keskiviikko 17. helmikuuta 2010

Laskiainen

Maanantai (preparing):
Tiistai (in action):

 
Ullanlinnanmäki, Helsinki ~ klo 12.30

 

No pullaa!
Mut mites toi tarkennus, hah! (Jouduin poistelee taustalta tyyppejä, jotka oikeesti oli zoomissa.)
  
 "Meille kans!"
   
Paikalla tyyppi ja sen kaveri (yht. n. 3000 hengen hippalot).
 

Toiset panostivat enemmän kuin toiset (kilpailu!):
Tää ois sopinu elukkalaisille!

Illalla oli sitten vielä etkot yhden kurssikaverin tykönä ja jatkot Circuksessa keskustassa. Sielläkin oli paikalla ~1000 ihmistä, eli himppusen ehkä liikaa. Ei mahtunut enää tanssimaan tai liikkumaan kunnolla, saati sitten kuulemaan omaa ääntään... Menossa tuli siis oltua lähes koko päivä, mutta olipa vain kiva kokea ihkaensimmäiset haalaribileet - siis niiden haalareiden kanssa! Merkkejäkin on jo kokonaiset neljä(!) :D Kolme ensimmäistä sain ommeltua maanantaina haalariin. Inhaa puuhaa.

Tänään on sitten ollut tarkoitus kiriä eiliseltä jääneitä rästihommia. Ei vielä kovin lupaavalta näytä, mutta toisaalta saan aina eniten aikaan yön pimeinä tunteina :)

Iltapäivällä oli solu- ja molekyylibilsasta labratöitä ja huomenna on kuulemma niiden suhteen ihan tappopäivä - kotona olen tuskin ennen viittä. Juuri ko. labrojen takia osa vuosikurssilaisistamme missasi koko laskiaisriehan eilen :(

Aamupäivällä sen sijaan oli vuorossa puolestaan ehkä yksi mielenkiintoisimmista leikkelyistä ikinä: sikiön verenkierto. Käytännössä saimme pöydälle sikiön kalvoineen ja sitä sieltä sitten pikku hiljaa kuorittiin esiin ja ihmeteltiin erilaisia kalvo- ja muita rakenteita, kuten kohtukäpyjä (nuo punaiset möllit ao. kuvassa).

 

(Kuva täältä)

Jännimpiä kaikista olivat kuitenkin n. 40 päivän (saimme arvioida eri sikiöiden ikiä kokotaulukoiden perusteella) ikäiset sian sikiöt. Ne muistuttivat jo aivan oikeaa possua pikkuisine sorkan, selkärangan, hännän ja kärsän aiheineen, vaikka pituutta oli tuskin seitsemää senttiä enempää (ao. kuvan alimmainen possu lienee samaa ikäluokkaa, tosin on vähän vanhempi). Kämmenelle mahtuivat siis aivan vaivatta, pikkuiset söpöläiset. Ja niitä oli niin monta samalla emakolla, ainakin 14 saimme laskettua!
(Kuva täältä)

Olisiko kovin väärin käydä hakemassa teurastamolta tuollainen pikkuinen talteen ja säilöä pieneen purkkiin ihailtavaksi ja siliteltäväksi? ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti