perjantai 12. heinäkuuta 2013

Operaatio kissanpesu


Jodan ensimmäinen kissanäyttely lähestyy uhkaavaa vauhtia ja yksi kissan esivalmisteluihin kuuluvista toimenpiteistä on turkin shampoopesu, jota päätimme harjoitella pari päivää sitten. Täytyy myöntää, että mulla kävi tässä kyllä pikkuinen moka: muistin kasvattajan kirjoittaneen sähköpostissaan, että Joda olisi hyvä pestä paria viikkoa ennen näyttelyä, mutta se ohje koskikin ilman hoitoainetta tapahtuvaa pesua. Hoitoaineen kera tapahtuvan pesun olisi voinut jättää hieman lähemmäs näyttelyajankohtaa. Pitää siis katsoa, joudummeko suorittamaan operaation vielä uudelleen, mutta tulipa ainakin harjoiteltua! Shampoona käytimme koirien hellävaraista pentushampoota ja hoitoaineena kasvattajan suosittelemaa Bio-Groomin Silk Conditioner -hoitoainetta.

Jännitin pesua etukäteen aika tavalla, sillä olin kuullut muilta kissanomistajilta kauhutarinoita pesutuokioiden aiheuttamista taisteluista, verestä ja kyynelistä. Kissat ja vesi eivät lähtökohtaisesti aina sovi yhteen. Niinpä aloitimmekin taktiikalla "kastellaan äijä niin nopeasti, ettei se ehdi edes tajuta mitä juuri tapahtui".


Pian sain kuitenkin huomata, että kastelun sai suorittaa ihan kaikessa rauhassa, samoin shampoon hieromisen ja huuhtelun. Joda lähinnä haisteli vesisuihkua, neppasi sitä sen lelupotentiaalin tarkistaakseen muutaman kerran tassulla ja aloitti sitten kehräämisen. Koko loppuoperaation ajan se istui kiltisti O:n sylissä ja pörisi menemään. Taisi lämmin vesi tuntua loppupeleissä ihan mukavalta.


En oikeastaan edes tiedä, miksi Jodan tyyni suhtautuminen yllätti niin kovasti. Tuollainenhan se on, kiltti pieni hurisija. Ei välttämättä mikään tyypillisin kissa, mutta mitä hellyyttävin olento päällä maan.


Toinen halineesi seurasi silmä kovana tilanteen kehittymistä turvallisen etäisyyden päästä, pesukoneen päältä.


 Pesuhetken tylsin vaihe taisi pikkuherran mielestä olla kuivaaminen.


"Haluan tehdä tämä itse!" Ja Utulla riitti ihmeteltävää kaverin muuttuneessa turkin hajussa.

Laadin itselleni pienen muistilistan, jotten unohtaisi mitään oleellista.

KISSANÄYTTELYN TO DO:
- ilmoittautumislomakkeen täyttö ja maksu
- hankinnat: häkkikupit, verhot, pieni kissanvessa, pesä, ruokaa, retkituoli
(- kissan pesu)
- kissan harjaus
- kissan kynsien leikkuu
- korvien yms. tarkistus
(- venymisharjoitukset)
- kameran lataus
- pakkaa: kissa, kuljetusboksi, rekkarit, vahvistuskirje, pesä, pohjapehmuste, desinfiointiaine(?), paperia, harjat, pohjapehmuste, hiekkaa, ruokaa, kamera, retkituolit, eväät+vesipullo

EDIT: Lisäyksiä listaan: nippusiteitä, pumpulipuikkoja, leluja, valjaat, lapio, pakastepusseja, herkkuja

Yksi retkituoli toisen pitäisi löytyä kotipuolesta ja jotakin teollista pöperöä (kukaan tuskin nauttii lämpimässä mädäntyvän lihan tuoksusta näyttelystä...) pitäisi ainakin vielä hankkia. Muut valmistelut jäänevät viimeisille päiville ennen näyttelyä.

Jos kokeneemmilla näyttelynkävijöillä on vielä jotain valmistautumistipsejä jaettavaksi, niin kertokaa ihmeessä!

7 kommenttia:

 1. Mikä onni omistaa tuollainen kissa, jos kerran joutuu pesupuuhiin!

  Toisella meidän kissoista oli pentuna maha selvittämättä jääneestä syystä silloin tällöin kuralla. Pitkiin karvoihin se tietenkin jäi kiinni ja kissan takamus oli pakko pestä. Kilttejä persoonia nuo meidänkin kissat ovat, mutta pesu aiheuttaa niissä hyvin stereotyyppisen kissamaisen rekation. Eivät pure, kynsi tai mitään sellaista, mutta tarraavat pakokauhunomaisella ilmeellä kiinni mihin tahansa ja ovat kirjaimellisesti kauhusta kankeina. Pesun jo päätyttyä en meinannut saada kissaa millään irti lavuaarin päällä olevasta hyllystä... Nyt jo naurattaa tuokin, kun muistelee. :D
  Mutta siis todella, onneksi Joda ei ole samaa sarjaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri tuollaiseen taisteluun mäkin olin mielessäni varautunut! :D Kuulostaa perin kissamaiselta käytökseltä. Musta tuntuu, että Jodassa on ehkä osa koiraa, osa jotain ulkoavaruudesta tupsahtanutta olentoa :)

   Poista
 2. Minäkin oon täällä heti hehkuttamassa. Ole oikeasti niin onnellinen tuosta rauhallisesta otuksesta, mä en edes uskalla kokeillu Pullan pesua. Siksi ostinkin vaahtoavaa shampoota, joka hierotaan kissaan ja pestään pois.. Siitäkin Pulla tosin saa ihan kamalan slaagin, mutta vältyn itse ainakin kynsimiseltä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis kuivashampoota? Sellaista mäkin mietin, mutta en ollut varma, riittääkö sellainen näyttelyä varten. Kätsy tuote varmasti :)

   Poista
 3. Ainiin ja se pitikin vielä laittaa, että jos jotain kätsyä ruokaa etsit näyttelyihin, niin itse ainakin tykkään Applawsin purkkimöhnöistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja vieläkin pitää kommentoida, oon ihan kauhee spämmeri, mutta tämä neiti pääsi sissään elukalle. JES! :D

   Poista
  2. Kiitos Applaws-vinkistä, jotakin sellaista pitää varmaan ostaa :) Ja jälkimmäiseen: JEE, mahtavaa! :) Oi että, oon onnellinen sun puolesta! MAHTAVAA! Onnea! :)

   Poista