lauantai 12. huhtikuuta 2014

Pinnan alle


Eksyin viime viikonloppuna akvaarioon.fi -nettikauppaan ja unohduin pariksi tunniksi tutkailemaan kaupan valikoimia ja suunnittelemaan tulevia altaitamme. Lopulta oli pakko klikkailla muutama tuote ostoskoriin. Tämä tapahtui sunnuntai-iltana, paketti lähetettiin tiistaina ja saapui postiin keskiviikkona. Kiitettävän nopea toimitus!


Kaupassa myytiin esimerkiksi monia kivan näköisiä kasveja. Päädyin lopulta näihin purkkiversioihin, joita kuvailtiin näin:
"Tropican 1-2-Grow! -sarjan kasvit ovat ns. In Vitro -kasveja, eli ne on kasvatettu mikrolisäämällä laboratoriossa steriilillä kasvualustalla. Kasvatustavan etuna on, että taimien mukana ei tule kiusallisia kotiloita, leviä eikä mahdollisia kasvinsuojeluaineita. Kasvit sopivatkin siten erityisen hienosti esim. sukarapuakvaarioihin.

Tropica on valikoinut sarjaan kolmentasoisia kasveja: helppoja, hieman vaateliaampia ja vaativia. Löydät alla olevat kuvakkeet jokaisen kasvin kohdalta."

Kaikista oli kerrottu helppous-luokitus ja ympäristövaatimukset. Itse valitsin vain helpoiksi luokiteltuja kasveja, sillä nanoni olosuhteet ovat kasveille hieman haastavat. Pitäisi hankkia jokin CO2-systeemi, mutta toistaiseksi tyydyin nestemäiseen hiileen.


Ostin kasveille 75 senttiä maksaneen lämpöpakkauksen, joka tuntui pakettia avatessani edelleen käteen lämpöiseltä. En tiedä olisiko se ollut tarpeen näillä keleillä, mutta halusin pelata varman päälle.


Pakettiin oli ujutettu pieni kaupanpäällinen!


Kasvien ohella tilasin pienen nanoakvaarioon tarkoitetun koristekivisetin, joka sopi mielestäni värimaailmaltaan paremmin altaaseen ja sen mustavalkoisiin pikkukiviin kuin ruskeat laavakivet.


Saapa nähdä, miten uudet kasvit menestyvät näissä oloissa, mutta toistaiseksi vaikuttaa lupaavalta!


Uudet kasvit (kuvassa kivielementin etupuolella ja molemmilla sivuilla) tuovat altaaseen vaaleanvihreää sävyä ja hieman erilaista tekstuuria, jos niin voi sanoa... Kivistäkin tykkään!
 

Ennen kaikkea halusin vinkata tästä loistavia tuotteita ja asiakaspalvelua tarjonneesta nettikaupasta muillekin akvaristeille, joita siellä linjoilla ehkä vielä pyörii. Pyöriihän?

8 kommenttia:

 1. Oi, tulipas siitä todella rehevä ja kaunis!
  -Hellu ja Blackie Kahden Naisen Loukussa-

  VastaaPoista
 2. Aivan älyttömän kaunis akvaario ! Miten muuten akvaarioiden kanssa onnistuu lomailu ? Eli kuinka pitkäksi aikaa akvaarion voi jättää oman onnensa nojaan ilman että kotiin saapuessa odottaa katastrofi ? Oman nanoakvaarion perustaminen houkuttelisi, mutta en ole varma miten opiskelijana sen ylläpito onnistuisi silmälläpitäen viikonloppureissuja jne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitän :) Pieni on kaunista, ainakin omaan silmääni.

   Riippuu tietysti ihan altaasta, sen tasapainossa pysymisestä sekä siitä, miten herkkiä lajeja sinne valitsee ja kuinka paljon, mutta lähtökohtaisesti sanoisin, että viikonloppureissut onnistuvat hyvin ilman ongelmia ja joku viisi päivääkin voisi vielä ainakin tällaisten kohtalaisen sitkeiden levänsyöjien kanssa mennä :) Pidemmälle reissulle pyytäisin sitten jonkun vilkaisemaan allasta ja ruokkimaan asukit.

   Poista
 3. Ihana akvaario. Näitä sun postauksia lukiessa tulee ihan akvaariokuume, vaikka olenkin päättänyt pitää harrastusta tauolla opiskelujen ajan. Parhaimmillaan on ollut 4 akvaariota, joista isoin (reilu 500litraa) vieläkin vanhempien luona. Ihana harrastus, mutta kyllä siihen saa aikaa ja rahaa kulumaan! Akvaarioon.fi on ollut munkin luottonettikauppa akvaariotavaroiden suhteen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, neljä on jo paljon! :D Mut hei, ainahan tällainen pikkuriikkinen nano menisi! Ei kato vie paljon aikaa, eikä rahaa ;)

   Poista
 4. Näyttääpä tosi kivalta akvaario tällä hetkellä!

  VastaaPoista