä tietoa YTHS:stä ja Kielikeskuksesta. Viimeisenä ohjelmanumerona olisi ollut retki Keskustakampukselle ja yliopistomuseoon (vapaaehtoista) ja heti näiden perään piknik Suomenlinnassa. Minun oli kuitenkin pakko lähteä lenkittämään Iippu tässä välissä päästäkseni mukaan tuonne piknikille, mutta lopulta sekin peruttiin sateen vuoksi.

Onneksi illalla oli sentään ohjelmassa paikallisen koirakerhon kurssin ensimmäinen kerta - luento yleisistä koulutusasioista. Tuttua juttua, mutta kertaushan on opintojen äiti ;)

Huomenna sitten päästään tutustumaan Mäntsälän yksikköön Saarella - kivaa!

1 kommentti:

 1. Moikka,

  oon lukenut sun blogia nyt viimepäivinä ja oma jo osittain haudattu unelma on herännyt henkiin taas. Lukion jälkeen vietän tässä ensimmäistä välivuotta, mutta siellä en suorittanut fysiikkaa tai kemiaa kuin pakolliset kurssit, eli 1 kumpaakin :/ ei kyllä muutenkaan oo ikinä olleet mun vahvoja aineita ne. Mutta pystyn niin samaistumaan suhun ja etenkin tuo postaus missä kerroit sisään pääsystä ja lukemisurakasta oli mahtavia!

  Nyt pitäs vaan keksiä missä opiskelis noita inhokkiaineita sitten toden teolla, kun omaan asuntoon olen jo muuttanut, niin jotain asumistukea tarttis saada myös. Muutin muuten myös hiljattain vantaalle turusta, ja samanlaisilla fiiliksillä seikkailen täällä kuin sinäkin oot kertonu noissa postauksissas :D

  Jos jaksat/ehdit jutella mun kanssa enemmänkin, olisin kiinnostunut kuulemaan kaikkea mahdollista elukasta!

  mun s-posti osoite olis butterfly--effect@hotmail.com, mailaile jos on aikaa :) ! Muutenkin tunnut hyvin samanhenkiseltä ihmiseltä.

  "Tai 69, sillä niin monta meitä tänä vuonna aloitti. Yhteensä sisään pääsi 70 - kaksi valituksella."

  Mitä tuo valituksella tarkoittaa? :o

  VastaaPoista