lauantai 15. elokuuta 2009

Opiskelijaruokaa

Mitä tehdä ruuaksi, kun jääkaappi ammottaa tyhjyyttään?

Tongitaan kuiva-ainekaapin perältä pari purkkia tonnikalaa (öljyssä) ja kuullotetaan pakastimesta kaivettua kasvissuikale-sekoitusta pannulla tonnarin kaveriksi. Maustetaan esim. tomaattimurskalla (tai tässä tapauksessa ketsupilla) ja muilla sopivilla mausteilla ja kaadetaan päälle muna-maito -seosta (2 munaa ja n. 5dl maito tai tarpeen vaatiessa muuta nestettä).


Ennen uunin menoa ja muna-maito -kuorrutusta.Uunin jälkeen.


Lautasella.

Hyvää oli ja söin tästä useamman päivää, niinkuin opiskelijatyyliin kuuluukin ! :D

Jälkkäriksi olen viime aikoina syönyt valtavia määriä marjoja (niitä kun saa syödä karpatessakin melko vapaasti) - mustikoita, vadelmia ja punaherukoita etenkin. Useimmiten kyytipoikana on ollut vain kermaa tai jogurttia (ah, karppaus - näitäkin saa vedellä hyvällä omallatunnolla), mutta välillä olen sekoitellut manteli- ja soijajauhosta, makeutusjauheesta sekä voista tällaista muruseosta marjojen kylkeen ja kypsentänyt annoksen mikrossa:


Välillä innostun myös leipomaan esim. muffinsseja (ohje http://karppaus.info/resepti/resepti.php?id=520)


Olen siis varioinut nämä suklaamuffinseiksi em. ohjetta soveltan (lisäten siihen kaakaojauhetta ja kuorruttaen muffinsit tummalla suklaalla, joka on karpeille sallittua). Vähän enemmän tosin olisi pitänyt kuhunkin muffinsiin taikinaa uhrata - ehkäpä 3 rkl tämän 2 rkl:n sijaan, jotta olisivat olleet korkeampia ja muhkeampia. Rakenne on tällä ohjeella leivottaessa kuitenkin hyvin lähellä alkuperäistä esikuvaa. Kuvan strösselit eivät toki ole karppia (lähes puhdasta sokeria ja väriainetta ymmärtääkseni :D) mutta esteetikkona ja ei-nillittäjä-karppina voin joskus tehdä poikkeuksia ;) Tuollainen määrä kun ei päivän kokonaishiilarimäärääni juuri liikauta suuntaan taikka toiseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti