sunnuntai 8. syyskuuta 2019

Shake it like a polaroid picture!


Vinkki reissajille: pieni polaroid-kamera on helppo ja kiva tapa pitää matkapäiväkirjaa. Kuvat kehittyvät hetkessä (ilman ravistamista!), ovat juuri sopivan kokoisia matkapäiväkirjan väliin ja säilyvät, vaikka digikuvat katoaisivat tai jäisivät kehittämättä.

Meillä on käytössä Instax Mini 8, jonka löysimme Torista parilla kympillä viime keväänä. Monethan ostavat näitä häihin tai juhliin ja myyvät sitten tarpeettomana pois, joten vaikka nämä eivät uutenakaan maksa omaisuuksia, on second-hand myös ihan kätevä tapa löytää kamera.


Kameran lisäksi ei tarvita muuta kuin matkapäiväkirja (mielellään kierreselkäinen, jotta joustaa paksuussuunnassa), filmiä, kynä ja pieni liimapuikkoMiinuspuolena tästä kyseisestä kamerasta voisin mainita sen, että välillä filmit (jotka maksavat noin euron kappaleelta) jäävät jumiin kameran sisälle, jolloin kyseinen filmi menee aina hukkaan.

Mutta aina kun se toimii (eli useimmiten), on tuloksena varsin söpöjä pikku kuvia, joiden kehittymistä on aina jännittävää seurata.


Kuvallista matkapäiväkirjaa pitämällä itselle jää reissuista hieno muisto ja kirjasta on kiva vertailla reissuvuosia keskenään. Tänä vuonna olemme esimerkiksi jo tehneet yhtä monta reissua kuin viime vuonna ja kautta on vielä jäljellä!

Suosittelen!

7 kommenttia:

 1. Hei,
  Päädyin pitkästä aikaa lukemaan sinun blogiasi ja voi vitsit miten olinkaan kaivannut ihania kuviasia ja kauniita asetelmia! :) Pidätkö blogille muuta somekanavaa kuten facebookissa tai instagrammissa?
  Vielä yksi kysymys aivan aiheeen ulkopuolelta, muistelen että hankitte joskus roboottipölyimurin ja siitä silloin tein pienen esittelyn mutta näin pidemmän ajan jälkeen niin olisi kiva kuulla että onko se vielä teillä? Ja jos ei niin miksi päädytte siihen sekä jos olette hankkineet jo uuden mihin päädyitte? Itselläni olisi haave hankkia moinen mutta niitä vaihtoehtoja löytyikin aivan liikaa. Mukavaa syksyn jatkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heip! Kiitos kauniista sanoistasi. Ei minulla ole blogille muita kanavia. Sen verran pienimuotoista tämä, että voiko sanoa olevan edes blogiakaan tällä hetkellä :P

   Robotti on meillä edelleen - ei tosin tuo sama yksilö vaan sarjassaan kolmas samanlainen. Muutaman vuoden jälkeen tullut aina jotain pientä bugia. Ekan tilalle saatiin toinen takuusta, mutta tämä kolmas piti taas itse ostaa :P Kaikesta huolimatta siis tyytyväinen Neaton omistaja. Jos haluaisin vaihtaa merkkiä, tutkisin tarkemmin Xiaomin robotteihin, joissa ilmeisen hyvät navigointiominaisuudet ja ovat edullisia, mutta imuteho ehkä Youtube-videoiden perusteella heikompi kuin Neatolla. Neatoon päädyimme muiden koiraihmisten suosituksesta hyvien navigointiominaisuuksien ja imutehon perusteella :)

   Poista
  2. Kiitoksia tästä vastauksesta! Eiköhän meillekin nyt tule tuollainen kapistus kotiin :)

   Poista
 2. Meillä on tuo Xiaomi roborock 2 ollut käytössä reilut puoli vuotta ja en voi kuin suositella :) Taloudessa kaksi koiraa ja kissa, joten siivottavaa karvaa, kuraa yms. riittää. Alunperin lähdin tutkimaan noita robotti-imureita juuri tämän blogin innostamana ja nyt kun hinnat alkoivat olla ihan siedettäviä, niin vihdoin hankimme oman :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, kiva kuulla, kiitos kun kommentoit! :) Jaksaako siis imeä myös hiekat ja isommat roskat hyvin? Navigoinnin puolesta tekee ilmeisen tarkkaa työtä? Kauniimpi on myös kuin Neato, vaikka sohvan allahan tuo asustelee :P

   Poista
 3. Navigointi toimii tosi hyvin ja se kännykkäsovellus on näppärä! Hiekan ja muut pikkuroskat ottaa tarkasti, vähän isommat jäävät helpommin pyörimään sen harjaosan väliin. Hinta-laatusuhde on miun mielestä hyvä ja kivan näköinenkin :)

  VastaaPoista
 4. Polaroid-kuvien tunnelma on ihan omaa luokkaansa. Se värimaailma, pieni koko ja söpöt valkoiset kehykset tekee aikalailla kaikenlaisista kuvista täydellisiä fiilistelyyn. ♥ ♥ ♥

  VastaaPoista