sunnuntai 22. marraskuuta 2009

Saamattomuutta^5

(Nellie Dellies 70g, hh: 17g/100g - ainoat karkit, joita syön jos joskus oikein tekee mieli)

Päivittelenpä hiukan kuulumisia tältä viikolta. Tiistaina pääsimme ensimmäistä kertaa osallistumaan EKY:n (ainejärjestömme) koirakerho K9:n arkiTOKOon Iipun kanssa. Paikalla oli nyt peräti kymmenen koirakkoa. Ohjelmassa oli ainakin paikallaoloa, ohituksia, perusasentoa ja liikkeestä maahan menoa. Sujui ihan kivasti, vaikka viime tokoilusta olikin vierähtänyt aika paljon aikaa. Tosin paljon Iippu tarvitsee vielä ohjausta käsin ja elein, näistähän pitäisi sitten vähitellen päästä eroon. Tulipa samalla myös opeteltua kulkemaan Malmin kautta lähijunalla kotiin. Pikku hiljaa tämä julkisten käyttö alkaa ummikoltakin sujua ;)

Aina yhtä fiksu ja filmaattinen koirani <3 Onkohan tämä nyt se kuuluisa koirien hammashymy vaiko vain sarjassamme "höntit ilmeet"? Kuvat havainnollistavat muuten hyvin musculus caninuksen (kulmahammaslihas - koirilla irvistyksissä) toimintaa. Ehkä hieman myös musculus levator nasolabialiksen (sieraimen ja ylähuulen kohottaja) sekä musculus levator labii superioriksen (ylähuulen kohottaja) ;)


Keskiviikkona ja tänään kävin kartoittamassa hiukan Vantaan kierrätyskeskusten ja kirppareiden tilannetta. Löytyihän noita jokunen ja muutamia löytöjäkin tuli tehtyä. Näistä luvassa ehkä myöhemmin kuviakin. Lisäksi bongasin nyt Tiksistäkin Acanaa myyvän eläinkaupan, jossa luvattiin ottaa seuraavaan tilaukseen myös Orijenia. Ihanaa, ettei tarvitsekaan aina lähteä junalla hakemaan koiranruokaa Puksusta asti!

Opiskelujen suhteen viikko oli melko rento: pään lihaksia ja niveliä leikkelimme esiin, ja sen lisäksi keskiviikkona ja torstaina oli luennot lihasfysiologiasta. Täytyy kyllä sanoa, että noiden päiden kohdalla teki alkuun vähän tiukkaa – jotenkin se pää on paljon inhimillisempi (jos tuota sanaa nyt eläinten kohdalla saa käyttää) ruumiinosa kuin vaikkapa jalka. Ryhmämme kohteena oli tällä kertaa lehmä ja koira – loppuviikon vapaaehtoisissa kertausleikkelyissä kissa. Nyt on siis lihakset luettu ja torstaina alkoi lukuloma. Tentti on luvassa sitten keskiviikkona, minkä jälkeen alkaakin neurobiologia sekä verenkierto ja hengitys -jaksot. Luvassa on myös yhden luennon verran eläinlääkärin etiikkaa ja eläinsuojelua.Jotenkin noiden lihasten opettelu on rennompaa lukemista kuin vaikkapa biokemia, mutta tällä viikolla minua on vaivannut kyllä vakavanlainen saamattomuus. Aivan liian monta tuntia on tullut hukattua koneella istumiseen ja jopa parina päivänä television vahtaamiseen. Ei tainnut viime lukulomalta normaaliin arkeen palaaminen onnistua ihan toivotunlaisesti – jäi liikaa rento lomafiilis päälle, etenkin kun tunteja oli yliopistolla nyt niin vähän. Toisaalta joku tällainen vetämättömyyden ajanjakso on minuun joka syksy ennenkin aina iskenyt. Niinpä torstaina pakotinkin itseni jäämään kirjastolle lukemaan tuota fysiologiaa muutamaksi tunniksi - pois houkutusten ääreltä. Tuli myös hankittua Helsingin (ja Espoon, Vantaan ja Kauniaisten) kaupunginkirjaston kirjastokortti ja varattua Twilightin ensimmäinen osa luettavaksi. Kai se pakko on, jotta ymmärtää, mistä koko ilmiössä on kyse. Haluan kuitenkin aina ensin lukea kirjan ja vasta sitten katsoa elokuvan. Aika messevät varaukset kyseiseen kirjaan tällä seudulla olikin – omani saan kuitenkin toivottavasti jo ensi viikolla.Toivon kovasti, että pääsisin siirtymään tuosta 4. ruudusta 1. ruutuun ;)Oli tuosta koneella istumisesta kuitenkin yksi hyvä tai sanoisinko jopa mahtavakin seuraus: löysin sokeriorava-nettisivujeni materiaalit koneeltani mystisestä kansiosta x tuossa eräs ilta. Luulin niiden kadonneen lopullisesti koneeni viimeisimmän formatoinnin yhteydessä. Ilo oli kyllä suuri ja siirsinkin sivut heti nettiin toisten sivujeni yhteyteen – paikkaan, jonne tosin kukaan ei sattumalta löydä. Pitänee laatia nekin uusiksi, kun vain olisi aikaa ja inspiraatiota.

Perjantaina sitten sainkin vihdoin toteutettua jonkin sortin tapaamisen erään uuden tuttavuuden eli K:n kanssa. Monta viikkoa sitä tulikin erinäisistä esteistä johtuen lykättyä. Kävimme jossakin Sörkän pubissa istuskelemassa ja oli oikein mukavaa. Sääli, että viimeinen bussi Vantaalle lähtee 01.15 (kauemmas jäävillä yöbusseilla tai yöjunilla en ole uskaltautunut vielä yksin kulkemaan, koska silloin pitäisi kävellä jonkin matkaa yksin yössä, yh), olisi ollut ihan kiva viipyä keskustassa pidempäänkin kun vain pari tuntia.Tuo on kyllä huonoin puoli täällä asumisessa. Hyviä kyllä riittää: kivat maastot ulkoiluun, palvelut suhteellisen lähellä (tosin hyvää lähiruokakauppaa ei), Viikkiin pääsee nopeasti ja helposti, kivan kokoinen kämppä edullisella vuokralla, rautatieasema lähellä, joten kotipuoleen kulkeminen helppoa… Rauhallinen ja kiva asuinalue. Viikissä ei ole oikein muuta kuin Prisma, joten en enää ole varma, haluaisinko sinne edes muuttaa. Joku muu lähiseutu kyllä voisi jonkun vuoden päästä olla harkinnan arvoinen.Tänään lähdin aamupäivällä Tiksiin kaupoille, koska oli pakko lähteä käymään apteekissa ja hakemaan jääkaappiin täytettä. Samalla poikkesin myös eräässä kierrätyskeskuksessa. Tällaista löytyi (paitsi glögilasit Tiimarista 1e) yhteishintaan 2,50e:Oli tosi lämmin päivä ja aurinkokin tirkisteli välillä pilvien lomasta, kuten kuvista näkyy. Kotiin päästyäni jatkoin sitten tenttiin lukemista ja kieltäydyin vastentahtoisesti (äääää!) mutta päättäväisesti leffaillasta K:n kanssa sekä yhteislenkistä erään naapurin kanssa. Houkutus olisi kyllä ollut paljon suurempi kuin kotiin lukemaan jääminen, mutta mitäs tuli humputeltua aamupäivä ja eilinen, jolta jo jäi rästejä ;) Oma vika. Tosin puolustukseksi on sanottava, etten ollut varautunut moisiin tarjouksiin etukäteen :D

Lukemisen lomassa tekaisin itselleni myös romanttisen kynttiläillallisen ;D Pitäähän sitä itsestään pitää hyvää huolta ! Parasta kaikessa on se, että karppauksen näkökulmasta kyseessä on ravitsemuksellisesti oikein hyvä ateria - ei mikään, mistä pitäisi kantaa huonoa omaatuntoa ;) Mahtavuutta!

Näihin kuviin, näihin tunnelmiin - unia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti