sunnuntai 24. huhtikuuta 2016

Tub with Bubbles


Tuossa kuvia selaillessani huomasin, että yksi tämän kevään uusista hankinnoista on jäänyt tyystin esittelemättä - Tubble, eli meidän uusi kylpyammeemme. Ensimmäisessä vuokrakodissani oli kylpyamme, mutta seuraavissa neljässä ei. Rakastan lämpöä ja lämmintä vettä, joten olin vähällä hankkia muovisen, liikuteltavan ammeen ensimmäiseen Vantaan kotiini. Sen kylpyhuoneessa olisi ollut ruhtinaallisesti tilaa. Ajatus kuitenkin hautautui muuttosuunnitelmien alle ja seuraavassa kodissamme saimmekin sitten nauttia jo taloyhtiön saunasta. Nykyistä saunaamme en myöskään mistään hinnasta vaihtaisi pois, mutta kun joulun jälkeen näin jonkun hehkuttavan netissä lahjaksi saamaansa ilmatäytteistä ammetta, iski minuunkin valtava houkutus. Miten ihanaa olisikaan istua ammeessa kynttilöiden tuikkeessa ja lukea kirjaa tai katsella sarjoja. Kylvyn jälkeen altaan saisi pakattua kaappiin, pois silmistä.


O suhtautui ideaani ensin hieman skeptisesti, mutta innostui lopulta sen verran, ettei antanut minun ostaa halvinta e-Baysta löytämääni kiinalaisversiota, vaan tilasimme Tubblen ja vieläpä kahden hengen versiona.


Allas on sen verran iso, että se vie täytettynä suurimman osan kylpyhuoneemme vapaasta tilasta. Täyttäminen sujuu nopeasti pakkauksen mukana tulevalla ilmapumpulla ja tyhjennys mukana tulleella letkulla. Altaan pohja on ilmatäytteinen, minkä vuoksi siellä on mukava istuskella. Ehkä jopa mukavampi, kuin perinteisessä kovalla pohjalla varustetussa kylpyammeessa. Toisessa päässä on juomateline ja pää- sekä niskatuki, toisessa päässä vetoketjuilla suljettava kansi, jonka päällä voi halutessaan lukea vaikkapa kirjaa. Tämä ominaisuus on kuitenkin vielä testaamatta, sillä vastoin odotuksia en toistaiseksi ole päässyt vielä kertaakaan yksin kylpyyn...


En, vaikka olisin varustautunut kylpyyn millaisella luettavalla materiaalilla tahansa...


Ainoa ongelma kylpynautinnon saavuttamisen suhteen on ollut veden lämpötilan säätäminen. Liian kuuma ja kylmä vesi tekevät kylpemisen mahdottomaksi ja ihannelämpötilan saavuttaminen näppituntumalla on osoittautunut yllättävän haastavaksi. Viime kesän paljuilukokemustemme perusteella sopiva lämpötilahaarukka on n. 37-38 astetta. Siihen päästäksemme hankin eilen Honkkarista yllänäkyvän kelluvan lämpömittarin kylpykaveriksemme. Eihän tuota nyt voinut vastustaa!

PS. Jos jollakulla on antaa vinkkejä huumaavan tuoksuisista, hyvin vaahtonsa säilyttävistä kylpyvaahdoista, niin kovin mielelläni niitä kuulisin!

16 kommenttia:

 1. Mitää.. määkin haluan tollasen! :D Meijän porukoilla on ihan oikea poreamme, mutta eihän mun pieneen kaksioon sellasta saanu ängyttyä vaikka mietin,että olisin ihan hyvin voinu esim. siirtää seinää,että sen sais ängettyä.. mutta toihan on vastaus mun rukouksiin! ^_^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jeee, kiva että joku muukin innostui :D Seinän siirto poreammeen takia olisi kyllä kohtuullisen kova veto myös, arvostan! :D

   Poista
 2. En tiennytkään tällaisten olemassaolosta, iso kiitos vinkistä! Olen haaveillut kylpyammeesta _vuosia_ koska huonona suomalaisena en juuri piittaa saunomisesta, mutta olen vilukissa. Menen heti suorittamaan eBay-tutkimuksia, koska varallisuus puhuu kiinakopioiden puolesta :D

  Miten tällaisen puhdistaminen & säilyttäminen sujuu? Jääkö saumoihin ja koloihin vettä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä sinne oikein likaa kerry, riittää kun altaan huuhtelee lopuksi huolellisesti. Kuivumisessa toki kestää aikansa - yleensä olemme nostaneet altaan saunalle väärinpäin yön ajaksi valumaan ja seuraavana päivänä sen voi tyhjentää ja rullata kasaan. Jos yrittäisi heti käytön jälkeen rullata, niin varmasti koloihin jäisi vettä. Säilytämme allasta kylpyhuoneen pyykkikaapissa. Vie puolen hyllyn verran tilaa, eli ei paha :)

   Poista
 3. Apua! Nyt pitää lisätä taas yks tuote toivelistaan :D En edes tiennyt, että tälläsiä oli.

  VastaaPoista
 4. Onko teillä vielä käytössä se poreamme?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on ulkokäyttöön tarkoitettu, talviteloilla vielä :)

   Poista
 5. Vau, kiitos tästä vinkistä! Täytyy ehdottomasti harkita, jos tuollaisen hankkisi omaankin kotiin koti-iltoja piristämään. :)

  Sitä olen jäänyt miettimään, kun olet joskus näytellyt kuvia omistamastasi ammattikirjallisuudesta, että minkänimisiä kirjoja mahtavat olla vanhojen postausten kuvissa vilahtaneet kierreselkäiset ammattikirjat. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen lämpimästi :) Mulla on aika moniakin kierreselkäisiä eläinlääketieteellisiä kirjoja. Mitäköhän niistä mahdat tarkoittaa?

   Poista
  2. Kirjoja, jotka vilahtavat näissä postauksissa: http://tassunjalkiasydamessa.blogspot.fi/2015/02/kiinnostuskiikarit.html?m=0 ja http://tassunjalkiasydamessa.blogspot.fi/2014/08/kandikesa-in-memoriam.html?m=0. Hauskaa vappua! :)

   Poista
  3. Tuossa mun kirjakaapin kuvassa näkyy Neurology for the Small Animal Practitioner ja Dermatology for the Small Animal Practitioner sekä luullakseni joku labrafirman luettelo. Toisessa postauksessa lienee sama dermatologian kirja ja joku muu, jota en ihan heti keksi ja alempana kuva tiedekirjaston kirjoista, jotka olivat minulla kandikesänä lainassa. Niistä päällimmäisin lienee joku oftalmologian pikkuopus (ehkä 5-minute Consult?), jonka tarkkaa nimeä en enää muista.

   Poista
 6. Oih, ihan parhautta! ♥ Miten ihanaa tuollaisessa olisikaan nautiskella, etenkin saunomisen yhteydessä. :) Teillä on kyllä ihan huippu koti kun sinne mahtuu näin paljon mukavuuksia! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, paljon on myös asioita, joita haluaisin, mutta joita ei meidän pieneen kotiimme mahdu :) Mutta on yritettävä ottaa kaikki potentiaali irti ja täyttää koti niillä ihanilla asioilla, joita sinne mahtuu :P

   Poista
 7. Haluan!! Kauanko kesti toimitus kun tilasit? :)

  VastaaPoista
 8. Mistä tilasit, mitä maksoi ja minkäkokoinen on? Tahtoo tommmmosen <3

  VastaaPoista