tiistai 29. syyskuuta 2009

Spina scapulae ja kumppanit


Koivis kylpee syysauringossa.

Taas on aikaa vierähtänyt edellisestä postauksesta. Päivät kuluvat niin nopeasti, että hyvä kun perässä pysyy. Viime viikolla oli opintojen puolesta aika rentoa ja pääsimme monena päivänä 12. Paljon oli aikaa jätetty omatoimiseen mikroskopointiin ja kuvien piirtelyyn, mutta itse sain kaiken pääsääntöisesti valmiiksi jo tunneilla.
Keskiviikkona oli bileet Vanhalla, mihin itsekin sitten lähdin mukaan, kun pyydeltiin :) Sääli vain, ettei minulla ollut ennakkolippua, joten ovelta sitten käännytettiin pois. Mutta hyvä säkä kävi, kun eksyin kuitenkin yhdelle läheiseen baariin, tutustuin siellä yllättäen kivoihin tyyppeihin ja pääsin heidän mukanaan myöhemmin sisälle maksamalla narikkamaksun. Ilta oli loistava, joskin vähän huononlaisesti tänne enää kulki julkisia yöllä, joten taksiin oli turvautuminen. Onneksi meitä oli isompi porukka. Selvisin myös kolmen tunnin yöunilla seuraavan aamun luennolle, eli aika hyvin :D Perjantaina poikkesin yhden tässä lähellä asuvan kaverin kämppiksen synttäreillä, oli ihan kivaa kun oli seuraa, kun loppuviikonloppu menikin sitten enemmän tai vähemmän tenttiin valmistautuessa.


Lauantaiyönä sain inspiraation kylppärini tylsien pitkien valkosten seinien pään menoksi, eli leikkelin ylimääräisestä suihkuverhosta kaloja, kontaktimuovitin ne ja liimailin seinille. Kylppärin värimaailma kun on oranssi, niin musta nuo ovat ihan mahtavat :D Mutta ei se vielä tähän lopu (to be continued... ;) ).Eilinen tentti oli ensimmäinen yliopistotentti minulle ja jotenkin vaikutti helpotukselta lukiokokeisiinkin verrattuna - ei sitä neljän tunnin ja kolmen esseen raapustusta vaan kolme pikkuesseetä, oikein-väärin -väittämiä ja sananselitystä. Uskoisin jotakin saaneeni aikaan, vaikka suhtauduinkin tenttiin valmistautumiseen ehkä rennommin kuin koskaan :)Täällä niillä arvostanoilla ei juuri ole väliä, kun vain läpi pääsee ja asiat kokee hyvin kuitenkin oppineensa :) Englannin tasokokeestakin suureksi ihmeekseni pääsin läpi, vaikken ehtinyt kirjoittaa kuin puolikkaan esseetä suomeksi (ja tehtäviä oli vain kaksi). Sitä sitten vkl fiilistelinkin, ei englannin kurssia tänä syksynä!


TOKO-kenttä

TOKO on jatkunut totuttuun tapaan ja eilen oli sitten toiseksi viimeinen kerta. Onneksi pääsimme ainejärjestömme koirakerhon K9:n koko vuoden kestävään arkitokoon, joka alkoi niin ikään eilen, mutta skippasimme ensimmäisen tunnin tuon toisen TOKOn vuoksi. K9:n kautta saisi myös kivan edullisesti vuoden agilityharkat, mutta sääli, että niiden vuoksi pitäisi lähteä keskustaan... pakko vain koittaa löytää lähempää jotakin. Olen silti iloinen, että olemme saaneet seuraamisen ja sivulletulon kivaan alkuun.


Iippu kentällä katu-uskottavine hihnoineen :D


Eilen meillä alkoi tentin jälkeen myös uusi jakso - osteologia eli luuoppi. Sen luennot pidetään dissektiosalissa eli saamme kuunnella luentoa takit ja saappaat päällä :D Eilen pääsimme myös todistamaan hevosen leikkelyä patologialla: kun menimme luennolle, oli hevonen vielä suht kasassa, mutta kun palasimme, oli sillä vatsa auki ja pää sahattu pois. Haju oli melko mielenkiintoinen :) Itse emme vielä pääse leikkelemään, mutta luita saamme käännellä käsissämme ja koettaa etsiä niitä koirien, hevosten, lehmän ja sian luurangoista sekä röntgenkuvista. Kivaa vaihtelua ja konkreettista! Luiden opettelu on kyllä iso projekti ja siihen on vain kaksi viikkoa aikaa ennen tenttiä. Esim. tänään olen opetellut lapaluun osia - siinä on n. 30 nystyä, kuoppaa ja kulmaa, joiden latinankieliset nimet pitää opetella. Mutta kyllä se siitä, onneksi olen aina ollut vahva kielien sanastojen opettelussa, niin menee aika rutiinilla :D Ja kun selvittää sanojen alkuperää googlesta, niin jäävät paremmin mieleen, esim. processus coracoideus (processus = uloke, coraco = korppi -> korppiluun jäänne) tai acromion-harjanne (viittaa korkeimpaan).

Meillä on näiden rakenteiden opettelua varten ihan oma kirjansa eli "Illustrated Veterinary Nomenclature", jossa on siis vain mustavalkokuvia rakenteista eri kulmista ja niiden nimet. Siihen kun puuväreillä noita luita värittelee, niin ihan kivaltakin tuntuu näiden nimien opiskelu - ainakin ensimmäisen päivän jälkeen ;)

Huomenna olisi sitten luvassa EKY:n uusien ilta ja ylihuomenna hyvällä tuurilla saadaa ne stetarit, jee :) Ja sitten perjantaina olisi tarkoitus matkustaa kotipuoleen - ensimmäistä kertaa kuuteen viikkoon! Ei mikään hurja tarve olisi, ellei opintolaina-asioita pitäisi mennä hoitamaan. Mutta kai siitä ihan kivaa tulee :)TOKO-kentän takana on tällaisia pikku puutarhapalstoja, sievää :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti