maanantai 23. lokakuuta 2017

Tsekki - check!


Vaikka tämän vuoden matkustelu onkin pääosin keskittynyt kotimaan sellaiseen, pääsimme me tänä kesänä sentään viikoksi myös ulkomaille. Siksi ainoaksi lomaviikoksemme. Ja jälleen minun jatkokouluttautumiseni perässä. Mutta kuitenkin! Saimmepa nauttia edes viikon ajan kunnon kesälämpötiloista.

Toistaiseksi olen saanut olla siinä mielessä onnekas, että O on lähtenyt aina mukaani - Intiaa lukuunottamatta. Se tuo näihin matkoihin myös loman tuntua ja muuten saattaisi sellainen loma-aspekti ja paikkoihin tutustuminen jäädä aika paljon vähäisemmäksi.Lensimme Prahaan, joka oli uusi paikka meille kummallekin. Saavuimme perille lounasaikaan, joten heti ensi töiksemme etsimme houkuttelevalta vaikuttaneen ravintolan. Tsekkiläinen ruoka jakaa mielipiteitä, mutta meitä se kyllä miellytti. Hyvin laitettua lihaa ja kasviksia! 

 Sitten  lähdimme tutustumaan kaupunkiin.


Prahaa kehutaan kovasti ja olihan se ihan kiva. Ei kuitenkaan jäänyt sellaista tunnetta, että sinne pitäisi heti päästä uudestaan - toisin kuin esimerkiksi Sveitsiin.


Ruuan puolesta voisin tosin palatakin. Ei mikään maailman esteettisin luomus, mutta maut tässä puolikkaassa ankassa ja kaalimuhennoksissa olivat enemmän kuin kohdillaan!


Praha-viikonlopun jälkeen matkustimme junalla Brnoon.


Aamuni alkoivat hotelliaamiaisella ja kävelyllä yliopistolle. 


Kurssi, jolle osallistuin, keskittyi jälleen lintuihin ja matelijoihin.

Varoitus: luvassa jälleen kirurgista kuvamateriaalia, eli herkemmät voinevat lakata lukemasta tässä kohtaa. 


Tässä harjoitellaan kilpikonnan leikkaustekniikkaa. Kuvan yksilö on muista syistä aiemmin lopetettu ja opetuskäyttöön lahjoitettu - siksi tällainen asetelma.


Kyyhkyn siipisiteen harjoittelua. Tämä kaveri on elämänsä voimissaan, vaikka näyttääkin kuvassa päättömältä.


Kurssi sisälsi teoriaa eli luentoja sekä käytännön harjoituksia mm. anestesiasta, kirurgiasta, tähystystoimenpiteistä, verinäytteiden ottamisesta ja niiden tulkinnasta.


 Yhtenä iltapäivänä pääsimme myös tutustumaan tsekkien eläinsairaalaan.


Leikkaussali vaikutti meikäläiseen silmään melko vanhahtavalta.


Mutta eksotilat tekivät kyllä vaikutuksen. Kaikille eksoryhmille eli linnuille, matelijoille ja nisäkkäille oli omat vastaanottohuoneensa ja sairaalaosastonsa.


Lisäksi sairaalassa oli runsaasti omia opetus- ja tutkimuskäyttöön tarkoitettuja eläimiä. Tsekkiläiset opiskelijat saavatkin huomattavasti paremman perusopetuksen eksoista kuin suomalaiset ja eksoja myös hoidetaan tuolla varsin korkealla tasolla. Kyllä nämä ovat varsin silmiä avaavia reissuja ja paljon tuli taas opittua.


Brno oli varsin pieni kaupunki ja nopeasti läpi kävelty. Ihan sympaattinen kuitenkin.


 Iltojemme hupi oli hotellin sauna- ja spa-osasto. Tsekkiläiset ovat ilmeisen hulluina saunomiseen, eikä tuo ulkoporeallaskaan hullumpi ollut. Vesi tosin oli omaan makuuni hiukan turhan vilpoista.


Yhtenä iltana kurssipäivän jälkeen kävimme myös kurssiporukkamme kanssa tutustumassa Brno Zoohon. Itse en ole nykyisin enää suuri eläintarhojen ystävä, mutta täällä oli eläimillä ihan kohtuullisen hyvät olot.


Eläintarhan lähettyvillä sijaitsi kaupunkilaisten virkistyskeidas, jossa O kävi uimassa yhden kurssipäiväni aikana.


Brnon retkemme päätti autenttisessa pubissa nautittu ruoka, jonka jälkeen palasimme vielä yhdeksi päiväksi Prahaan.


Viimeisenä Prahan päivänämme löysimme ns. joen toiselle puolelle, jossa sijaitsi linna kukkuloineen sekä turistien suosimia katuja. Ihan kivoja paikkoja - ilman niitä olisi jäänyt iso osa Prahaa näkemättä. 
Paikallinen jälkiruokakartio.


 Kaiken kaikkiaan varsin onnistunut reissu ja yksi uusi maa - check.

2 kommenttia:

  1. Toooooosi kiva katsoa noin maukkaan näköisiä ruokakuvia nälkäisenä. :'DD Olipas taas hienon näköinen elämys-opetus-reissu! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pakko yrittää ottaa näistä ns. työreissuista myös sitä elämys-aspektia irti, muuten jäisi lomailu aika vähälle :D

      Poista