tiistai 23. joulukuuta 2014

Mäti-katkarapuhyydyke



Resepti:
- 100 g kirjolohen mätiä
- 1 ps pakastekatkarapuja
- 1 dl smetanaa
- 2 dl ranskankermaa
- 2 dl kuohukermaa
- 1-2 rkl sitruunamehua
- 5 liivatelehteä
- tilkka kiehuvaa vettä
- sitruunapippuria
- runsaasti tuoretta, hakattua tilliä

1. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen vähintään 10 minuutiksi.
2. Sulata katkaravut ja hakkaa ne veitsellä pieniksi paloiksi.
3. Sekoita kerman joukkoon märi, ravut, ranskankerma, sitruunamehu ja mausteet.
4. Puristele liivatelehdistä ylimääräinen vesi ja sulata ne kiehuvaan veteen. Sekoita tasaiseksi.
5. Kaada sulaneet liivatteet ohuena nauhana kermaseoksen joukkoon jatkuvasti sekoittaen.
6. Kaada seos silikoniseen jäädykevuokaan tai tuorekelmutettuun kulhoon ja anna hyytyä jääkaapissa yön yli.
7. Kumoa lautaselle ja tarjoile!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti