sunnuntai 6. tammikuuta 2013

Helppo taco-laatikko

Mainitsin tuossa taannoin kaipailevani uusia ruokalajeja testattavaksi. Eilen kokeiluun päättyi eräästä Fb-yhteisöstä bongaamani helposti valmistuva ja helposti muunneltavissa oleva taco-laatikon ohje.

Taco-laatikko
400 g jauhelihaa
(1/2-1 ps tai vastaava määrä itsetehtyä) tacomaustetta
1 pkt (200g) cheddar-sulatejuustoviipaleita
30-50g voita
2 dl kermaa
1/2 paprika
2 tomaattia
1 ps emmental-raastetta

+/- oman maun mukaan muita kasviksia, chiliviipaleita, salsaa...

1. Paista jauheliha kypsäksi pannulla ja mausta se taco-mausteella.
2. Valmista cheddar-kastike sulattamalla voita kattilassa ja lisäämällä perään sulatejuustoviipaleita, kunnes määrä ja rakenne on toivotunlainen. Itse laitoin juustoa lähes koko paketin verran. Sekoita lopuksi joukkoon 1 dl kermaa, jolloin kastike muuttuu samettiseksi.


Kastike oli tänänsä jo ihan hullun hyvää! Pakko kokeilla sitä myös pihveille, dipiksi tai johonkin muuhun tarkoitukseen...

3. Sivele uunivuoka kevyesti öljyllä.
4. Pilko vuuan pohjalle tomaatit ja paprika. Voit käyttää myös muita kasviksia, chiliä tai salsaa lisänä.



5. Levitä kasvisten päälle jauheliha, cheddar-kastike, juustoraaste ja loput kermasta.


 6. Paista uunissa 200 asteessa n. 20 min tai kunnes pinta on saanut kauniin värin.


 Herkuttele raikkaan salaatin kera!


Ruoka ponnahti suorilta molempien lemppareihin, joten tätä tehdään meillä varmasti jatkossakin. Lisäksi annos oli niin tuhti, että yleensä kovin suuriruokainen O:kaan ei jaksanut santsata, vaan yhdestä vuuallisesta riitti kahden päivän ruuiksi. Opiskelijan lompakko kiittää!

Ai niin ja P.S., kun te jotkut kyselitte taannoin joulukalenterin 17. luukun pikkuleipäreseptin maittavuudesta, niin sain eilen lämpimät kiitokset purkin saajalta: kuulemma niistä oli tullut aivan erityisen hyviä ja vieraat, joille niitä oli tarjottu, olivat kiitelleet vielä jälkikäteenkin! Kehtaa siis antaa lahjaksi :)


4 kommenttia:

  1. Kokeilin tätä ja oli ihan emähyvää! Tuunasin nacholastuilla (kun sellaiset jossain toisessa vastaavassa reseptissä mainittiin) ja pienenpienellä habanerolla. Mutta oli pakko ostaa uudet ainekset heti kun edellinen loppui. Voi olla että tämä pilaa mun haaveet ruokavalion monipuolistamisesta ja rahan säästämisestä... mutta ehkä sen arvoista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei kiva kuulla! Joo mä luulen, että alkuperäisreseptiin nuo nachot kuuluukin, mutta sattuneista syistä jätin ne pois :) Mutta siitä tää resepti on kiva, että voi tosiaan tuunailla makunsa mukaisesti (ts. tyhjentää tortilloista yms. jääkaappiin jääneet jämät säännöllisesti jauhelihan kavereiksi) :D

      Poista
  2. Hei mistä oot ostanu nuo neliö lautaset? Oon etsiny niitä kaikkialta! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne on ihan vain Tarjoustalosta/Tokmannilta/Vapaa Valinnasta/Robin Hoodista, millä nimellä se nyt missäkin päin tunnetaan :D

      Poista