maanantai 2. marraskuuta 2009

MessuiluaViime viikko hurahti ohitse aika äkkiä. Tiistaina oli koulutus eläinlääkäripäivien saliavustajille, jollaiseksi olin itsekin lupautunut. Eläinlääkäripäivät ovat siis vuosittain järjestettävä messu-/kongressitapahtuma eläinlääkäreille. Siellä näkee kolleegoita, oppii uutta ja kuulee alan viimeisimmistä tuulista. Itse olin eläinklinikalla harjoittelijana ollessani kuullut juttuja Eläinlääkäripäivistä, joten pakkohan ne oli päästä omakohtaisestikin kokemaan.Parina päivänä sitten pääsin itse töihin, eli leimaamaan sisääntulijoita laserlukulaitteella sekä huolehtimaan, että salissa kaikki toimi kuten piti. Suurimman osan ajasta saimme kuitenkin vain kuunnella luentoja ja vuorotellen käydä tutustumassa messujen antiin. Toisena päivänä olin eläintenhoitajaseminaarissa (aika käytännönläheisiä luentoja mm. asiakaspalvelusta) ja toisena pieneläinsektiossa, jossa käsiteltiin sillä kertaa ultraäänikuvantamista. Jälkimmäinen menikin aika lailla omien tietojen yli, joten ko. luennosta ei kauheasti käteen jäänyt... vaan eipä kai ollut tarkoituskaan.Kaikenlaista kivaa ilmaisnäytettä tarttui mukaan näytteilleasettajien standeilta - mm. öljypullo Iipulle, Stomaxia, pari pehmolelulehmää, ensiapulaukku, kakkapussiteline, kyniä, karkkeja, heijastimia, vesipullo, pari kassia, kalenteri, lehtiä, luentokokoelmakirja, luita ja herkkuja Iipulle... Tosi kivaa siis oli - muistan, miten olin joskus haaveillut eläinlääkäripäiville vielä joskus pääseväni ja nyt se(kin) unelma toteutui :)Tutustuin myös uusiin todella mukaviin tyyppeihin ylemmiltä vuosikursseilta. Oli mielenkiintoista kuulla pidempään alaa opiskelleiden mietteitä. Eräs kutonen mm. kertoi, että heidän kurssillaan on yllättävän monta, jotka nyt tai viidennen vuoden aikana ovat alkaneet epäröidä uravalintansa suhteen - toiset ovat ajaneet itsensä loppuun (mistä meitä varoiteltiinkin heti alussa), monia ahdistaa, kun asiat pitäisi nyt todella osata käytännössä, vaikkei kaikkea ole ehkä tarpeeksi ehditty harjoitella (esim. leikkaukset). Jokuset miettivät, että olisiko pitänyt lähteä aivan toiselle alalle... Tämä oli tosi kurjaa kuulla, koska perinteisestihän eläinlääkikseen haetaan nimenomaan unelman takia. Toivon (ja toistaiseksi vielä luotan), ettei omani pääsisi hukkumaan vuosien varrella samalla tavalla... Yhden asian olen kuitenkin päättänyt - itseäni en aio ajaa loppuun. Tenteistä ei ole pakko yrittää saada huippuarvosanoja tai itseään hukuttaa opiskeluhommiin. Muustakin elämästä on pidettävä tiukasti kiinni.

Keskiviikkona saapui myös S visiitille ja pääsykoetta tekemään. Loppuviikko kuluikin muuten shoppailun, herkuttelun ja yleisen hengailun merkeissä. Hankin uuden tuolin makkariin, koska edellinen oli vähän aikansa elänyt, sekä uuden kirjahyllykön näille koulukirjoille, koska ne eivät mahtuneet edelliseen hyllyyn, vaan alkoivat kerääntyä uhkaaviksi pinoiksi sen päälle. Varmaan osa jonkinlaista sopeutumisprosessia tämä kova pesänrakennusviettini - on kova tarve saada tästä kämpästä omannäköinen, koti <3

Lauantaina olin luvannut mennä esittelemään siilejä Lemmikkimessuille, jotka järjestettiin täällä Vantaalla. Vuoroni kesti pari tuntia ja sitten pääsimme S:n kanssa vielä kiertelemään alueella sekä seuraamaan esim. agilitykisoja.

Freteillä oli hieno esittelyaitaus!

Linnut ovat olleet joskus ainakin S:n suosikkeja...Messujen jälkeen suuntasimme auton nokan kotipuolta kohden, sillä T:llä oli synttäripippalot rantasaunalla, jonne meidätkin oli kutsuttu :) Pääsimme paikalle hieman myöhässä bileiden ollessa jo hyvässä vauhdissa. Tosi kivaa oli silti ja T oli rakentanut lähes koko menun karppiystävälliseksi (karppaa siis itsekin ;) ). Pelailimme Aliasta ja jatkoimme sitten paikallisiin baareihin jatkamaan juhlintaa. Teki hyvää päästä irroittelemaan ja tanssimaan ihan sydämen kyllyydestä - kiitoksia vain sille suunnalle!

M oli lisäksi tuonut Amsterdamin tuliaisina mukanaan ihanan lehmäkankaan - vähän samantyyppisen kuin aiemmassa postauksessa hehkuttamani Marimekon Kevätjuhla- kuosi :) Kangas oli lime-vihreä, joten innostuin askartelemaan siitä heti sisustustaulun pingottamalla sen pahvin päälle. Styrox-levy olisi kuitenkin tuottanut varmasti siistimmän lopputuloksen ja ehkäpä sen vielä joskus pahvin tilalle vaihdankin. Nyt oli vain kova kiire saada kangas seinälle - vielä kun keksisin, miten se myös pysyisi siellä... Kuvia luvassa myöhemmin.

Eilen sitten oli yleisen hengailun lisäksi edessä junamatka kotiin. Tällä kertaa kotopuolen reissu oli parempi kuin viimeksi (noin fiilispohjan kannalta), mutta silti on aina ihanaa palata kotiinkin :)Myös Iippu viihtyy, kuten kuvasta näkyy. Koitan vielä ottaa kuvia uudistuneesta makkarista päivänvalossa joku päivä...Huomenna olisi sitten luvassa koko syksyn stressiä ja innostusta, hikeä, kyyneleitä - mutta myös naurua aiheuttaneet kutosten poispotkijaisbileemme eli A-tarjous. Sen järjestävät perinteisesti aina ykköset, mutta lippuja myydään myös ulkopuolisille. Lipun 25e:n hintaan kuuluu niin paljon ruokaa ja juomaa kuin kukin jaksaa nauttia, livemusiikkia, teeman mukaiset koristelut ja tunnelmat, ohjelmaa... Noin 450 henkeä olisi odotettavissa: pitsoja paistettu 100 kpl, lihapullia 18 kg, mutakakkua 17 pellillistä, juomia satoja litroja, jäitä jätesäkeittäin... Aika voimainponnistus siis kyseessä, mutta toivottavasti kaikki sujuisi suunnitelmien mukaan :) Olen tarkoituksella ottanutkin tämän päivän rennommin, että huomenna sitten jaksaa - etenkin kun tuntuu, että olisin tulossa kipeäksi. Tämän kun tästä vielä selvittää, alkaakin sitten rauhallisempi elo, joskin pikkuhiljaa alkaa ensi viikon tentti jo painaa päälle...

Mutta huomenna kuitenkin luvassa A-tarjous eli Latotanssit, jotka todennäköisesti pyyhkivät melko tehokkaasti mielestä kaiken muun - ainakin päiväksi :)

2 kommenttia:

  1. Hei blogisi on aivan mahtava! Kiitos kun jaksat ahkeraan kirjoitella, minä ainakin innoissaan luen tätä :)

    VastaaPoista
  2. Kiva kuulla, että joku ainakin tykkää :D

    Kommentteja ja ideoita otetaan jatkossakin mielellään vastaan... nyt on ollut aika "mitä kuuluu" -painotteista, kun kotiväkeä ja itseäni koitan pitää kartalla kaikesta myllerryksestä :)

    VastaaPoista