keskiviikko 17. heinäkuuta 2013

Devil's jam


Oon varmaan joskus maininnut, että mun ehdoton lemppari ravintolaruuista oli Pancho Villan kana vuohenjuustolla ja paholaisenhillolla sekä tietysti grillatuilla vihanneksilla. Siitä ei oikeasti ollut taivas kaukana! En tiedä, miksi menivät poistamaan kyseisen annoksen listoilta tai saako sitä kenties taas. Toisen kerran olen törmännyt samaan makuelämykseen jollakin ABC:lla, joten kun luin jostakin, että hillosokerin voi korvata liivatteella ja makeutusaineella, ei tarvinnut kauaa harkita oman satsin vääntämistä. Tällaisella reseptillä se syntyi:

Paholaisenhillo
- 2 suippopaprikaa
- 2 punaista chiliä
- 1 pieni sipuli
- 4 valkosipulinkynttä
- 500g tomaattimurskaa
- mustapippuria
- suolaa
- yrttimaustetta
- 4 rkl etikkaa
- makeutusta oman maun mukaan
- 4 liivatelehteä
 
Pilko kasvikset pieniksi kuutioiksi, sekoita ne tomaattimurskan joukkoon ja keitä kattilassa, kunnes ne pehmenevät ja suurin osa vedestä on haihtunut. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen noin kymmeneksi minuutiksi. Lisää mausteet, etikka ja makeutusaine sekä viimeisenä kuiviksi puristetut liivatelehdet. Maistele moneen kertaan sopivan makeus-tulisuus -balanssin saavuttamiseksi.

Kaada sose kuumana puhtaisiin säilyketölkkeihin (2 kpl), anna jäähtyä ja siirrä jääkaappiin. Säilyvät avaamattomina useamman viikon. 


Paholaisenhillo sopii lisukkeeksi monenlaisille liharuuille ja toisen tölkin voi vaikka viedä tuliaiseksi kaverille. Erityisen lämpimästi suosittelen kuitenkin edelleen kermakastikkeessa haudutetun broilerin, kevyesti paistettujen vuohenjuustoviipaleiden ja paholaisenhillon komboa.



Ai että, se on hyvää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti