sunnuntai 3. maaliskuuta 2013

Arkisia ajatuksia


Muutama kuvakuuluminen männäviikolta. Undon söpöily nyt ei ylitä uutiskynnystä, se on jokapäiväistä...


... mutta jos ei rajata kuvaa niin tiukasti, paljastuu itse söpöilytilannekin. O:lla oli tenttiviikko, joka määritti arkirytmiämme varsin tehokkaasti.


Opiskelua ilta illan perään siis. Onneksi sekin tuntuu paljon mielekkäämmältä, kun saa kyhjöttää toisen kainalossa. Sitä paitsi lisääntymistieteen kurssimme eteni vihdoinkin tuotantoeläimistä pieneläimiin - koiriin, kissoihin ja eksoihin! Erityisesti viimeksi mainituilla on monia mielenkiintoisia lisääntymiseen liittyviä ominaispiirteitä, kuten marsuilla luutumaton, synnytyksen aikana periksi antava lantio ja frettinaarailla steriloimattomuudesta aiheutuva hyperestrogenismi ja pansytopenia, eli helposti jopa kuolemaan johtava tila.


Opiskeluputken katkaisi oikeastaan vain jokailtainen Iholla-tuokio. Ollaan molemmat koukututtu siihen. Varmaan tällä blogitaustalla on jotakin tekemistä asian kanssa. Lisäksi hankimme pari viikkoa sitten mulle ihkaomat, uudet sukset. Kierrätyskeskuksesta, mutta käyttämättömät kuitenkin!


Niillä ollaan sitten viuhdottu menemään pitkin hankikantoja illan pimeinä tunteina, jolloin vastaan tulevaa liikennettä ei juuri ole. Koirien kanssa välttelemme toki yleisiä latuja, joita Viikistä varsin runsaasti löytyy. Erityisesti Taikkis tuntuu ihastuneen tähän lenkkeilymuotoon, sillä kun sukset kaivetaan esiin, tarkoittaa se aina sitä, että kohta mennään kovaa! Viimevuotinen suksille räkytyskin on jäänyt pois.

Kissat viihdyttivät meitä mitä mielenkiintoisemmilla nukkuma-asennoillaan...


 ... ja me niitä taloyhtiömme jätehuoneesta löytyneellä uudenveroisella Atlas-kiipeilypuulla! On muuten ihan identtinen kuin makuuhuoneestamme löytyvä yksilö (eli ei kahta pussia, byhyy), mutta ilmeisesti vähemmälle käytölle jäänyt. Puunattiin se hyvin ja käytettiin pakkasilmassa ennen kissoille esittelyä - ja ne rakastuivat siihen. Yllättäen.


En vain oikein tiedä, että mitä ihmettä me mahdetaan kaikilla näillä puilla oikein tehdä. Neljä puuta tämänkokoisessa asunnossa vie kuitenkin aika paljon tilaa.Yksi saa varmaan ainakin siirtyä parvekkeelle, jahka kevät tästä vihdoin koittaa.

Päivystämäänkin kerkesin ja voi että, miten hyvän fiiliksen siitä saakaan, kun onnistuu ensi yrittämällä kanyloimaan kissan tai saamaan kaulalaskimosta ruiskulla verinäytteen! Sellaisia pieniä onnistumisia, jotka auttavat valamaan uskoa omaan kehitykseen. Pieniä, mutta niin tarpeellisia onnistumisia.

Eilen saavuimme pitkästä aikaa kotipuoleen. Kissakaverit osoittivat lehmänhermoista kärsivällisyyttä matkustamisen suhteen. Tuo kankainen kuljetuslaukku on muuten toiminut kivasti! Vielä kun löytäisi jostakin sellaisen vanhanaikaisen lämpimällä vedellä täytettävän lituskan lämpöpullon, jonka sijoittaa tuonne kaikkien vällyjen alle. Tavalliset pakastepullot vievät hiukan turhaa tilaa...Sellainen arkiviikko se. Ensi viikko onkin sitten meidän väli- tai hiihtolomaviikko. Itse olen ottanut töitä tiistai-perjantai -akselille, mutta ei haittaa - odotan vuorojani innolla! Tämä päivä ja huominen lomaillaan kuitenkin vielä täällä. Eipä siis muuta kuin rentouttavaa sunnuntaita, mä painelen tästä äidin ruokapatojen ääreen!


8 kommenttia:

 1. Minkä kokoinen tuo kantoboksi on? Meillä on kaneilta peruina kaksi tavallista muovista boksia ja ne vievät auton takapenkistä 2/3 tilasta (ja Pusu vie farkun takaboksin kokonaan) eikä meillä reissatessa oikein jää laukuille tms. tilaa. Olenkin ajatellut, että yksi yhteinen boksi veisi kokonaistilaa vähemmän kuin kaksi pientä. Lisäksi uuden boksin hankinta olisi aiheellista senkin vuoksi, että toinen noista kissoista on oppinut avaamaan luukun... :D

  Aika hyvän löydön teitte! Meidän Natural Homen kiipeilypuu osoittautui sudeksi, ne punotut mökki ja petikori eivät kestäneet yhtään vaan kissat tuhosivat puolessa vuodessa ne levittäen punoksen paloja pitkin kämppää... Ne punotut osat onneksi sai siististi pois, mutta nyt tuossa puussa ei ole enää mitään jännää eikä tasoja kummempia nukkumapaikkojakaan. Hmph. Kun olisikin oma asunto ja mahdollisuus rakentaa jotain kiinteitä kiipeilyratkaisuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Boksi on tämä: http://www.zooplus.fi/shop/koirat/kuljetus/kantolaukut/rattaat/318487 Hankittu nimenomaan junamatkoja varten, siinä kun olkaremmi, repun olkaimet ja pyörät alla. Kulkee hiukan kätevämmin kuin Atlaksen muoviboksit, joita olen kaneilla ja sittemmin Undollakin käyttänyt. Kovin isoja kissoja siihen ei kyllä mahdu, mutta nämä menevät ainakin toistaiseksi. Kaksi kantoboksia olisi aika ikävä lisätaakka ja nuo tykkäävät muutenkin kykyttää vierekkäin. Luulen, että pieni saa isommasta turvaa ja pysyvät lämpimämpinäkin :)

   Täytyy sanoa, että kyllä meidän Atlaksessakin alkavat käytön merkit jo näkyä: ikävästi lipsuilevat nuo narut aina alaspäin... Mäkin haaveilen jostain seinähyllyviritelmistä, mutta ei viitsi vuokrakämpän seiniä lähteä arpeuttamaan...

   Poista
 2. Kyllä noita kuumavesipulloja on joskus saanut esim. kodin ykkösestä tai ikeasta. Tuolla näkyy myös olevan: http://www.terveysteekki.fi/hyvinvointi/fashy-klassinen-kuumavesipullo-ilman-paallista.html

  Tuolta tosin löytyy sitten joka lähtöön: http://www.hotwaterbottle.org.uk/

  Karvakasojen nukkuma-asennot on kyllä laatuviihdettä! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mutta nyt kun niitä oikein yrittää etsiä, niin ei missään satu silmään :( Ikeassakin käytiin eilen. Yhdessä luontaistuotekaupassa myös nähtiin, mutta maksoi 25e... Täytyypä tutustua noihin linkkeihin, kiitos :)

   Poista
 3. Minä olen käyttänyt tällaisia:

  http://www.clasohlson.com/fi/L%C3%A4mp%C3%B6pussi-Hot-Spot/Pr341976009

  ...tosin ekologisempaa toki on hankkia joku minkä voi käyttää myös uudelleen. Nämä on kuitenkin käteviä ja hyviä siinä, jos ensin istut junassa 8h ja sitten pitäisikin saada koppa lämpimäksi sen jälkeen. :)

  Otin joskus oikein kuvia näistä että voisin kirjoittaa blogiin. En kirjoittanut...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikuttaa kätsyiltä, täytyypä pitää mielessä kun Clas Ohlsonilla seuraavan kerran käy. Tosin haaveilen, että samaan hintaan löytäisi jostain sen ison pullon, joka olisi sitten käytännössä ikuinen :D

   Poista
 4. Onko noi fretin ongelmat mitä kuvasit... vaikeampi nimitys anemialle? vai onko frettinaaralla tuon lisäksi kaksi muutakin ongelmaa, joita streiloimattomuus voi tuoda tullessaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyperestrogenismi eli liika estrogeenin tuotto estää verisolujen (valkosolujen, punasolujen ja verihiutaleiden) tuottoa. Anemialla tarkoitetaan punasolujen puutetta, pansytopenialla kaikkien verisolujen - siis myös valkosolujen ja verihiutaleiden puutetta.

   Anemian ohella fretti kärsii siis leukopeniasta (valkosolujen puutteesta) ja trombosytopeniasta (verihiutaleiden puutteesta), ts. kaikki kolme yhteen summattuna pansytopeniasta.

   Eli tavallaan joo, hiukan tarkempi ja hankalampi ilmaus :)

   Poista