lauantai 8. marraskuuta 2014

Halloween 2014


Huuh, muutosta, halloweenista ja ensimmäisestä arkiviikosta Vantaalla selvitty! Saimme tosiaan uuden asunnon avaimet käteen kaksi viikkoa sitten perjantaina ja viime perjantaina olivat tupareinammeki toimineet juhlat, joihin osallistui noin 16 henkeä. Teimme muuton suurilta osin kahdestaan, joten aika haipakkaa piti, etenkin kun samaan aikaan piti myydä vanhoja huonekaluja ja hankkia uusia, siivota molempia asuntoja, leipoa ja koristella. Valmistelimme juhlia ja viimeistelimme muuttoa aivan viime hetkiin asti ja näissä kuvissakin näen lähinnä kasan asioita, joita olisi voinut tehdä paremmin, joten pohdin hetken aikaa, kehtaako näitä julkaistakaan. Mutta antaa nyt mennä. Juhlavalmisteluihin saimme parina viimeisenä iltana apuja ystävältäni A:lta, jota ilman mistään ei varmasti olisi tullut mitään! Kiitokset siis sinne suuntaan vielä!


Yksi lempparijutuistani tämän vuoden koristeluissa oli tuo sohvapöydän asetelma. Tykkään tuosta arkusta kovasti, se olisi sopinut useampaankin paikkaan! Tällä kertaa se sai kuitenkin toimia sinisten sipsien tarjoiluastiana. Kyllä, onnistuin viimeinkin löytämään näitä kolme vuotta havittelemiani erikoisuuksia, eli sinisestä perunalajikkeesta valmistettuja sipsejä halloweeniksi. Sipsien alta, arkun pohjalta paljastui pieniä luurangon kappaleita. PartyLiten käytettynä ostamastani kurpitsasta puolestaan löytyi halloween-karkkeja.


 Näitä piti ripustella koko valkoisten verhojen mitalta, mutta enpä kerinnyt.


 Parvekkeellamme viime vuodesta majaillut puu hyödynnettiin uudestaan.


Uudessa asunnossamme on kahden vaatekaapin ja muutaman muun säilytyshuonekalun verran vähemmän säilytystilaa, joten päätimme hankkia olohuoneen ja eteisen yhdistävälle pitkälle seinälle rivistön Ikean Bestå-kaappeja. Niiden päälle mahtui mukavasti useampikin asetelma.


Avokeittiömme teemana oli teurastamo ja kaikki tarjoiltavat edustivat erilaisia ruumiinosia, ikään kuin teurastamon tuotteita. Ensimmäistä kertaa ikinä kattauksen värit olivat valkoinen, punainen, musta ja hopea aiemman musta-oranssin värimaailman sijaan.


 Pöydän päästä löytyi myrkkypöytä, josta sai ammentaa asiaankuuluvia juomia.


 Sitten ruokia. Ensinnä ilmakuivatulla kinkulla vuorattu pääkallo ja parmankinkkusalaatti. Kuvassa pää on hölmösti peittynyt noihin rehuihin, harmi etten tajunnut ottaa siitä myöhemmin kuvaa.


Mozzarellasilmiä oliiveilla, tomaateilla ja basilikalla. Näistä olisi pitänyt tajuta ottaa kuva ylhäältä päin...


Aivolevite ja "homeista" patonkia.


Pizza-käsi.


Juustoluita ja salsaa, resepti sama kuin viime vuonnakin.


Sama gluteenittomana eli vhh-suolakeksit ja salsa.


 Makeista tarjolla silmiä eli cake popseja minttusuklaan makuisista Dominoista ja valkosuklaasta.


Gluteeniton aivokakku.


 Katkottuja sormia valkosuklaaverellä ja mantelikynsillä.


Tänä vuonna ruuan määrä oli vihdoinkin järkevä, eikä rääppeitä jäänyt juurikaan.


Terassillekin viriteltiin halloween-tunnelmaa, vaikka loppupeleissä siellä taisikin olla turhan kylmä vieraille.


Kurpitsa oli tänä vuonna hiukan erilainen, mutta mielestäni ihan soma kuitenkin!


Olenko muistanut mainita, että meillä on täällä pieni pihan pläntti? Sinne viriteltiin pienimuotoinen hautausmaa.


Kylppärin teema oli araknofobia. Tähän olisi voinut panostaa vielä paaaaljon enemmän, jos olisi ehtinyt. Nämä kuvat on otettu itse asiassa vasta dagen efterinä ja sen jälkeen, kun O oli jo ehtinyt repiä suurimman osan seiteistä alas ja tekoveret olivat huuhtoutuneet suihkuvesien mukana viemäristä alas, eli kuvat antavat osviittaa perjantai-illan kuosista.


Kylppäriin oli viritelty hämärä valaistus ja liiketunnistimella toimiva pieni valaisi valaisi suihkuverhon takana piileskelleen ruumiin ja hämähäkin, kun pönttöä lähestyi.


Muutama tunnelmakuva. Ensimmäisenä ihana ebola-tiimi! Kiva, kuinka toiset jaksavat panostaa.


 O oli verinen kirurgi ja itselläni oli verinen lääkärintakki ja peruukki. En tainnut ikuistua yhteenkään kuvaan, mutta eipä se liene suurikaan menetys. Tänä vuonna oli pakko yrittää päästä helpolla pukujen suhteen.

Innoituksensa asumme saivat tästä tyypistä.


 Muutamat toivat tuliaisia.

Kivointa tämän vuoden juhlissa oli omalta kohdaltani ainakin se, että tänä vuonna ehdin istua alas ja jutella vieraiden kanssa jotakuinkin alusta loppuun. A apuemännöi sen verran taidokkaasti, että eipä tarvinnut ruokien lisäilystäkään huolehtia.

Meiltä jatkoimme keskustaan juhlimaan ja kun viimein pääsimme kotiin, nukahdimme varmasti jo ennen kuin päät koskivat tyynyyn.

17 kommenttia:

  1. Loistavaa! Odotinkin tätä postausta ja mietin pidittekö juhlat tänä vuonna. Pizza-käsi on mun lemppari! Repesin, kun näin kuvan. :D Hämähäkkikammoiselle meikäläiselle vessakäynti olisi voinut tehdä tiukkaa.

    VastaaPoista
  2. Vau, tosi hienosti olette jaksaneet ahertaa Halloween-juttujen parissa muuttokiireistä huolimatta (onnea uuteen kotiin!) ! :o Upelta näyttää tänäkin vuonna, nostan hattua!

    VastaaPoista
  3. Haa, tätä postausta olinkin jo odotellut (taikka sitten sisustusjuttuja uudesta kodista). :) Ihan mahtavilta vaikuttavat juhlat olette taas järjestäneet (etenkin kun olette juuri muuttaneet)!! Uskomatonta kuinka olette kaiken saaneet tehtyä. Pääkallo oli hieno ja keittiö suorastaan ällöttävä (mikä tässä yhteydessä tulee ottaa kehuna). Tykkäsin myös kurpitsasta ja koristeluista muutenkin. Kiitos kun jaoit tunnelmia ja paljon onnea uuteen kotiin!

    VastaaPoista
  4. Kiva, että kirjoitit pitkästä aikaa! Olen koukuttunut blogiisi ja seurannut sitä jo vuosia. Luen elukan pääsykokeisiin (siitä työttömyys-postauksesta huolimatta ;D) ja sen takia tietysti kiinnostaa erityisesti opiskeluihisi liittyvät jutut, mutta ehkä voisit esitellä myös uuden asunnon?

    T: uskollinen lukija

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, ehkäpä jos tämän siihen kuntoon joskus saa :D Tsemppiä pääsykoelukuihin, kaikesta huolimatta ;)

      Poista
  5. Ihan mahtavia koristeluja ja tarjoiluja!

    VastaaPoista
  6. Oho, aikas hurjat pidot :)
    Onnea uuteen kotiin ja laitahan esittely! Miten karvakuonot ovat suhtautuneet uuteen kotiin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Hyvin ovat suhtautuneet, mitä nyt Joda alkuun vähän järkyttyi ja Taikkis heittäytyi läheisriippuvaiseksi :P Nyt ei huomaa enää mitään vieraskoreilua.

      Poista
  7. UPEAA. En ole koskaan nähnyt kenenkään näkevän noin paljon vaivaa mihinkään juhliin. Ja kun tätä blogia seuratessa tietää, että teet aina yhtä upeaa työtä. Vau.

    Miksi muuten muutitte? Uusi asunto muistuttaa monesta kohtaa vanhaa. Kivan näkönen on!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitän :) Tässä on ihan naurettavan paljon samaa, pohjaratkaisu on todella samankaltainen! Muutettiin, koska mun koulu alkaa olla lopuillaan, joten on reilua, että O:lla on nyt helpommat yhteydet, kun mun takia asuttiin pari vuotta Viikissä. Plus Viikki ei ehkä oikein ollut meitä varten :P Haluttiin myös oma sauna, pieni piha/oma ulko-ovi koirien takia ja kissoille lasitettu terassi ja tässä kämpässä oli tämä kaikki :)

      Poista
  8. Kyllä vaan joka vuosi niin odotan näkeväni nämä halloween jutut. Niin upeita ruokia, juomia ja juttuja. Kylpyhuone on kyllä ihan huikea mutta toki kaikki muukin näyttää niin hienolta. On taas ollut ihan viimeisen päälle. Muistan tuon hienon puunkin viime vuodelta. Sitä aina toivoo että noihin juhliin pääsis osallistumaan. :) Ihanaa joulunodotusta sinnepäin !

    -Heidi-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Tänä vuonna tuli kyllä tosi kiire, joten kaikki ei ollut ihan tiptop, mutta ehkä kaikki ymmärsivät :P

      Poista