perjantai 18. huhtikuuta 2014

Random


Meillä oli perjantaina Viikin eli pieneläin- ja hevospuolen käytännön tentti, OSCE. Sitä en stressannut ollenkaan verrattuna Saaren vastaavaan - etenkään pieneläinkysymyksiä. Tentittävät osa-alueet olivat pieneläinkirurgia (pehmytosakirurgiasta ja ortopediasta omat kysymyksensä), pieneläinten sisätaudit, vuorovaikutus- eli asiakaspalvelutaidot, hevosten sisätaudit ja hevoskirurgia. Rasteilla piti osata tulkita verinäytetuloksia ja röntgenkuvia, tehdä hoitopäätöksiä, osata valita oikea lanka oikeaan tilanteeseen ja antaa ompelunäyte sekä hoitaa yksi simuloitu potilastilanne alusta loppuun.

OSCEn jälkeen meillä oli vielä oftalmologian diskussio, jossa käytiin läpi silmäsairauksien first day skillsejä ensi kesää varten. Disku tuli hyvään saumaan, sillä silmäsairaudet ovat olleet myös omatoimisen opiskeluni kohteena viime aikoina.

Koulupäivän jälkeen kävimme Ledin ja Taikan kanssa pellolla heittelemässä frisbeetä. Miten innoissaan voikaan pieni koira tuosta puuhasta olla...


Mulasin kevätkenkineni kunnon mutalammikkoon. Ihan kuin kevät olisi ollut viime viikot pausella. Ei etene mihinkään. Harmaanruskeaa kaikkialla.


Malmin pikkupojilla tuntuu olleen patologinen tarve rakennella majoja. Taisi olla luokkaa kuudes näkemämme rakennelma tämä. Tuskin kovin tuore, tosin. Ei ne nykynuoret taida ehtiä...?


Kevään ensimmäinen kuokkavieras löytyi illalla yllättäen vähiten ulkoilleen toipilaamme iholta. Ilmeisesti näitä kuhisee jo noissa lähipusikoissa. Mahtaa olla melkoinen punkkikesä tiedossa...


Teimme peräti kaksi kertaa ihanaa salaattia, johon tuli ilmakuivattua kinkkua, päärynää ja sinihomejuustoa. Mmmm!


Toinen viikonlopun megaherkuista oli tämä Lidlistä löytynyt juureslastumerkki. Ihan täydellisen makuisia - eli toisin sanoen tarpeeksi öljyä ja suolaa. Pesi kaikki tähän asti maistamani laadut ihan mennen tullen. Harmi vaan, että taisi olla kausituote, koska eilen en enää löytänyt näitä...


Toinen kiva löytö Lidlistä: silikoninen irtopohjavuoka, jonka alunen on lasia. Helpottanee juustokakkujen valmistusta ja tarjoilua huomattavasti!


Lauantai-sunnuntai-yön nukuimme olohuoneen lattialla ilmapatjalla. Just because we could. Ei kyllä voittanut sänkyä, mutta tulipa testattua!

Sunnuntai vierähti PetExpossa ja illalla sain vielä lisää pikkusälää kaverin tuoman kandipaketin muodossa.


Viikko luikahti ohi nopeasti ja nyt olisi se kauan odotettu pääsiäinen. Täällä ei vain oikein näytä siltä...

Parempi lähteä nauttimaan tuosta kevätauringosta ja ainoasta vapaasta pääsiäispäivästäni. Mukavaa pitkäperjantaita!

5 kommenttia:

 1. Hei osaisitko yhtään veikata että saako/voiko tämän http://www.yliopistonverkkoapteekki.fi/VIRBAC-ALLEDERM-SPOT-ON-paikallisvaleluliuos-6-x-2-ml-tai-6-x-4-ml kanssa käyttää vielä noita punkkilitkuja? Meillä on siis käytössä frontline vet joka myös annostellaan niskaan, niin mietin että mitenköhän onnistuu noiden käyttö yhdessä. Piti apteekissa kysyä mutta unohdin kokonaan :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse varmaan valitsisin suun kautta annettavan punkkivalmisteen, jos Allerderm on pidempiaikaisessa käytössä, mutta mitään varmaa tietoa ei aiheesta ole eli kannattaa kysäistä hoitavalta lääkäriltänne ;)

   Poista
 2. Meiltä löytyi ensimmäinen punkki jo maaliskuun lopussa ja me asutaan teistä useampi sata kilometriä pohjoisempana. En ollut uskoa silmiäni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jea, niitä on tänä kesänä varmasti _paljon_!

   Poista
 3. Hyvät hyssykät kun aika kuluu. Vastahan sie alotit 5 vuoden ja kohta se on jo ohi!
  Postausehdotus: mitä jos tekisit koosteen tästä vuodesta kooten plussat ja miinukset kaikista osa-alueista, pieneläimet, saaren harjoittelut, hevoset jne. tyyliin mitä jäi käteen ja mitä vielä haluaisit harjoitella/ kivointa-tylsintä tai jotain sen suuntaista :-) Olisi mielenkiintoista lukea sellainen postaus

  VastaaPoista