lauantai 21. heinäkuuta 2012

Kesä vihdoinkin






Eilen sain aikaiseksi kesän ensimmäisen kynsien lakkauksen ja kun en osannut valita, missä neonsävyssä tämän viikonlopun huitelisin, rohmusin kolme kerralla ja yhdistin ne jostakin blogista bongaamaani liukuvärityyliin. Töiden takia lakat ovat olleet aika lailla pannassa ja nämäkin päätyvät vanulappuun huomenna. Vaan nautitaan nyt vähän aikaa!

O lähti torstaina kaveriporukkansa kanssa neljän päivän frisbeegolf tourille, joten tituleerasin itseni frisbeegolf-leskeksi ja häivyin kotipuoleen. Eilisilta kuluikin sitten T:n veneessä istuskellen ja vauhdin hurmasta nautiskellen.











Ajeltiin läheisen hotellin terassille yksille. Tosin aurinko oli jo laskemaisillaan ja tuulen viimassa oli tullut niin vilpoisa olo, että valitsimme suosiolla sisätilat.


Yhden sidukan jälkeen "teinitti".


Venereissun jälkeen kävimme vielä H:n kanssa yksillä ja puoli kahden maissa kaaduin kuolleena sänkyyn. Nukahdin vielä ainakin kolmesti puhelimessa S:n ja O:n kanssa jutellessani, joten sallin hyvällä omallatunnolla pitkään venyneet unet tänä aamuna. Tai päivänä, miten sen nyt ottaa.

Nyt valmistaudun kovaakin kovempiin ulkoilmafestareihin, maaseudun tyyliin. Toivottavasti olisi paljon ihmisiä liikkeellä! Se on se täällä käymisen suola. Eipä tänne oikein muu enää vedä. Ihanaa viikonloppua lukijoille ja kiitos hauskoista arvauksistanne edellispostaukseen, hihittelin eilen itsekseni!

Muutama oli toki keksinyt sen oikeankin vastauksen ja paljastetaan se nyt sitten vielä teille lopuillekin:

(c) S.T.

Tällainen nöpönenä liittyy laumaan maanantaina. Olen yhtä aikaa valtavan innoissani, jännittyneempi kuin pitkään aikaan, ihastuksissani, mutta myös vähän kauhuissani. Miten kuoriutuukaan koiraihmisestä kissaihminen?

Stay tuned!

19 kommenttia:

  1. Ihana kisu. Todella erikoinen ilme.. tulee mieleen aristokatti.
    Näyttääpä suurelta otukselta. Mikä kokoinen/painoinen yms on hän?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ajattele ennemmin Kaunottaren ja Kulkurin siamilaisia. Hän on pidempikarvainen ja väriltään vaaleampi muunnos sellaisesta :) Pentu on nyt 12-viikkoinen, olisiko painoa jotain kilon luokkaa. Aikuisena sellaiset 2,5-5 kg. Luultavasti tästä tulee kyllä tuota skaalan ylintä kokoluokkaa, sillä on sisaruksiaan isompi.

      Poista
  2. Jee hyvän rodun olette valinneet! ;)

    VastaaPoista
  3. Onneaonnea hirmuisesti! :) Mä en tunne kissarotuja juuri yhtään eli mitä merkkiä hän edustaa?

    Mainitsit edellisessä kommenttilootassa koiranruokien olevan moskaa - mitä siis syötät koirillesi tällä hetkellä?
    Täällä syötettiin ensin kasvattajan aloitteesta Pro Plania, joka tuntui roskalta, sitten lonkkien vuoksi Hill'sin J/D:tä, joka laittoi ihon kutisemaan ja korvat töhnimään. Ylipäätään tuolla töhnää korvat tosi herkästi. Orijen on tuntunut hyvältä ja sitä se vaikuttaa olevan tuoteselosteenkin mukaan, on vain niin pirullisen kallista... Orijenissa ja Taste of Wildissa mua häiritsee myös ajatus siitä, miten tyhmän kaukaa sitä ruokaa pitää koirallensa raahata kun raaka-aineet löytyisi kotimaastakin.
    Yli puolet Pusun ravinnosta kuitenkin on ei-teollista, mutta kyllä se pelkkä raakaruokailu tuntuisi todella haastavalta puuhalta...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kiitos :) Hän on balineesi, eli siamilaisen puolipitkäkarvainen muunnos.

      Hmm, mä taisin kyllä puhua kissanruoista :D Kissat ovat lähes puhtaasti lihansyöjiä, mutta aika harva ruokamerkki on ottanut tämän huomioon. Sama pätee kyllä kieltämättä moniin koirienkin ruokiin.

      Meillä syödään nyt niinikään Orijenia ja koirat voivat sillä hyvin. Musta se ei edes ole erityisen kallista...? Voi toki vaihdella hiukan paikkakunnasta riippuen. Ja siitä, mihin sitä vertaa.

      Raakaruokintaa pidän parhaana ja luonnollisimpana ruokintavaihtoehtona, mutta tosiaan aika haastavana mm. pakastintilan ja kuljetusasioiden puolesta :/

      Poista
    2. "Sama" pätee koirienkin ruokiin = liikaa viljoja, kasviperäistä proteiinia, eläinperäisiä sivutuotteita ym. ja liian vähän lihaa, vaikka koira sulattaakin kasviperäistä ainesta paremmin kuin kissa.

      Poista
    3. Oho joo. :) Mutta kyllähän sä koiran ruokinnastakin intoudut puhumaan. ;) Kyllä Orijen tuntuu itsestä hintavalta vaikka tilaan zooplussasta, kun koira kuitenkin on 25kg ja niitä jättisäkkejä tuntuu saavan ostaa jatkuvasti (vaikka tosiaan vain osa ravinnosta tulee nappulasta). Mutta onneksi heillä on kotiinkuljettavat kuriirit, ei tarvitse itse raahata niitä säkkejä kotiin. ;D Mutta silti, mä ruokkisin periaatteessa paljon mielummin kotimaisella tai edes lähimailta tulleella.

      Mutta mä olisin ainakin kiinnostunut, jos kirjoittaisit jotain tiivistelmää siitä, miten kissan raakaruokintaa toteutatte. Oppeja ja mielipiteitä kun on monia. Kissan raakaruokinta varmasti on paljon helpompaa, ihan jo sen vuoksi, että ruokamäärät ovat paljon pienempiä kuin koiralla. Ja kissa kuitenkin on koiraa puhtaampi lihansyöjä.

      Poista
    4. Haha, joo mä olen ihan kauhea vaahtoamaan näistä ruoka-asioista :D Kurssikaverit on monta kertaa nauranut.

      No joo, meillä on tuo kulutus aika paljon vähäisempää, vaikka koiria onkin kaksi :) Ei ole moneen vuoteen ollut tarvetta tehdä hintavertailua, mutta silloin kun itse myin noita ruokia (mm. Acanaa ja Orijenia ja muita yleisimpiä merkkejä) eläinkaupassa, ei hintaero ollut mikään hullu. Acana taisi jopa olla edullisempaa kuin moni muu. Mutta joka tapauksessa maksan tuon hinnan ihan mielelläni :) Toi kotimaisuus ois kyllä jees, mutta jos teollista ruokaa haluaa syöttää, niin ei oikein ole vaihtoehtoja, nyt kun Jahti&Vahtikin valmistetaan muualla. Barffauksellahan voisi sitäkin toteuttaa. Aika monen firman lihat ja luut kun taitaa tulla kotimaisista teurastamoista. Tai jos haluaa keitellä vaikka Yrjölän puuroa tms. Mulla niissäkin kyllä tökkii se viljapitoisuus.

      Kiitos ideasta, mä voisin kyllä miettiä jotakin tuon suuntaista kirjoittelevani, jahka päästään vauhtiin. Alkuun syötetään kyllä teollistakin, jotta saataisiin pentu tottumaan mahdollisimman monipuoliseen ravintoon, niin että esim. hoitopaikassa tai muuten hätätilanteessa maittaisivat helpommatkin eväät. Ja oonhan mä tässä muutenkin vielä aika noviisi, yritän vain tehdä niinkuin viisaammat ovat neuvoneet :)

      Poista
    5. Power of Nature on kokeilemisen arvoinen. Meillä syödään jatkossa vain sitä. Aikuisten ruoissa on 80% lihaa, mikä on markkinoiden parhaimmistoa. Orjenissa on 60% ja jotain perunaa ja bataattia, mikä on ihan turhaa.

      Poista
    6. Mistä löysit tiedon, että tuossa koiranruuassa olisi 80% lihaa? Itse en onnistunut löytämään (lähde http://www.sydanystava.com/KoiranMeadowland.html, saksalaisen valmistajan sivuilta en löytänyt tuotakaan vähää). Noita riisiruokia en katsonut, tuolla kerrotaan ainoastaan, että proteiinista 95% on eläinperäistä, muttei oteta kantaa siihen, paljonko tuotteessa on lihaa.

      Orijen sen sijaan ilmoittaa selkeästi, että sen tuotteissa on 80% lihaa ja 20% muita ainesosia. Koira ei ole yhtä puhtaasti lihansyöjä kuin kissa, joten katson, että tuo on ihan hyvä suhdeluku.

      Poista
    7. No voi anteeksi, mä luin teidän keskustelua aikasemmin ja muistelin että puhuitte myös kissan ruokinnasta. Siis kissanruokaa pelkästään tarkoitan, en tiedä koirien ruokinnasta hirveästi :)

      Poista
  4. Pakko sanoo et sul on aivan mahtava blogi:)!! Varsinki sun kirjotukset eläilääkiksest inspiroi iha mielettömästi! :) Siihen liittye mul oliskin kysymys sulle lukion matikan pitkän vai lyhyen valitsemisesta... Meinaa oon kuullu monta kertaa et hyvin sitä lyhyelläki pärjäis lääkikses (ja jos oikeen muistan ni eks sä itsekki kirjottanu lyhyen matikan..?), ja ennen lukion ainevalinta päivää olinki viel ihan ottamassa lyhyen matikan, syystä et en oo ikinä ollu mitenkää erityisen hyvä matemaattisesti ja aattelin et en varmaa pärjäis pitkässä... Mutta nii, sen lukion opo mihin oon menossa katto niitä mun valintoja ja sano siihen että mul tulee kyl luultavasti olemaan vaikeuksii ymmärtää fy/ke asioita jos koitan opiskella niitä pitkänä, lyhyen matikan rinnalla... Et mitä mieltä oot tästä? Ton kuulles kyl iski pieni paniikki ja tuli sit kuitenki se pitkä valittua,onhan se helppo sit vaihtaa lyhyeen kute varmaan tuun joutuu tekemäänki... Mut miten sitä sit ikinä selvii niist fy/ke sotkuist..?:/ Varsinki minä, jolle matikka ei todellakaa oo se helpoin aine, mut eläinlääkäri ainoo ja oikee tulevaisuude ammatti.....
    Anteeks ylipitkä viesti, mut jos viitsit vastailla ni iso kiitos jo etukäteen!:)

    PS. Ihanan pirteet kynnet:)
    Ja onnea uudesta perheejäsenestä!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos :) Sanoisin, että fysiikan ja kemian ymmärtää kyllä lyhyelläkin matikalla ihan hyvin, mutta toki siitä pitkästä on hyötyä, sillä se kehittää (kuulemma) matemaattista ajattelukykyä. Aiemmin lyhyellä matikalla on pärjännyt ihan loistavasti, mutta nykyisestä pääsykokeesta en osaa sanoa varmaksi. Vaan eipä pääsykoevaatimuksissa taida pitkää matikkaa lukea, enkä muista kenenkään maininneen, että mitään sellaista olisi kysytty.

      Summa summarum - kyllä mä luulen, että lyhyellä vieläkin pärjää. Pääsykoehan voi toki vielä muuttua ja silloin saattaa joutua itseopiskelemaan pitkän matikan kurssin tai parin. Luultavasti pääpaino pysyy kuitenkin fy/ke/bi:ssä, joten jos opiskelet ne huolella, en usko, että se matikasta jää kiinni.

      Mutta ihan fiksu päätös lähteä edes yrittämään pitkää. Kuten sanoit, sen voi aina vaihtaa pois ja jo muutamastakin kurssista voi olla hyötyä :)

      Poista
    2. Aivan joo, eli toivo ei oo vielä ihan ainakaan menetetty jos se pitkä osottautuukin mahdottomaks..:D Mut kiitos paljon vastauksesta, helpotti jo mun mieltä kummasti kuulla tämä:)

      Poista
  5. Kummallista lukea että otsikko on "kesä vihdoinkin" kun itselläni alkaa jo tuntua että kesä on ohitse ja syksy on tulossa. :D Onko sitä oikeasti vielä jäljellä..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä olenkin vähän kummallinen. Ehkä en niin vähääkään ;) Ei mutta musta taas tuntuu siltä, että koko kesä on mennyt vain töissä. Nyt olen päässyt kunnolla kesämoodiin. Mullahan on vielä lomatkin edessä, niin ei tässä auta vielä syksyä miettiä! :)

      Poista
  6. Mistä löysit ton kynsijutun ohjeen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En onnistunut enää löytämään sitä blogia :( Mutta googleta liukuvärjätyt kynnet tai tee näin: vedä meikkisieneen 3 viivaa eri värisillä kynsilakoilla, sekoita viivojen rajoja saadaksesi liukuefektiä ja painele kynsille :)

      Poista