maanantai 14. tammikuuta 2013

Saturday salmon

Yrityksemme pyristellä irti aina vain samojen reseptien kierteestä sai hiukan lisäpontta, kun blogiani pyydettiin liittymään Etsiresepti.fi -sivustolle. Tarkkasilmäisimmät ovatkin jo saattaneet bongata linkin sinne tuolta blogin oikeasta laidasta.

Lauantaina olimme niinkin vallankumouksellisia, että päätimme kypsentää tarjouslohen uunin sijaan pannulla. Haha. Lohimedaljongeja siis! Otin niiden leikkaamisesta vaihekuvat siltä varalta, että on jollekin uusi juttu.

Lohimedaljongit

1. Leikkaa lohifilee n. 4 cm viipaleiksi.

2. Viillä viipale keskeltä halki nahkaan asti - ei siis läpi.
3. Taita viipale halkaisukohdasta auki ns. medaljongiksi.

4. Paista voissa pannulla, mausta suolalla, pippurilla ja sitruunalla.

Kalan lisukkeiksi paistoimme jälleen uunijuureksia ja uutena kokeiluna keitimme ruusukaaleja (Lidlin pakastealtaasta) vielä kylkeen.  Pitkä keittoaika takasi kaaleille suussasulavan pehmeän koostumuksen ja kun vesien poiskaadon jälkeen kattilaan heitti vielä nokareen voita ja tujauksen hunajaa, oli lopputulos aivan ihana!


Kastikkeen keittelimme pikaisesti kokoon kermasta, emmentalraasteesta ja kalaan käytetyistä mausteista. Tajusinpa myös, että multa puuttuu vallan kastikemalja astiastoistani, joten kermanekka sai kelvata tarjoiluastiaksi. Oli kyllä huippuhyvää!


Muistatteko muuten, kun ihastelin taannoin O:n siskon modernia enkelikello-periaatteella toimivaa tähtilyhtyä? No, meille kotiutui nyt sattumalta vastaavanlainen. Eihän sitä vaan voinut jättää kauppaan, kun oltiin sitä aiemmin niin kovasti ihasteltu. Mietittiin kyllä kovasti, että uskaltaako, kun on nuo kissat. Päätettiin kuitenkin testata - tiukan valvonnan alla tietysti.
 


Tämä ihan megahuonolaatuinen ja tumma video koittaa vain todistaa, että kyllä se pyörii. Todellisuudessa vähän kauniimpana kuin näissä kuvissa.

Seuraava asianmukainen kysymys kuuluukin sitten, että mitä kissat asiasta tuumasivat.

No, ehkä tämä kuva tiivistää herrojen kiinnostusasteen:

2 kommenttia:

  1. Hehee mekin just tehtiin lohimedaljonkeja. :)

    Ruusukaalista luin muuten, että tekemällä ristiviillot kaalien kantoihin, ne kypsyy lyhyemmällä keittoajalla, jolloin ne todennäköisemmin pysyy hyvänmakuisina. Joistain ruusukaaleista kun tuppaa tulemaan pitkään keitettynä vähän tunkkaisia.

    VastaaPoista
  2. Mitähän ihmettä? Mä vastasin tähän jo kertaalleen, mutta ei näy enää missään? :o

    Enihau - kiitti vinkistä! Tää oli tosiaan eka kerta kun oon tehnyt ruusukaaleja, joten ei oo oikeastaan hajua miltä niiden "oikeasti" kuuluisi edes maistua :D Mutta hyviä olivat ainakin noin voissa ja hunajatilkassa pyöriteltyinä! :)

    VastaaPoista