lauantai 28. toukokuuta 2016

Mallorca, päivä 5


Viides päivä käynnistyi Palman lähellä Portals Nous - nimisessä paikassa, josta matkasimme ylös vuoristoon.


Valitsimme moottoritien Incaan ja suuntasimme sieltä kohti Port de Sa Calobraa, joka oli ensimmäinen paikka, jonka halusimme nähdä. Virhe. Kaikkinensa. Olisi pitänyt ajella vain edestakaisin Sóllerin kautta eli tuota harmaalla näkyvää tietä - se oli paljon helppokulkuisempi ja miellyttävämpi. Ajatuksenamme kuitenkin oli, että ns. ympyrälenkin ajamalla näkisimme enemmän.


Kunnon serpentiinimutkia. Hirvitti sen verran, että pyysin koko ajan O:a ajamaan alta neljääkymppiä. Koskaan ei tiennyt, mitä mutkan takaa tuli vastaan. Pahimpia olivat bussit, joita tuli jossakin vaiheessa muistaakseni kuusi peräkkäin. Myöhemmin huomasimme liikennemerkin, jossa sanottiin, että juuri tuo kellonaika oli pahin liikenteen kannalta... Pyöräilijöitä oli myös massoittain liikkeellä.


 Pysähdyimme yllä näkyvälle taukopaikalle ihastelemaan maisemia. Paikalle oli rakennettu pieni kioski, jolla oli vuorenrinne takaseinänään ja josta sai vastapuristettua appelsiinimehua.


Toinen suosittu taukopaikka oli rakennettu tien yli kulkevan akveduktin - tai sellaiseksi sen ainakin oletan - viereen.


Ja välillä tie oli niin kapea, että siitä mahtui vain yksi auto kerrallaan.


Sa Calobra sijaitsi rannikolla ja sielläkin pääkohteenamme oli rotkossa sijaitseva ranta nimeltään Torrent de Pareis. Emme vain olleet varautuneet siihen, että kyseinen ranta oli oikeastaan paikan ainoa vetonaula ja se oli osattu kaupallistaa viimeisen päälle.


Rantaa ei todellakaan tarvinnut etsiä, vaan ns. kaikki tiet (eli ainoa tie) veivät sinne. Tien varteen oli pystytetty pari ravintolaa ja turistikauppaa.


Satama oli pikkuinen pätkä rantaa, jolla ei näkynyt veneen venettä.


Kivat maisemat toki sieltäkin avautui.


Etsimällemme rannalle johti ledvalaistu tunneli...


Ja vaikka paikka itsessään olikin hieno luonnonmuodostelma...


 ... oli siellä hiukan liikaa ihmisiä ja veneitä omaan makuuni.


Sanoisinkin, että jos ottaa huomioon kaiken sen vaivan, jota tuonne päästäkseen pitää nähdä ja itse kohteen turistilaumoineen, niin en ehkä täysin varauksetta suosittelisi sitä muille. Kivempiakin kohteina löytyy.


Sa Calobrasta jatkoimme kohti Sólleria, Fornalutxia ja Deiaa eli yksinä Mallorcan kauniimmista pidettyjä vuoristokyliä ja -kaupunkeja.


 Sólleriin pääsisi Palmasta tuollaisella vanhalla junalla halki sitrustarhojen.


 Ja samainen juna näytti kulkevan myös Port de Sóllerissa.


Kivoja paikkoja, mutta en tiedä johtuiko se matkaväsymyksestä vai säästä, ettemme oikeastaan innostuneet tutustumaan niihin enää sen lähemmin.


Sen sijaan ajelimme hotellin buffettiin syömään ja ilmeisesti olin niin nälkäinen, etten tullut kuvanneeksi ruokiamme. Ei sillä, että ne mitään tajunnan räjäyttäviä olisivat olletkaan, mutta ajoivat kyllä asiansa pitkän road trip -päivän päätteeksi.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti