lauantai 28. heinäkuuta 2012

Cakes & guests


Torstai-iltana ahkeroimme keittiössä ja pyöräytimme voileipäkakun sekä muutaman satsin sienimuffinsseja muuntelemalla hiukan perinteistä suppilovahveropiirakkareseptiämme.

Lopputulos:

Väsynyt leipuri ja apulaisensa

Halusimme tarjota Helsinkiin saapuneille vanhemmilleni pienet kakkukahvit mun kandiutumiseni ja O:n kouluunpääsemisen kunniaksi.


Makoisa karppi mansikkatorttu tällä reseptillä
 
Helppo voileipäkakku karppileipäpohjalla

Ja ne muffinsit

 



Kinkku-juustokakku

Pohja:
150 g karppiruisleipää (tai hapankorppua)
75 g voita
(2 rkl vettä tai maitoa, mikäli käytät pohjaan hapankorppua tms. kuivaa leipää)
Täyte:
400g kinkkusuikaleita
3 prk tuorejuustoa (1 yrtti-, 1 aurinkokuivattu tomaatti ja 1 maustamaton tai mitä kukakin haluaa)
1 paprika
1 maustekurkku
1/2 dl maitoa tai vettä
5 liivatelehteä
ruohosipulisilppua
mausteiksi paprikajauhetta ja ripaus valkopippuria

Koristeet:
jääsalaattia
kinkkurullia
kurkkusiivuja
paprikarenkaita
kirsikkatomaatteja
punasipulirenkaita


1. Murusta leipäviipaleet koneella (tai hapankorppu kaulimen avulla muovipussissa), sulata voi ja sekoita se leivänmuruihin. (Lisää maito tai vesi.) Öljyä irtopohjavuoka ja painele seos sen pohjalle.

2. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen noin 10 minuutin ajaksi.

3. Pilko täytteen kasvikset pieniksi kuutioiksi ja sekoita muiden täytteen aineiden joukkoon kulhossa.
Kuumenna maito tai vesi ja sulata liivatelehdet siihen. Kaada seos ohuena nauhana täytteen sekaan jatkuvasti sekoittaen.

4. Kaada täyte pohjan päälle. Anna jähmettyä ja maustua jääkaapissa yön yli tai vähintään neljä tuntia.

5. Koristele.


Pikaisen kahvittelun jälkeen heitimme vanhempani satamaan odottelemaan Tallinnan laivan lähtöä ja päivän ajan kestävää geokätköilyreissua tuolla etelänaapurissa. Meidän piti alunperin lähteä mukaan, mutta sitten ilmaantuikin nämä pari muuttujaa (=kissa), joten yhteinen reissu siirtyy jonnekin syksymmälle. Huomenna olisi kuitenkin tarkoituksena käydä tutustumassa Porvooseen yhdessä noiden porukoiden kanssa. Niillä on ilmeisesti jokin pakottava tarve päästä tartuttamaan kätköilykuume pientä kiinnostusta osoittaneeseen O:honkin.   

I'm officially screwed.

Nyt kuitenkin kakun- ja mansikanjämien kimppuun ja sitten ulos. Parasta vieraiden kestittämisessä on se, että saa itse elää sen jälkeen kaksi päivää rääppeillä, haha! Makoisaa lauantain jatkoa!

8 kommenttia:

  1. Ihana voileipäkakku! Onko sille jossain ohjetta, vai sovelsitko itse? Olen itse maitovammainen karppaaja, ja tuo olisi aivan ihana kermakakun korvike!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti, mä voin kirjoitella reseptin tuonne tekstin sekaan :) Maitotuotteita tuosta kyllä löytyy, oisko soijavastaavista korvikkeiksi? :/

      Poista
  2. Saisko tuohon voileipäkakkuun ohjetta+ Näyttää niiiin hyvältä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toki, kirjoittelen pian tuonne tekstin joukkoon! Hyvää se olikin :)

      Poista
  3. Haa, tässäpä näkyy jo hieman teidän uutta asuntoa laajemmassa perspektiivissä! Mukavan siistiä ja yhteensopiva värimaailma. Mitäs (se kaksijalkainen) uroo tykkää noista shokkipinkeistä sisustuselementeistä?
    Ja onpas hyvännäköistä tarjottavaa! Kisusta on aika usein uinuvia kuvia.. harrastaako se jotain muutakin?
    ja kutkuttaa arvata myös sen nimeä kun sitä ei ole vielä julkistettu, joten täältä pesee: Monni, Napoleon, Dexter tai Igor? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, aattelin, että kai sitä nyt voi jo jotain paljastaa ;) Kiitos! Uroo on oikein tyytyväinen värimaailmaan :D "Mikä shokkipinkki?" se kysyi, kun asiaa tiedustelin :) Ei meillä oikein muita värivaihtoehtoja tänne tainnut ollakaan, mutta makkari on kyllä herran suosikki. Ideana on, että pinkit detaljit voi vaihtaa muun värisiksi, kun alkaa kyllästyttää.

      Hauskoja nimiehdotuksia, mutta me päädyttiin kyllä vähemmän maskuliiniseen "Utuun" :D Toivottavasti herran ego kestää tämän ;)

      Poista
  4. Vau sähän oot mieletön leipuri! ihan vesi nousi kielelle kun noita herkkuja katsoi.. tännekin voi heittää niitä tähteitä (;

    Ihanan näköinen kämppä muuten, toivottavasti tulee siitä pian postausta (mieluiten ihan videon kera!)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No en kai ihan mieletön sentään :D Innokas kylläkin! Mä laitan virtuaalirääppeet tulemaan ;)

      Kyllä on asuntopostausta tulossa - oon itseasiassa kuvannut jo varmaan neljä videota, mutta ne ovat olleet niin karmeata kuraa, että en ole kehdannut julkaista :D Päätin, että jätän pärstäni pois, niin ehkä saadaan jotain julkaisukelpoistakin aikaiseksi.

      Poista