perjantai 4. joulukuuta 2015

Jouluinen lounas


Hyvää joulukuuta - itse kullekin säädylle! Alkaa uhkaavasti näyttää siltä, etten tänäkään vuonna pääse joulumarkkinoille. Ainakaa Helsinkiä pidemmälle. Aina tuntuu sattuvan joku force majeure tielle, vaikka kuinka alkaisin jo syyskuussa suunnitella, että tänä vuonna ainakin. Vaan ei, ei tänäkään vuonna. Tämänvuotiseen esteeseen liittyy oikeastaan kaksi osatekijää: viikonlopputyöt ja eläinvahdin puute. Buu!

Ei auta kuin yrittää ottaa ilo irti pk-seudun jouluannista.


Toissapäiväisen vapaapäiväni kunniaksi kävimme korkkasimme annin tutkailun Merimakasiinin joululounasbuffetilla. Sijaintipaikka oli Länsisatama ja ravintolapöydän ikkunasta saattoi vain haaveilla laivan kyytiin hyppäämisestä ja edes Tallinnan joulutorille pääsystä.


Jälleen kerran kalapöytä oli the thing. Savu- ja graavikalat olivat ymmärtääkseni paikan itse valmistamia ja ihan todella hyviä kaikessa yksinkertaisuudessaan! Sinappisilli oli turhan tujua makuuni, mutta silakat, katkaravut Skagen ja mäti yllättivät positiivisesti!

Salaatit, kinkku ja laatikot edustivat hyvin perinteistä linjaa eli kylmät veivät pelin jälleen 10-0. Jälkkäreitäkin oli aika rajallinen valikoima tarjolla.


Hinta-laatusuhde oli kuitenkin kohdillaan, sillä lysti kustansi alle 15e per naama. Ihan käynnin arvoinen kokemus, mikäli jouluruokahammasta jo kolottaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti