keskiviikko 6. tammikuuta 2016

Uutta vuotta ja raclette-kokeiluja


Uuttavuotta juhlistettiin meillä tänäkin vuonna varsin rauhallisissa merkeissä, sillä olin itse iltavuorossa töissä. Kun vihdoin pääsin kotiin, oli O kuitenkin siivonnut ja laittanut kaiken valmiiksi pienimuotoista juhlistusta varten, joten juhlafiilis nousi nopeasti.


Haikailin jo viime vuonna raclette -grillin perään - olenhan suuri juustojen ja grillatun ruuan ystävä. Tänä vuonna se oli sitten pakko kotiuttaa ja testata. Pohdiskelimme pitkin viikkoa, että mitä ihmettä siinä kannattaisi grillata - googlailimme ja keräsimme listaa muiden suosituksista. Peruna on kai yksi perinteisimmistä, mutta meillä sitä ei sattuneista syistä nähty. Erilaisia kasviksia, sisäfileetä, broileria, katkarapuja, kylmäsavuporoa, nakkeja, ananasta ja cocktail-kurkkuja sen sijaan kyllä.


Oikeasti grilli pitäisi sijoittaa illanistujaispöydän keskelle, mutta meitä epäilytti mahdollinen ilmaan nouseva käry ja rasvan roiskuminen, joten toteutimme kokeilun liedellä. Kyllähän sitä roisketta ja käryä hiukan irtosi, mutta yllättävän vähän kuitenkin.


Metsästimme oikeaa raclette-juustoa Citymarketista ja lisäksi olimme varanneet muitakin rasvaisia (vähintään 25 %) juustoja tarjolle.


Kun sitten pääsin maistamaan ensimmäistä kokeilulautasellista, koin valaistumisen: on ihan sama, mitä raclette-juuston kanssa tarjoilee, koska itse juusto on ihan taivaallista.  Mielettömän hyvää. Maukasta, lämmintä ja ihanaa. Parhaiten sen kanssa tuntuivat kuitenkin toimivan miedot maut: nakit, herkkusienet, kesäkurpitsa - varmasti myös se peruna. Tomaatti ja paprikakin saavuttivat hieman suosiota. Poro, sisäfilee ja katkaravut eivät niinkään. Myös ananas, raclette-juusto ja sinihomejuusto toimivat!


Grillailun lomassa kävimme ulkona ihastelemassa raketteja ja polttamassa tähtisadetikkuja. 


Seuraavan päivän ateria koostui perinteisemmistä nakeista, juurestikuista, majoneesisalaateista ja O:n mieliksi myös erinäisistä frittiruuista. 


Hyvin toimivat nämäkin, mutta eiköhän tuo raclette nyt tullut jäädäkseen. Etenkin, kun vielä saataisiin hiottua sille se täydellinen menu.

3 kommenttia:

  1. Oi että, teillä todella osataan nautiskelun salat. :) Todella kaunis hopeateema pöydällä!

    VastaaPoista
  2. Uskollinen lukija täällä hei! Ajattelin kommentoida jotain, jotta tietäisit, että kirjoituksiasi kaivataan! :) Miten on uusi vuosi lähtenyt käyntiin? Kaikkea hyvää teidän koko laumalle!

    VastaaPoista
  3. Kiitos <3 Innostamanasi julkaisin jo pitkään pyörittelemäni kuvat ja tekstin. Kaikenlaista uutta ja ihmeellistä kuuluu, mutta harmillisen vähän siitä pystyn jakamaan blogin puolella :( Kaikkea hyvää sinnekin! :)

    VastaaPoista