lauantai 17. lokakuuta 2009

Viikko VetMedissäTrue gonnabe-eläinlääkärin taustakuva ;D

Viikko on taas vilahtanut ohi varsin nopeasti. Nähtävästi en juuri viikolla ehdi postailla mitään, mutta nyt tuleekin sitten oikein tulvana, kun ehtii kirjoitella. Pitäisi vissiin opetella käyttämään tuota julkaisuajastinta :P Olen juossut aika lailla pää kolmantena jalkana nyt viimeiset viikot vain paikasta toiseen, enkä muista, milloin viimeksi olisin saanut olla kokonaisen päivän tai viikonlopun vain kotona - tekemättä mitään ihmeellistä. Nyt tänäänkin piti lähteä ulos erään uuden tuttavuuden kanssa, mutta taidankin jäädä vain kotiin palautumaan :)

Tässä kuitenkin tämän viikon kuulumisia.

Maanantaina ja tiistaina oli vapaaehtoista osteologian kertausta dissektiosalilla, eli sai käydä katselemassa luita ja luurankoja keskiviikon tenttiä varten vielä, jos koki siitä olevan apua. Itse en lähtenyt, vaan tyydyin lukemaan kotona. Otin jälleen aika rennosti, mutta nyt tentti ei sujavascript:void(0)junutkaan aivan yhtä hyvin. Kysymykset olivat nimittäin vastoin arvelujamme (ja viime vuoden tenttiä) hieman erilaisia: esim. annettiin jokin luunosa, jolle piti kertoa vastine kropasta/vastakohta (tulkinnanvaraista...), latinankielisille termeille vastinpareja ja artikulaatiopareja (esim. minkä kanssa patella artikuloi). No, toivottavasti menisi läpi kuitenkin...

Keskiviikkona alkoi myös uusi jakso - lihakset ja nivelet, jossa pääsemmekin jo kunnolla leikkelyn makuun keskiviikosta alkaen. Pyörtyilystä varoiteltiin ja vaihtovaatteet käskettiin ottaa roiskeiden varalta mukaan ;) Myös solun aineenvaihdunta- eli biokemman kurssilla alkavat laboratoriotyöt, eli varsin käytännönläheistä opiskelua on seuraavaksi luvassa - kivaa!Kirjapinoni on kasvanut fysiologian ja anatomian kirjoilla. Mukana myös kuuluisa Königin anatomian kirja kirjastosta lainattuna versiona. Sen kyllä haluaisin omaksenikin, koska siinä on hyviä vertailukuvia ja kokonaiskuvia sekä _valokuvia_ ihan oikeista rakenteista ja preparaateista. Todella miellyttävä lukea! Sääli vain, että hintaa 240e ja koska on niin uusi kirja, niin kaikkia virheitä ei vielä ole ehditty korjata...Pinon päällimmäisenä nakottaa myös aiemmin hehkuttamani stetoskooppi laatikossaan <3 Kovasti olen jo Iipun sydäntä harjoitellut auskultoimaankin :) Ihan tarkasta paikasta en vielä tiedä, mutta noilta main se sydän ainakin hyvin kuuluu.Muuten viikko on kulunut rästihommia (pyykit, siivous...) hoitaessa ja sisustussuunnitelmia tehdessä. Jotain yleishyödyllistä olen saanut ostettuakin, kuten pyyhkeitä, maton ja koristetyynyjä eli makkarin sisustus hieman jo etenee... Kuvia luvassa myöhemmin.

Eilen tänne myös saapui kolmen naisen porukka lentokenttähotelloimaan. Oli kyllä kiva saada vieraita - tykkään laittaa kotia jotakuta varten (mm. sytytellä lyhtyihin kynttilöitä), tehdä ruokaa (eilen kanasalaattia ja patonkia) ja odotella vieraita. He siis lähtivät aamulla seitsemän maissa kohti lentokenttää ja Amsterdamia, eikä siinä illallakaan kovin montaa tuntia ehditty viettää, ennen kuin porukka halusi nukkumaan. Mutta sitäkin mukavampaa oli - tervetuloa vain uudestaankin, jos tämän satutte lukemaan! :) Ja kiitos vielä kaikista runsaista tuomisistanne (mm. ruokia, kanerva ja nuo syksyiset lehdet postauksen viimeisessä kuvassa, tyksin kovasti <3 Itse valo-oksat ovat kotopuolen reissulta parin viikon takaa...).

Loppuun muutama syystunnelmakuva kodistamme:

Kirpeitä syyspäivien jatkoja, upeat kelit on ainakin tänä vuonna ollut! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti