maanantai 16. marraskuuta 2009

500 days of autumnTaas on viikonloppu takana ja kerrankin tuntuu, että tuli hyvin irtaannuttua kaikista opiskeluhommista ja rentouduttua oikein olan takaa.

Perjantaina T varmisti olevansa tulossa Turusta vastavierailulle, joten ko. vapaapäivä kuluikin sitten aika pitkälti viikkosiivoukseen, kunnes klo 17 lähdin Helsingin rautatieasemalle T:tä vastaan. Kiertelimme vähän kauppoja, kävimme Molly Malones:ssa yksillä ja tarkoitus oli jatkaa leffateatteriin katsomaan 500 Days of Summer, mutta jotenkin onnistuimme turisteilemaan peräti kahteen väärään Finnkinoon Tennispalatsin teatterin sijaan, joten lopulta palautimme liput ja saimme rahat takaisin :D Tiesimme, missä meidän piti olla, muttemme sitä, missä todellisuudessa olimme. Grrreat. Työntekijä Kinopalatsilla totesi apua kysyessämme töykeästi "No Tennispalatsihan tässä [lipussa] lukee". Jep, lukea osaamme kyllä, mutta kaikki eivät ole täältä päin kotoisin, eivätkä välttämättä automaattisesti tiedä, missä Tennispalatsi sijaitsee... Muutenkin olen täällä törmännyt siihen, että ihmiset olettavat ulkopaikkakuntalaistenkin tuntevan käsitteet "Kallio", "Kamppi", "Forum" jne. Itselle ovat kyllä tulleet aivan uutena kaikki :DNo, perjantai 13. päivän lyötyä korttinsa pöytään päätimme palata leffamässyinemme Tiksiin ja turvautua Makuunin antiin. Pitkän dilemmoinnin jälkeen päädyimme leffaan "Olemisen sietämätön keveys". Oli vähän turhan pitkä (jopa 2 dvd:llä!): 165 min... ja aika tylsä.

Olemisen sietämätön keveys (tšek. Nesnesitelná lehkost bytí) on tšekkiläisen kirjailijan Milan Kunderan menestysteos vuodelta 1984. Romaani sisältää runsaasti filosofisia termejä ja pohdintaa. Sen keskeisinä käsitteinä esiintyvät elämän "paino" ja "keveys".

Tapahtumapaikkana on Prahan kaupunki Tšekkoslovakiassa neuvostomiehityksen eli Prahan kevään jälkeen vuonna 1968. Kirjassa kuvataan taiteilijoiden ja intellektuellien asemaa muuttuneessa yhteiskunnassa ja kamppailua vierasta miehittäjää vastaan.
(Lähde: Wikipedia)

Päivän löytö oli kuitenkin Valion Sokeroimaton Glögi, jota en toistaiseksi Prismoista ole onnistunut bongaamaan. Tässä hiilareita 3g/100g, kun normaaleissa 12g/100g. Vielä parempi toki olisi vain ostaa glögimaustetta ja tehdä ko. herkkujuomaa itse mehusta.Lauantaina T ponkaisi hereille ennen klo 11 - itse olisin vielä nukkunut. Mutta ei auttanut, söimme aamiaista ja suuntasimme keskustaan ostoksille. Teinkin muutaman edullisen löydön: pipon ja kaulahuivin, laukun, johon mahtuu luentokansio, legginsit ja mekon... pakko oli vähäisillä varoilla yrittää löytää muutama vaatekappale lähestyvälle Luonnontieteilijöiden jouluristeilylle tai illanviettoihin ylipäätään. Ikävää tämä opiskelijaelämä, kun aina joutuu venyttämään penniä. Onneksi edes niistä eläinlääkäripäivistä on jossakin vaiheessa luvassa hieman rahaa tähän konkurssiin...Näimme myös erästä T:n Kauniaisissa asuvaa kaveria ja vietimme mukavat puolitoista tuntia pubissa hänen kanssaan. Sitten suuntasimme vihdoin katsomaan tuon 500 Days of Summer, jota me molemmat olimme odottaneet ja jota tuo T:n kaverikin kolmen katselukerran perusteella suositteli, vaikka kyseessä siis miespuolinen henkilö :D

Ja olihan se ihana, todella :') En halua spoilata keneltäkään mitään tämän leffan suhteen, koska itseäni jäi harmittamaan, kun olin lukenut siitä liikaa eräästä blogista. Tässä pieni tiivistelmä kuitenkin:500 Days of Summer on moderni tarina rakkaudesta, olematta rakkaustarina. Se on piikikäs mutta raikas, hauska ja vähän surullinenkin - ihan niin kuin rakkaus. Se on Tomin tarina. (Lähde: Finnkino)Itkeäkin sai jälleen, etenkin kun pintaan nousivat fiilikset omista menneistä ihmissuhteista, mutta parhaitahan ovat kuitenkin ajatuksia herättävät pätkät :)

Leffan jälkeen hyvästelin T:n ja tulin takaisin kotiin. Kävimme Iipun kanssa lenkillä ja loppuilta sujuikin sitten vain dataillessa ja rentoutuessa. Vähän oli tarkoituksena lähteä jonkin sortin treffeille tai uutta tuttavuutta tapaamaan, mutta olin lopulta turhan väsynyt.Myös tämä sunnuntai on mennyt aika lailla lepäillessä. Lenkillä toki kävimme, tein ruokaa ja yritin leipoa karppimokkapaloja, joista lopulta tulikin suklaakääretorttua, koska pohja ei jostakin syystä juuri noussut... Katselin "Kadonneen jäljillä" ja jopa BB:tä kerrankin. Mutta ennen kaikkea fiilistelin lähestyvää joulua kuuntelemalla Youtubesta joululauluja, juomalla glögiä ja selailemalla läpi jäätävän pinkan mainoksia (niitä todella tulee täällä pk-seudulla _paljon_), joista suunnittelin vähän tulevia joululahjoja ja sitä, mitä itse toivoisin kotiin joulutunnelmaa luomaan. On kurjaa, ettei oikein joulukoristeisiinkaan tahtoisi riittää rahaa... Olisi ihana saada kaikenlaisia valoja, koristeita, joulupalloja, tekstiileitä, kulhoja... Onneksi sentään viime joululta on jo edes jotakin. Adventtikynttelikön kuitenkin ainakin kovasti haluaisin vielä.Opiskelun suhteen päivä oli rento: vain 10 lihasta opeteltavana. Meillä on siis tuollainen kuvassa näkyvä lista opeteltavista lihaksista, joita sitten löytyy erinäisistä anatomian kirjoista piirroksin tai valokuvin kuvattuna. Omat kirjani (eli meille tiedekunnan puolesta suositellut) ovat tylsän mustavalkoisia, piirroskuviin perustuvia, minkä vuoksi olenkin koettanut katsella noita lihaksia myös tuollaisista värivalokuvia sisältävistä opuksista, joista mielestäni saakin parhaan käsityksen. Ja huomenna dissektiossa pääsee vielä katsomaan tarkemmin, miltä lihakset oikeasti 3D:nä näyttävät.


Huomenna tulee myös T #2 Tampereelta poikkeamaan luonani. Kivaa - pääsee taas parantamaan maailmaa tai surkuttelemaan olemisen sietämättömyyttä :D Onneksi on sellaisia ystäviä olemassa, joiden kanssa voi oikeasti jutella mistä vain. Muuten alkava viikko lienee melko rento: vain dissektioita klo 13-15/16 ja keskiviikkona sekä torstaina parin tunnin luento ja parin tunnin dissektio. Perjantaina vapaaehtoista dissektiota, jonne ajattelin kyllä mennä, koska seuraavalla viikolla onkin jo tentti näistä lihaksista. Iiiks. Sen jälkeen ei sitten ennen joululomaa olekaan kuin tentti hermostosta - parin viikon luentojen pohjalta, eli ei varmaan kovin laaja... Joululoma alkaa näillä näkymin 18.12 ja sitä lähden kaiketi viettämään kotipuoleen :)

Mutta nyt vielä viimeinen kupponen glögiä ja iltapesun kautta unille. Over and out.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti