torstai 11. heinäkuuta 2013

Uusi tähti jäätelötaivaalla


Muistatteko viime kesänä alkaneet jäätelökonekokeilumme? Olemme onnistuneet löytämään hyvin toimivan jäätelöreseptin ja kone on hurraillut useaan otteeseen tänäkin kesänä. Nyt se on kuitenkin saanut itselleen vakavasti otettavan kilpailijan: mehujäämuotit. Omamme löytyivät Biltemasta.


Listaan tähän muutaman kohdan, joissa mehujäämuotit vievät voiton jäätelökoneesta.

1. Helppous. Sen kun lorauttaa muotit täyteen haluamaansa nestettä ja asettelee ne pystyasentoon pakkaseen. Lastenleikkiä jäätelökoneen käyttöön verrattuna! Vaikein osuus on varmaankin se lopputuloksen odottelu. Itse olen pääsääntöisesti antanut herkkujen jäätyä yön yli. Valmiiden tuotosten irrottelu muoteista on käynyt suhteellisen helposti, kun muottia on huljauttanut ensin kuuman veden alla.

2. Rajaton vaihtoehtojen mahdollisuus. Ensimmäisenä kokeilimme Pepsi Maxista tehtyä mehujäätä. Omaan makuuni siitä tuli turhan laimean makuista, mutta O tykkäili. Toisena kokeiluna pakastin normaalin aamupalani, eli turkkilaista jugurttia marjoilla tässä tapauksessa mustikoilla ja makeutusaineella. Siitä tulikin jo huippuhyvää ja mikä parasta, terveellistä! Kylmä jugurttijäätelö kiirettömänä vapaa-aamuna aurinkoisella parvekkeella, mm-mm-mmmm. 

Mikäli mielii päästä käsiksi todellisiin herkkunautintoihin, niin jugurtin sekaan voi lorauttaa myös tilkan vanilja-aromia ja hiukan tummaa suklaarouhetta sekä minttuaromia (minun puikkoni oikealla alhaalla), Snickersiä (O:n puikko vasemmalla alhaalla) tai mitä tahansa muuta suklaata. Tästä tuli nimittäin ihan huippua!

Vielä pitäisi kokeilla ainakin jonkinlaista kermavaahto-pohjaista jätskipohjaa ja vadelma-jugurttiversiota. Niin ja pähkinärouhetta!

3. Samalla kertaa saa tehtyä useampaa makuvaihtoa. Ei tarvitse pähkäillä, että kummanko suosikkia tänään tehtäisiin, vaan molemmat saavat pitää päänsä. Minulle karpimpaa, O:lle sokerisempaa. 

4. Yksi puikko riittää tyydyttämään herkuttelutarpeen, joten loput säästyvät pakkaseen seuraavaa heikkoa hetkeä odottelemaan. Ei onnistu jätskikoneella, ei ainakaan meillä!


Se kohta, jossa jäätelökone vie edelleen voiton, on tietysti pehmeän, kiteettömän jäätelömäisen rakenteen aikaansaanti, mutta aikansa ja paikkansa kummallakin!

 Onko joku muu kokeillut? Hyviä makuvaihtoehtoja vinkattavaksi?

10 kommenttia:

 1. Meillä oli lapsuudessa tuollaiset, mutta pelkkä puikko+kansi+kippo. Siksi kysynkin, mitä tarkoitusta varten noissa muoteissa on tuo "pilli"? :)

  Mulle on vallan hyvin riittänyt ihan leipävuokaan tms. pakastimeen tehty jäätelö kananmunasta, kermasta ja kohtuullisesta sokerimäärästä + mausteista. Helppoa! Luulisi, että senkin sokerin voisi korvata?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulen, että sulaneen jätskin imemistä varten :) Pitääkös tuohon sunkin versioon vatkata munia ja kermaa? Se ainakin siinä jäätelökoneoperaatiossa välillä kyllästyttää :D

   Poista
  2. Joo, pitää. En tiennyt, että jäätelökoneeseenkin tarvitsee. Mikä idea siinä koneessa sitten on, kun samalla reseptillä saa ihan vuuassakin hyvärakenteista jätskiä..?

   Poista
 2. Mun lemppari on lapsesta asti ollut ihan appelsiinituoremehu, nammm <3 onko toi ihme tökö tossa pilli millä voi imeä sulaneen jätskin pohjalta? :D
  -Heidi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin mä ymmärtäisin, ei paketista tosin mitään selitystä löytynyt :)

   Poista
  2. Me ostettiin ihan samanlaiset muotit Cittarista, ja niiden paketissa selitettiin, että noi pillit on juurikin sulaneen jätskin imemistä varten. Mä tosin olen onnistunut kaatamaan sitä sulaa jätskiä pillin kautta syliinkin. :D

   Poista
 3. Meillä on kanssa käytössä nuo mehujäämuotit (Muumi-sellaiset!), ja laitamme niihin ihan Bonnen soseita ja marjoja sekaisin, saa raikkaan ja maistuvan välipalan. Nams.

  Olen jo jonkin aikaa seuraillut blogiasi, itse halusin pienenä eläinlääkäriksi ja joskus lukion jälkeen päätinkin eläilääkikseen pyrkiä, mutta en tiedä mikä vei voiton ja päädyin opeksi. Toisaalta, koskaan ole liian myöhäistä opiskella...

  Oona
  oirakkaus.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä! :) Ja juu, kyllähän meiltäkin noita 30-40v opiskelijoita löytyy, jos alanvaihto alkaa jossakin vaiheessa kutkuttaa mieltä ;)

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Biltemasta on nuo meidän. Myös esim. Prismassa olen joskus nähnyt.

   Poista