torstai 18. heinäkuuta 2013

Kissat hyllylle?

Mun tekisi ihan hirveästi mieli iskeä yhdelle meidän tyhjistä seinistä muutama hylly kissojen kiipeily- ja loikoilupaikoiksi. Olen yrittänyt hillitä himojani, koska kyseessä on vuokrakämppä, mutta lähes jokaviikkoisesta porauksesta päätellen naapurit eivät ainakaan ole seiniä juuri säästelleet...

Ikean Lackeilla tai muilla vastaavilla perushyllyillä projektin saisi toteutettua taloudellisesti.

Kuva.
Kuva.

Silti silmääni viehättävät enemmän esimerkiksi tällaiset kissafiguureilla koristellut hyllyt, jotka selittävät tyhjien seinähyllyjen tarkoituksen varsin tyhjentävästi muillekin. Tällaisenkin ratkaisun pystyisi toteuttamaan varsin helposti perushyllyjä ja kissanmuotoisia sisustustarroja yhdistelemällä.


Kuva.
 
Kuva.


Ihania ovat myös erilaiset lokerohyllyt, joiden lokerojen sisällä voisi jopa säilyttää jotakin. Kissanruoho on yksi aika kiva vaihtoehto, mutta silloin kissoilla täytyisi tietysti olla pääsy kuutioiden sisään ruohoa mutustelemaan.


Kuva.
Kuva.

Kissojemme mieleen taitaisivat olla kuitenkin eniten tällaiset kaarevat, kissan ergonomisen nukkuma-asennon huomioivat hyllyt. Ainakin, jos kiipeilypuiden pussien saamasta suosiosta voi mitään päätellä. Harmi vain, että tuollaisia tuntuu saavan lähinnä design-tuotteina, joilla piisaa hintaa kokonaisen komeron verran.


Kuva.
Kuva.

 Jos sitten joskus päättää kunnolla höperöityä, niin voi vetää vaikka koko kämpän uusiksi:


Kuva.
Kuva.

... mutta jos nyt kuitenkin lähdettäisiin liikkelle edes parista hyllystä :D Löysin itse asiassa ebaysta jo pari aika kivaa vaihtoehtoa, mutta koska en ole ikinä aikaisemmin tilannut sieltä mitään, dilemmoin vielä Paypal-tilin luomisen ja mahdollisten tullien suhteen. Ja koko vuokrakämppä-aspektin muutenkin.

Onko joku rohjentunut iskemään vuokrakämpän seinille kissahyllyjä? Millaisia? Kuvia? Kaikki rohkaisevat vinkit olisivat enemmän kuin tervetulleita!

24 kommenttia:

 1. Kyllä mun mielestä vuokrakämppäänkin voi laittaa seinille hyllyjä, seuraava asukashan voi tykätä niistä. Ja eikö Lack-hyllyt oo semmosia, että seinään isketään kiinnikkeet eikä itse hyllyä, joten voi vaihtaa erivärisen hyllyn.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta kun lähtökohtaisesti en haluaisi jättää kissahyllyjä seuraavan asukkaan iloksi, vaan siirtää ne sitten seuraavaan kämppään, etenkin jos panostan joihinkin hienoihin yksilöihin :D Eli jäljelle jäisivät lähinnä arvet seinään. Toki niitäkin voi sitten fiksailla näkymättömiin...

   Poista
  2. Meillä on Ikeasta ostettuja hyllyjä seinillä. Tästä linkistä muutama kuva :) http://sdrv.ms/142Cfbx

   Ite en suosittele Lack-hyllyjä, ne on ihan törkeen hepposia..

   Poista
  3. Joo, mä muistankin tuon teidän hienon viritelmän :) Siitä osittain innostuneena mäkin haluuuuuuun! :D Kiitti vinkistä, jätetään siis Lackit pois laskuista!

   Poista
 2. Mäkin oon haaveillut tuommoisista hyllyrakennelmista, olis kyllä niin siistit! Ja kissatkin tykkäis ihan varmasti. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sepä se, nääkin apinat osaisivat ihan varmasti arvostaa uusia ulottuvuuksia :)

   Poista
 3. Ihania noi kaarevat! :) Meilläkin tykätään nukkua kiipeilypuun pussissa. Joskus kun on oma talo, aion kyllä väkertää sinne kissoille kunnon huvipuiston! Vuokra-asunnossa ei voi oikein muuta, kuin luoda sitä kiipeilytilaa kiipeilypuilla ja matalilla kirjahyllyillä. Oon sitä mieltä, että jotenkin täytyy kissoille saada mahdollisimman paljon eri tasoja asuntoon, niin oot tainnu säkin tässä blogissa joskus todeta? :) Nää seinähyllyt on just sen takia tosi hyvä vinkki!

  Kiitos taas ihanista postauksista! Kerkeän niin harvoin kommentoimaan, mutta tykkään näistä tosi paljon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep ja varsin helppokin tapa :) Kiitos itsellesi kivasta kommentista! :)

   Poista
 4. Moips! Teetkö/oletko koskaan tehnyt osa-aikaisesti töitä eläinlääkisopiskelujen ohella? Kuinka hyvin onnistuu, jääkö yhtään vapaa-aikaa? Miten paljon opiskelu oikeasti vei sulla aikaa varsinkin ekana vuonna?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen tehnyt 2. vuosikurssilta alkaen. Alkuun 3-5 vuoroa kuukaudessa, myöhemmin enemmän. Ja jäi kyllä vapaa-aikaa, mutta ihan jokaisella luennolla en kyllä käynyt, vaan luin sitten kotona itsenäisesti :) Olen kirjoitellut aiheesta tarkemmin täällä: http://tassunjalkiasydamessa.blogspot.fi/2010/11/time-well-spent.html

   Kyllä mä ykkösellä useamman tunnin illasta aina opiskeluille uhrasin, mutta se on itsestä aika lailla kiinni, että miten helposti latinankieliset termit anatomiasta jää päähän... ja kaikki muukin :) En kuitenkaan kokenut ykköstä mitenkään liian kuormittavana.

   Poista
 5. Samaa olen miettinyt! Sillä ei auta, mun mielestä ihan jok ikinen kiipeilypuuratkaisu vain on ruma. Nuo kahden viimeisen kuvan tyylit jo miellyttävät tätäkin tarkkaa silmää ja myös siksi mun olisi pakko saada joskus se kämppä, jossa on kattoparrut! :D

  Mutta mä myös vähän epäilen, etteivät kissat niin innostuisi paljaista hyllypaloista seinillä? Noista kaarevista ehkä nukkumistarkoituksessa, mutta ainakaan meillä kiipeilypuuta ei käytetä nukkumiseen vaan hepuliralleihin. Siksi mä mietin, pitäisikö noissa kiinteissäkin ratkaisuissa olla jotain sisalmaton tapaista, mihin kyntensä vauhdissa upottaa?

  Niin joo ja mainitsen vielä, vaikka teillä taitaakin maalatut seinät olla, että mikäli suunnittelee kissahyllyä, kannattaa myös tapetit jättää kauppaan. Kiipeilypuunurkassa kynsien osumajäljistä tapetissa ei ole voinut välttyä ja makuuhuoneessa joudumme vaihtamaan ikkunalaudan kohdalla olevan vuodan tapettia uuteen sitten joskus muuttaessamme.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, eihän ne silmiä hivele, mutta kissojen riemu saa mut hiukan joustamaan kauneuskäsityksistäni ;) Onneksi tuloillaan on kivempiakin kiipeilypuumalleja, luultavasti ne jossakin vaiheessa alkavat yleistyä!

   Ja juu, ihan varmasti hyllyt kannattaisi päällystää jollakin liukuestemateriaalilla. Saakohan mistään valkoista karkeaa mattoa?

   Tapettia meillä ei ole (paitsi kotikotona), eikä varmaan tämän kommentin jälkeen tule hankittuakaan, vaikka niitä aina välillä kuolailenkin :D Kiitos varoituksesta!

   Poista
  2. Meillä ainakin noi hyllyt on niin korkealla, että niissä oleva normaali kuramatto(musta/ruskeaa?) ei edes erotu.. :D Kai nyt kuramattoa pitäis saada jo valkoisena? ;)

   Poista
  3. Joo, luulis että sais tai jotain vastaavaa ainakin. Tai ehkä sitä huonekalujen jalkoihin laitettavaa huopatarraa?

   Poista
 6. Ah, hieno postaus! Lueskelin tätä Joensuussa kännykällä, mutta en kyennyt silloin kommentoimaan. Hehkuttelin jokaista kuvaa erikseen :D On nimittäin ollut mielessä jonkinlaiset hyllysysteemit tyhjälle isolle olkkarin seinälle jo pidemmän aikaa (eli n. vuoden)...tästä sain kyllä inspistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! Mäkin olen näitä kauan jo kuolaillut, mutta josko nyt oikeastikin alkaisi saada aikaiseksi! :D

   Poista
  2. Mihinkä mun vastaukset oikein häviää? :o Mutta joo, mäkin oon jo pidempään haaveillut näistä, mutta josko nyt vihdoin saisi oikeastikin aikaiseksi :)

   Poista
 7. Moikkamooi! Meillä tällaiset ollut kans ideoinnissa jo pitkään! Millaiseen ratkaisuun päädyit? Kuvia? (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Löytyy, kun selaat postauksia hiukan eteenpäin :)

   Poista
 8. Ihania nämä! Olen tässä haaveillut että kun muutto omaan kotiin on joskus edessä, kissoille rakennetaan vaikka minkälaisia (tyylikkäitä!) hylyljä ja reittejä. Ikean hyllyillä ja verhoilukankaalla saa paljon aikaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jea, ei sen tarvitse olla kallista :)

   Poista
 9. Juoksupyörä pitää kissan aktiivisena ja kuluttaa energiaa luonnollisella tavalla.
  http://kassirally.weebly.com/fin.html

  VastaaPoista
 10. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista