lauantai 22. elokuuta 2009

Korupuu

Eräänä heinäkuisena aamuna minulle tuli sellainen pakkomielteinen fiilis, että Bambi-koru se on joka naisella oltava, joten askartelinpa siinä samassa itselleni sellaisen mustasta Cernit-askartelumassasta (Sinooperista) kaulimalla massaa ensin ohueksi levyksi ja leikkaamalla Bambin siluetin levystä veitsen ja netistä tulostetun ääriviivakuvan avulla. Ketjulle tein reiän Bambin toiseen korvaan hammastikulla ja pujotin sen läpi metallirenkaan, kun kuvio oli ensin kovetettu n. 70-asteisessa uunissa (arviolta 10-15 min). Sitten vain ketju renkaasta läpi ja avot, koru oli valmis.

Sitten saman päivän jälkeisinä aamuyön tunteina heräsi vähintään yhtä polttava tarve saada koruteline/-puu, mutta kaikki myytävinä olevat vaihtoehdot netistä pengottuani päädyin tekemään sellaisen kuitenkin itse. Ja hetihän se oli käytävä tuumasta toimeen, kellonajasta viis veisaten. Onneksi lähimetsästä sattui löytymään hieno kuolleen taikinamarjapensaan tms. oksa. Iippu-shelttini tosin ylenkatsoi moisia ulkoiluaikoja ja jäi mielenosoituksellisesti ulko-ovelle odottamaan, että ilmeisen kajahtanut emäntä palaisi reissulta risu kourassaan. Mutta kun korupuu oli _saatava_ :D HETI! No, onneksi on sentään yksi fiksu nainen taloudessa, enkä nyt puhu itsestäni :D

Korupuun siis tekaisin siistimällä tuota löytämääni oksaa hieman ja katkomalla oksanhaaroja sopiviksi. Sitten istutin sen kaapista löytämääni tyhjään ruukkuun, jonka täytin "somistushiekalla". Hyvin tuo on toiminut, mitä nyt muutaman kerran kaatunut. Ehkä jokin kipsiin tms. kiinteään tai pienirakeisempaan hiekkaan upottaminen olisi toiminut paremmin? Ja puun olisi kannattanut antaa rauhassa kuivua sisällä ennen käyttöön ottoa, nyt muutama oksanhaara on vähän menettänyt korujen painosta ryhtiään. Mutta kiva siitä tuli lähtökohdat huomioon ottaen kuitenkin ja asiansa se on ajanut :)

1 kommentti: