sunnuntai 3. elokuuta 2014

EloKissat


Ajattelin tulla esittelemään uusimmat tulokkaat kissojemme aktivointileluperheeseen. Alkuunhan käytimme älypelinä itse rakentamaani pahvialustaa ja sittemmin valkoista muovista Cat Activity Fun Board -alustaa. Sittemmin olen hiekkatilausten yhteydessä sijoittanut vielä kahteen enemmän aivotyöskentelyä vaativaan leluun, jotka näkyvät ylläolevassa kuvassa. Kovin kalliitahan nuo eivät edes ole, ottaen huomioon, että muovista valmistettuina ovat lähes ikuisia ja käytössä melkein joka päivä. Ehdottomasti hintansa väärtejä ainakin tällaisten aktiivisten, toimintaa vaativien kissarotujen tai -yksilöiden kohdalla. Meidän laumassamme lähinnä Utun - Jodalla on turhan vähän kärsivällisyyttä hankalampien pulmien ratkaisuun.


+ Sopivan yksinkertainen aloittelijoille ja voisinpa väittää, että sopii lähes kaikille kissoille
+ Ainoa, jonka päälle ymmärtävät meillä molemmat kissat
+ Helppo puhdistaa
- Kohtalaisen kookas säilyttää ja kerää helposti pölyä ja roskaa
- kallein näistä, hinta 24,90e

+ hyödyntää hienosti kissojen tapaa käyttää tassujaan ruuan etsintään, sillä pyörii tassun avulla ympäri kevyesti
+ vaikeustasoja on kolme ja ainakin vaikeimman tyhjentämiseen kuluu aina tovi jos toinenkin
+ hyvä hinta-laatusuhde, hinta 11,90e
- luistaa liukkaalla alustalla, vaatisi mieluusti tassut alleen
- ainoa lelu, josta syntyy koliseva ääni, ei tosin ole meitä häirinnyt
- pelkään pienten irto-osien hukkuvan ajan saatossa

+ eniten kekseliäisyyttä vaativa erilaisten toimintojensa puolesta
+ sopivan haastava helpompiin leluihin tottuneelle
+ sopii sekä kissoille, että koirille
+ hyvä hinta-laatusuhde, hinta 11,90e
- pienten yksityiskohtien puhdistaminen hankalampaa
Poikien  suhtautuminen näihin uusimpiin leluihin käy parhaiten ilmi oheiselta videolta.


Vinkkejä muista toimiviksi todetuista älypeleistä?

14 kommenttia:

 1. Hei, noi on molemmat kivat, siis ne uudet siinä viedossa. Ehkä meidänkin pitää hankkia. Meillä on käytetty periaatteessa koirille tarkoitettua pelilautaa, jossa namit piilotetaan muovisten koiranluun muotoisten kuppien alle. Sitten ne kupit pitää tyrkätä pois, että saa namin esille. Ehkä mekin voisimme tehdä tuosta videon niin näätte! :)

  VastaaPoista
 2. Mutta kysymys kuuluu, miten tuo onnistuu koirien paikalla ollessa? Meillä piski on niin mustis kaikkesta kissoihin liittyvästä, ettei niiden kanssa voi leikkiäkään ollenkaan mikäli koira on kotona (joo, se kuulee myös toisesta huoneesta äärimmäisen tarkasti äänen, joka syntyy sulkalelun kuljettamisesta mattoa pitkin).

  Sinänsä se on kyllä ihan hauskan näköistä, kun koira jahtaa laseria tai sulkakeppiä. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noo, Iippu oli videota kuvatessa mun selän takana, nuoriso koiraportin ja oven takana. Yleensä kissat saavat rauhassa pelailla pöydällä, koirille on opetettu, että se ei ole niiden juttu :) Mitä Pusu tekee, jos se on suljettu eri huoneeseen?

   Poista
 3. Vaikuttaa tosi kivoilta! Meillä on Fun Board, mutta voisi hankkia jommankumman noista toisista kisuille joululahjaksi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, voin kyllä lämpimästi suositella, jos on ongelmanratkaisua rakastavia kissoja talossa :)

   Poista
 4. Hei! :) haluaisin kysyä kun mulla on 3 kissaa ja 2 niistä on pentuja jotka ovat 12 päivän päästä luotuvusiässä. Eli 17 päivä tätä kuuta. Niin.. saako niiden korvaan laittaa sitä korvapunkki lääkettä? Ja miten helpoiten sais sen korvapunkin pois? Kaikilla 3 kissoilla on se ja tällä äiti kissalla kun koittaa laittaa sitä nii se juoksee heti ja ei pysty laittaa ja jos laittaa kun nukkuu ni herää kun se haistaa sen ja juoksee pakoon.. ni ei oikee onnistu se laittaminen.. :( osaisitko auttaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa. En tiedä, mistä lääkkeestä on kyse, mutta suosittelen, että otatte omaan eläinlääkäriinne yhteyttä ja viette kissat näytille, jotta saatte asianmukaiset lääkitykset ja ohjeet kissojen lääkitsemiseen :)

   Poista
 5. Hei! Tämä ei varsinaisesti liity juuri tähän postaukseen, mutta minulla olisi kysymys eläinlääkikseen hakemisesta. Eläimet ovat yksi suurimmista kiinnostuksen kohteistani ja olen jo pidempään vakavasti harkinnut eläinlääkikseen hakemista. En ole kuitenkaan vielä hakenut parista eri syystä. Ensinnäkin isojen eläimien kanssa työskentely (lehmät, hevoset) arveluttaisi, koska minulla ei ole siitä kokemusta. Myös leikkaustoiminta mietityttää, olisiko minusta tekemään leikkauksia. Mitä sanoisit nykyisellä eläinlääkis-kokemuksellasi tästä, kannattaako olla hakematta? Vai onko siellä muitakin opiskelijoita, jotka miettivät näitä samoja asioita? Kiitos paljon etukäteen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä meitä löytyy monia, joita nuo asiat ovat arveluttaneet. Itsekään en omaa suureläinkokemusta enkä myöskään sen suurempaa -kiinnostusta. Leikkauksista tiesin, että pystyn niitä ainakin katsomaan, sillä olin ollut pieneläinklinikalla tutustumassa, mutta onhan se vielä eri asia tehdä itse. Avainasemaan nouseekin oikeastaan se, että _uskooko pystyvänsä_ selviytymään leikkauksista ja suureläinpuolesta mentaliteetilla "tästä ovat muutkin selvinneet". Jos pystyy tsemppaamaan itseään, en usko että ongelmia muodostuu. Jos tuntuu ihan mahdottomalta ja vastenmieliseltä ajatuskin, niin sitten on ehkä pakko skipata, koska kumpaakaan ei koulutuksessamme pysty välttämään :) Hevosta on uskallettava taluttaa, lehmän perää kaivella ja koiria steriloida. Kaikkeen saa toki apua ja tukea, koska kyse on kuitenkin opiskelusta, ei siitä että niissä asioissa pitäisi olla taitava jo valmiiksi :)

   Poista
 6. Onko teijän kissat uroksia vai narttuja?
  Oletteko kastroineet/steriloineet ne?

  VastaaPoista
 7. Toivottavasti ei haittaa, että lisäsin teidän blogin mun blogin lukulistaan. :D

  http://wonderpaws.blogspot.fi/

  VastaaPoista