keskiviikko 3. heinäkuuta 2013

Löytöjä


Ennen etukäteisjuhannus-retkeämme kävimme noukkimassa evästä Pihlajamäestä ja bongasimme samalla aiemmin huomioitta jääneen kirppiksen ostarin sydämestä. Nyt kun palkka kilahti tilille, päätin sallia itselleni pienen tutustumiskierroksen sinne.

Vanhimmat lukijani ehkä muistavatkin, että tykkään kirppistelystä kovasti, kun koskaan ei tiedä, millaisiin aarteisiin voi törmätä. Parhaita löytöjä ovat sellaiset jutut, joita on joskus meinannut ostaa normaalihintaisina, muttei lopulta ole raaskinut tai sellaiset, joita on etsiskellyt jo pitkään, löytämättä. Tällä kertaa lykästi, sillä matkaan tarttui molempia laatuja ja vielä vähän ekstraakin. Niistä lisää tuonnempana.

Läheisen sijaintinsa ohella kirppis osoittautui hyvän kokoiseksi ja siistiksi. Vilinää riitti, joten voisi kuvitella tavaroiden vaihtuvuuden olevan kohtalaista. Tulee varmasti poikettua toistekin, etenki kun kaipailisin nyt hieman materiaalia paria D.I.Y-projektia varten.

Kirppistelyn jälkeen kävimme nappaamassa Taikkiksen kyytiin ja suuntasimme Jakomäen lammille uimaan.


Itselleni paikka oli aivan uusi löytö, mutta O oli ehtinyt käydä tuolla Taikkiksen ja kaverinsa kanssa jo pariinkin otteeseen mun iltavuorojeni aikana. Alueelta löytyi yksi ihmisten uimapaikaksi tarkoitettu ja kaksi koirille sopivaa lampea.


Heti kun pääsimme rantaan, meitä lähti hyvin määrätietoisesti lähestymään sorsapesue. Ilmeisesti ne olivat tottuneet saamaan ihmisiltä pullaa tai muita herkkuja. Hirmu isoja poikasia jo!


Taikkis ja O uivat aikansa, itseäni vesi ei tällä kertaa houkutellut, sillä päivä oli varsin pilvinen. Vesi oli kuulemma lämmintä, joten muitakin uimareita - niin koiria kuin ihmisiäkin - oli liikkeellä. Uintiretken jälkeen kävimme pikaisesti Honkkarissa hakemassa vielä muutaman kesäkukan parvekkeelle. Pinkkiä sen olla pitää!


Pinkkiä tarttui mukaan myös kirppikseltä:

Kaulakoru 3e, korvikset 2e. Ihan mun mekon värisiä ja käyttämättömiä!
Eväsrasioita töihin ja kouluun. Vasemmanpuoleinen on vieläpä mikronkestävä lokerolautanen, oikeanpuoleiset kivan värisiä ja puoli-ilmaisia (0,80-1,00e).

Eurolla sakset eläinten raakaruokapötköjä varten. Ihan vain hygieniasyistä.
Olen etsinyt suurta koulukansion vetävää laukkua koko kevään, sillä vanha laukkuni on ratkeamispisteessä. Oikeanpuolimmainen pääsee siis toimittamaan sitä virkaa, vasen lievittää muuten vain mun huonoa laukkutilannetta. Näillä oli hintaa 15e ja 12e, mutta ovat siis käyttämättömiä.
Ja viimeisenä paras, eli kissanpesä! Tämäkin oli uusi ja käyttämätön, vielä alkuperäispakkauksessaan. Hintaa 15e, mutta ei haittaa, koska se on muuten juuri passeli...

... näyttelyhäkkiin.

Meillä olisi nimittäin tämän kuun lopulla edessä ihka ensimmäinen kissanäyttelymme. Edustamaan pääsee Joda. Jännittää aika hurjasti! Onneksi meillä on ihan supermukava kasvattaja tukenamme ja hän on luvannut lainata meille myös puolet näyttelyssä tarvittavista tavaroista, kuten häkkiverhot, häkkikupit ja pienen vessalaatikon. Suojaisa, mutta tarpeeksi pieni ja ennen kaikkea ei-beige pesä me kuitenkin vielä tarvittiin ja kappas vain, kuinka pari iltaa sopivaa pesää kuumeisesti netistä metsästettyäni sellainen pomppasikin eteeni kirpparilla.

Muutama tällainen "meant to happen" -löytö ja sitä on aivan koukussa. Kirpparit, yay!

11 kommenttia:

 1. Mihin Iippu on jäänyt? :o aina vain taikkiksen kanssa touhuatte jotain :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla kävi itseasiassa mielessä, että joku voisi kysyä jotakin tällaista :)

   Ei Iippu ole mihinkään jäänyt - tämän retken jälkeen se pääsi semijuoksu-/kävelylenkille metsään ja tuli sieltä hyvin onnellisen näköisenä takaisin ;) Blogi käsittää vain pienen siivun elämääni, enkä suinkaan pidä joka reissulla tai lenkillä kameraa mukana. Lähinnä vain niillä, joiden voisin kuvitella kiinnostavan jotakuta :D

   Taikkis pääsee mukaan yleensä silloin, kun suuntaamme uimaan, koska Iippu ei suostu menemään veteen, kun taas Taikkis rakastaa sitä. Iippu ei myöskään nouda frisbeetä. Lenkeillä Iippu kulkee visusti kantapäissä kiinni, eikä tutkiskele ympäristöä niinkuin Taikkis, joka saa uusista ympäristöistä paaaaaaljon enemmän irti poukkoillessaan sinne tänne ja haistellessaan joka puskan. Nämä erot on otettava huomioon, kun vie koiria ulos. Pyrimme tarjoamaan molemmille koirillemme sellaista aktiviteettia, josta ne pitävät ;)

   Iippu on siis varsin tyytyväinen ihan normilenkkeihin ja vaihtelun vuoksi olemme käyneet sen kanssa välillä mm. Haltialassa. Jalkapallosta se tykkää myös, ehkä voisin kuvailla siitä seuraavaan videon :)

   Poista
  2. Mä vähän arvelinkin, että joku voisi kysyä jotakin tällaista :)

   Ei se mihinkään ole jäänyt, tämänkin reissun jälkeen Iippu pääsi semijuoksu-/kävelylenkille metsään ja saapui hyvin onnellisen näköisenä takaisin ;) Kannattaa muistaa, että blogini kattaa vain kapean siivun elämästäni, enkä suinkaan pidä kameraa joka lenkillä tai reissulla mukana, eivätkä kaikki ottamani kuvat päädy julkaistaviksi asti :) Lähinnä vain sellaiset, joiden voisin kuvitella kiinnostavan jotakuta :D

   Koiramme ovat myös ratkaisevissa määrin erilaisia. Taikkis rakastaa uimista, Iippu ei suostu kastelemaan itseään ollenkaan. Taikkis noutaa frisbeen (tai muita leluja), Iippu ei. Taikkis tutkiskelee ympäristöä esim. metsässä paaaaljon aktiivisemmin kuin Iippu, joka kulkee lähinnä kantapäissä kiinni. Niinpä Taikkiksen kanssa tulee ehkä useammin tartuttua kameraan.

   Pyrimme kuitenkin tarjoamaan kummallekin koiralle sellaista toimintaa, josta ne nauttivat. Iippu on ollut esimerkiksi varsin onnessaan saadessaan jakamatonta huomiota meiltä, nyt kun emme voi pitää niitä Taikkiksen kanssa yhtä aikaa samassa tilassa. Perus- ja metsälenkkien ohella vaihtelua Iipun elämään ovat tuoneet mm. pyörälenkit ja retkemme Haltialaan. Jalkapallon potkimisesta se pitää myös - ehkä voisin kuvata siitä seuraavan videon :)

   Poista
 2. Oi, kirjoitathan sitten myös kissanäyttelystä! Ne kun ovat itselle ihan vieras maailma, niin olisi mukavaa kuulla, minkälaista niissä oikein on :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, olisi kyllä vakaana aikomuksena! :)

   Poista
  2. Joo olisi kyllä kiva kuulla perusteelisesti kissanäyttelyistä. Koiranäyttelyt ovat ihan tuttu juttu, mutta kissanäyttelyt ihan vieras asia :)

   Poista
  3. Jea, lupaan yrittää muistaa ottaa kameran mukaan :)

   Poista
 3. Mikä kamera :)ja onko objektiiveja ;) Ois kiva jos vastaisit :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samsung NX200 + 18-55mm "mini"järkkäri

   Poista
 4. Moikka,
  Missä päin Jakomäkeä tuo paikka sijaitsee? Olen yrittänyt etsiä koirille hyvää uittopaikkaa, mutta tuloksetta. Monilla uimarannoilla on koirakielto, tai sitten siellä on niin paljon ihmisiä että koiran kanssa ei viitsi mennä sekaan.. Käykö tuolla paljon ihmisiä, entä tuleeko usein koiria vastaan? Osaatko suositella jotain muuta kivaa paikkaa koirien uittamiseen (Espoo, Helsinki-akselilla)? Kiitos paljon jos jaksat vastata! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm, en oikein osaa selittää, kun en Jakomäkeä niin tunne :D Mutta googlaamalla varmasti löytyy! Kyllä tuolla ymmärtääkseni käy ja koiriakin paljon. Vieressä on koirapuisto ja lenkkimaastoja myös. Espoossa ollaan ajeltu Luukin seuduilla ja siellä pulahdeltu milloin mihinkin. Tuusulassa on myös yksi koiralampi. Niin ja Vuosaaressa Uutelassa voi pulahdella koiran kanssa mereen. Herttoniemessä ja Tervasaaressa on viralliset koirien uimarannat koirapuistoissa, niissä käytiin molemmissa viime kesänä.

   Tosiaan yleisiä uimarantoja vältellessään joutuu yleensä tyytymään hiukan huonompiin rantoihin, mutta eipä koira ole valittanut... :)

   Poista