maanantai 22. helmikuuta 2010

Tule hyvä (pannu)kakku

Pannukakkukokeiluja muutaman viikon takaa:


Karppipannari
4 munaa
2 dl kermaa (tai kermamaitoa tai kermavettä, jos oikein pihistellään :D)
1,5 dl mantelijauhoa
2 rkl sulatettua voita
ripaus suolaa
makeutusainetta oman maun mukaan
(kardemummaa)

Munat vatkataan. Lisätään muut aineet joukkoon ja sekoitetaan tasaiseksi. Kaadetaan voideltuun vuokaan ja paistetaan 200 asteessa kauniin ruskeaksi.Tarjoillaan esim. marjojen ja kermavaahdon kera.

 


Suolainen karppipannari 

Taikina on sama kuin edellä (ilman makeutusta ja kardemummaa luonnollisesti), mutta lisäksi raa-an taikinan päälle ripotellaan runsaasti juustoraastetta ja jauhelihaa/kinkkusuikaleita/mitä ikinä - itse laitoin tonnikalaa ja oliiveja, kun niitä sattui löytymään jääkaapista. Nopea ja helppo, maku muistutti vähän itse tehtyä karppipitsaa :)

 


 

4 kommenttia:

  1. Kuulin huhua, että pannari kuplii enemmän jos munia ei vatkaa. Mutta enpä ole karppiversiona kokeillut. :D

    VastaaPoista
  2. Hmm, saako silloin sellaisen uunin kattoon kohoavan kuplan? :D

    VastaaPoista
  3. Sehän riippuu siitä, kuinka lähellä katto pannariaan paistaa. ;D

    VastaaPoista
  4. :D Haha, mä tykkään kyllä tollasesta kuplattomasta liiskasta, kun meillä on aina ollut sellaista kotikotona :D

    VastaaPoista