lauantai 10. lokakuuta 2009

"Koiran kanssa joskus myöhään...



...harjulle me kiivetään
Ja sieltä käsin katsellaan
Nukkuvaa kaupunkia
Ja mä kelaan, että kaikki
Taitaa olla kohdallaan
Mä taidan kuulua tänne..."




Hyvin on siis sopeuduttu - tuntuu melkein kuin olisin vihdoin tullut kotiin. Voi toki olla, että jossain vaiheessa tulee takapakkia, mutta nyt ainakin tuntuu ihan mahtavalta asua täällä ja elää tätä elämää :) Hienoa on ollut myös huomata, miten hyvin sitä itse pärjääkin vieraassa kaupungissa ja miten kivoja ihmiset täällä ovat.





Viime viikolla tosiaan saatiin stetarit, mikä oli aivan loistojuttu. Kiitos vain ne sponssanneelle firmalle. Ja yllättävän laadukkaan oloinen kapistus olikin, piti heti auskultoida Iippua ja kyllähän sieltä sykkeen kuuli :) Keuhkoäänien erottaminen ei niin helppoa enää ollutkaan.

Muuten ollaan nyt opiskeltu noita luita aika intensiivisesti. Ensin niistä on ollut luennot (eturaaja, takaraaja, pää jne), sitten pakollisissa harkoissa/demoissa samaisia spinoja, fossia, forameneja, cristoja, tubereita, tuberculumeita, tuberositaksia, margoja ym. kuoppia, harjanteita, kyhmyjä ja uurteita on sitten koitettu paikantaa aidoista irtoluista ja luurangoista. Hyvin homma kyllä konkretisoituu, kun pääsee noin niitä tutkailemaan. Kirjamme vain ei ole paras mahdollinen - haaveilen paremmasta anatomian kirjasta, jossa olisi mustavalkoisten piirroskuvien sijaan oikeita valokuvia. Siitä noita on paljon helpompi hahmottaa. Sääli vain, että hintaa ko. opuksella on n. 240e...

Tänään etsimme luurakenteita myös lehmiltä (näin vastasyntyneen vasikan ja lehmän, jolla oli luukku kyljessä pötsinäytteitä varten...), hevoselta ja koirilta palpoimalla eli tunnustelemalla. Siis neljä tuntia pakollista eläinten silittelyä ja kotiin - kivaa :D En ole tainnut koskaan olla noin lähellä hevosta ja lehmää - pieneläimet ovat aina olleet enemmän minun juttuni. Mutta on kyllä virkistävää, että heti alusta asti tulee tuota käytäntöäkin mukaan. Ennen kaikkea nyt tuli kuitenkin huomattua, kuinka vähän noita oikeasti vielä osasin oikeasta eläimestä tunnistaa - moni muu haltsasi homman jo paljon paremmin :D Kirjasta olisinkin voinut osata noita näyttää, mutta juuri niinhän noita ei pitäisi opetella. Tehtävää siis tälle viikonlopulle riittäisi, kun ensi keskiviikkona on tentti aiheesta. Sitten siirrytäänkin jo lihasten leikkelyyn ja opiskeluun.



Viime viikonloppuna kävin kotopuolessa ensi kertaa kuuteen viikkoon. Oli osakseen vähän ahdistavakin reissu ja kaipasin takaisin Vantaalle. Äkkiä sitä vain tänne kotiutui. Kuuteen viikkoon en kuitenkaan kotopuolessa ollut käynyt ja toisaalta oli kivaakin - erityisesti kavereiden ja perheen näkeminen. Olin vain ehkä hieman turhan täyteen buukannut koko viikonlopun erinäisiä tapaamisia ja leipomista(omenapaistosta, muffinseja, sienipiirakkaa...), joten varsinaiselle rentoutumiselle jäi turhan vähän aikaa. Ja koko kaupunki on aika nähty. Hyvin mielin siis palasin takaisinkin. Toin mukanani myös uuden näytön rikkoutuneen tilalle, kyllä taas kelpaa :) Aika raahaaminen oli paluumatkan tavaroissa mutta ystävällisten sivullisten ja kaverien avulla siitäkin selvittiin.



Rästejä jäi vähän opiskelun suhteen, vaikka junassa koitinkin noita luita opiskella. Niinpä koko viikko olikin sitten aika tiukka rästien kirimisen suhteen ja jouduin skippailemaan joitakin luentoja. Vaan eipä noista tietyistä (biokemia) juuri mitään irti saakaan - paremmin asiat ymmärtää kirjoista. Lisäksi tiistaina oli TVT-tentti eli tietotekniikkataitojen pakollisen kurssin tentti. Vähän turhaankin sitä stressasin, koska suhteellisen helposti siitä lopulta läpi pääsi. Mutta ko. projekti ruuhkautti vielä luiden pänttäämistä entisestään. Tänään tuli myös tulokset ensimmäisestä varsinaisesta tentistä (solut ja kudokset eli solubilsa ja histologia) - kudospiirustukseni olivat kelvanneet ja 4 oli napsahtanut arvosanaksi :) Tosi kiva, kun nyt päätin, etten täällä stressaa yhtään mistään arvosanoista (niitä kun ei missään myöhemmin katsota), joten otin ehkä rennommin kuin koskaan ja silti meni ihan kivasti :) Toki varmasti vaikeampiakin tenttejä on luvassa...



TOKOilemaan emme ole nyt ehtineet ja ensimmäinen kurssi loppuikin tällä viikolla. Iipulla alkoi nyt kaiken lisäksi juoksut - parempi pysyä siis hetken aikaa poissa myös EKY:n kentältä. Nyt on kuitenkin tästä kiva jatkaa, koska saimme tosi kannustavaa palautetta tuolta Koiviksen kurssilta ja itsekin olen tytössä selkeää kehitystä ja asennemuutosta havainnut. Kotona käyminen oli pikkuiselle kyllä kovasti mieleen - se sekosi onnesta erityisesti S:n nähtyään. Tekee Iipullekin hyvää huomata, etteivät vanhat tutut kadonneet elämästämme tyystin. Ja hyvä matkustaja siitä on kehkeytynyt - osaa jo ottaa rennosti, vaikka vaunussa olisi paljonkin muita koiria. Saa olla ylpeä :) Eikä matkapahoinvointiakaan ole ilmennyt.



Tänään illalla oli sitten ns. treffit yhden uuden tuttavuuden kanssa. Käytiin Lintsin valokarnevaaleilla - maailmanpyörässä ja Kieputtimessa :) Oli kyllä tosi hienoksi laitettu paikka, mutta yllättävän vähän ihmisiä. Mahtoivatko ottaa pahasti takkiin tuosta? Sitten poikkesimme vielä yksillä jossakin irkkupubissa Sörkässä. Ihan kiva ilta :) Huomenna olisi täällä jonkin sortin naapuribileet. Voisi koittaa hankkiutua paikalle, josko saisi vaikka koiralenkkiseuraa jatkon kannalta. Ensi viikolle sovin tänään myös yhden tapaamisen vanhan, Helsinkiin pari vuotta sitten muuttaneen kaverin kanssa :) Ja samoin tuli varattua hytti Luonnontieteilijöiden Jouluristeilylle joulukuussa - onpahan jotakin, mitä odottaa!





Täällä siis kaikki hyvin, Vantaa kuittaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti