torstai 12. heinäkuuta 2012

I can hear ur heartbeat!


Tänään saapui eräs hartaasti odotettu paketti.
Pitkällisen pohdinnan jälkeen päädyin sitten Master Cardiologyyn, joka oli harkitsemistani vaihtoehdoista parhaaksi rankattu, mutta myös kallein. Kuvissa esiintyvät Littmannin Veterinaryt tulevat kimppatilaukseemme osallistuneille, kuntapraktiikasta kiinnostuneille ystävilleni.

Uusi ystävä.


Väri (Caribbean Blue) olisi omaan makuuni saanut olla hiukan turkoosimpi, mutta kyllä tuo tumma petroolikin kelpaa. Sen pinkin vuoro koittanee sitten myöhemmin. Nyt halusin tehdä valinnan, jota en varmuudella joutuisi katumaan ja josta olisi iloa vielä tuleville työvuosillekin. En tarvitse toista käyttämättömäksi jäävää stetaria kaappiin pölyttymään.


Päätöstä Masterin ja Cardiology III:n välillä helpotti Masterin mukana tuleva pediatrinen (lasten kuunteluun tarkoitettu) adapteri, jota voi hyödyntää vastaavasti pienimmille eläimillekin. En tosin tiedä, kuinka paljon tuota tulee käytännössä hyödynnettyä - ainakaan opiskeluaikana, kun ainoa adapterin säilytyspaikka olisi oma tasku, josta kaikki hukkuu pelottavan helposti.


Parasta uudessa hankinnassani on kuitenkin mahtava äänenlaatu, luonnollisesti. Kuten joku netissä kirjoitti, Masterilla voisi kuvitella kuulevansa jopa potilaansa suolessa piileskelevän lapamadon sydänäänet! Haha. Ei mutta vakavasti ottaen - on se ero aika huikea noihin meidän ilmaisstetareihin verrattuna, mitä nyt hiukan ehdin omilla koirillani testailla. Adapteri tuntui heikentävän äänenlaatua, mutta ehkä se puolustaa paikkaansa pikkupentujen tai jyrsijöiden auskultoinnissa. Ja ainahan mä voin hankkia sen pinkin pediatrisen Littmannin tai Cardiology III:n, jos ei. Varmaan hankinkin.

Ulkomailta (medisave.co.uk) tilatessa Masterin sai noin 30e halvemmalla kuin kurssimme kimppatilauksesta olisi saanut. Veterinaryissa säästö ei ollut yhtä huomattava. Olen kuitenkin todella tyytyväinen, sillä tilaus saapui viikossa kotiovelle ja stetareihin sai kaiverrettua nimensä ilman erillistä maksua. Kaupanpäällisinä meille toimitettiin kynälamput ja tarttuipa sitä jotain muutakin pientä ostoskoriin.Nimittäin pieni koiranmuotoinen taskukello, jonka avulla kehtaa laskeskella hengitysfrekvenssejä. Rakkautta ensisilmäyksellä!

Ei parane hukata pesulapussiin...

4 kommenttia:

 1. Himottaisi saada itsekin tollanen paketti kotiin! :) Ja kiva kun siinä lukee vielä Veterinary niin ei ainakaan joudu tuntemaan olevansa jotenkin "oikeiden lääkärien" jaloissa kun ostaa tarvikkeita.
  Suloinen pikkukello.

  VastaaPoista
 2. Ihan oikeita mekin ollaan ;) Ei vaan, tajusin kyllä, mitä tarkoitit :) Toi Veterinary-malli on periaatteessa sama, kuin jokin ihmismalleista (Littmann Classic?), mutta siinä on pidemmät letkut eläimiin kurkottelua varten. Sinänsä kiva, että ovat ottaneet myös eläinlääkärit huomioon, mutta valikoimiin voisi toivoa kyllä hiukan lisäystä (pidemmät letkut vaikka kardiologiseen stetariin tai edes muita värejä tuohon Veterinaryyn). Siinä mielessä ollaan siis hiukan huonommassa asemassa, mutta toisaalta aika hyvin nuo ihmisstetarit palvelee meitäkin :)

  VastaaPoista
 3. Mistä tilasitkaan tuotteet? Olisi ihana saada tuollainen kello, vaikka olenkin sairaanhoitajana ihmispuolella, mutta koiruuksia itseltäkin löytyy. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. www.medisave.co.uk :) Sieltä löytyi myös monia muita kivoja hahmoja!

   Poista