perjantai 27. marraskuuta 2015

Joulun odotusta


Heipä hei! Huono (liian paljon elämää nähnyt) kamera ja pimeät päivät ovat nakertaneet bloggausintoa, mutta ette varmaan ylläty siitä, millaisissa tunnelmissa täällä on viime viikot menty. Jep, nyt saa vissiin jo julkisestikin joulufiilistellä?


Löysin pari vuotta sitten ihanan jouluneuleen, joka alkaa olla jo niin nukkavieru, että oli pakko hamstrata muutama lisää. Samaan tilaukseen tarttui myös lumihiutalekorvikset viime vuonna saamani kaulakorun kavereiksi.


Maailman kivoimpia joulupapereita!


Mulla on myös aina ollut jotenkin yltiöromanttinen kuva pähkinöiden särkemisestä pähkinänsärkijällä, joten Lidlin tyrkkytarjouksesta tarttui tällainen matkaan. On muuten yllättävän haastava laji tuo särkeminen! Onnistun singottelemaan kuorenpalasia kaikkiin ilmansuuntiin... siis noiden pienimpien pähkinöiden kanssa, joita ylipäätään saan rikki. Vinkkejä?


Joulumausteita...


... joulusaippuoihin.


Viime viikolla lumi käväisi ohuena puuterikerroksena myös Vantaalla ja tokihan se innoitti laittamaan myös terassin joulukuntoon.


Kotihan on näyttänyt tältä jo hetken. Ja en muuten ollut minä, joka halusi joulukodin näin varhain tänä vuonna.

Kaikki on näköjään mahdollista.


Pienenä motivaattorina taisi kuitenkin toimia tämä - vihdoinkin täydellinen sisustustakka ilman turhia krumeluureja ja eläväisellä tuliefektillä. Lämmittää tuvan tarvittaessa yhtä tehokkaasti kuin edellinenkin, jonka itse asiassa kuskasimme kotipuoleen. Saa sitten sielläkin edes oman huoneen lämpimäksi. Vanhempani viihtyvät huomattavasti viileämmissä lämpötiloissa kuin itse viihdyn. Ja täytyy sanoa, että takan lämmöstä nauttivat kissat ja Taikkiskin.


Uusia jouluruokareseptejä on myös testailtu.


Innostuin viime joulun jälkimainingeissa kovasti ajatuksesta koostaa runsas kalapöytä. Kalalisukkeet ovat aina joulupöydän ja ravintolabuffettien parasta antia, joten mikseipä panostaa niihin itsekin? Kävimme läpi seitsemän sillireseptiä, joista jatkoon päätyi neljä.


Lisäksi kokeilimme helppoa ja herkulliseksi ylistettyä joululimppua, josta kieltämättä tuli aika hyvää. Ihan erilaista ainakin kuin aiemmin käyttämämme resepti. Ehkä täksi jouluksi voisi tehdä molempia?


Suuret ovat siis jälleen suunnitelmat, etenkin kun olen vielä aatonaattona töissä. No, pitää vain yrittää saada kaikki ajoissa valmiiksi. Suunnittelu ainakin on aloitettu ajoissa!

14 kommenttia:

  1. Ihanat nuo lahjapaperit! Mistä ostit?

    VastaaPoista
  2. Näistä joulunajan postauksista huokuu aina ihana joulunodotustunnelma :) Ootko tehny saippuaa itse? Ja tietysti kiinnostaa, miten sitä valmistetaan :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, itse tehtiin :) Voisin vaikka kirjoittaa aiheesta oman postauksensa.

      Poista
  3. Tuollaisella pähkinänsärkijällä kannattaa pähkinä särkeä niin että pähkinä on kämmenen sisällä jolloin kuoren palaset eivät pääse sinkoilemaan. Täällä päin tuollaisella särkijällä avataan lähinnä saksanpähkinöitä. Niitä avatessa kannattaa laittaa pähkinän saumakohta särkijää vasten sillä se on heikoin kohta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos tästä! Pelottaa, että jää sormen nahat väliin, niin en ole kehdannut pitää kättä ympärillä :) Ja toistaiseksi käsivoimat ovat riittäneet vain hasselpähkinöihin, mutta ehkä pitää kokeilla saksanpähkinää seuraavaksi. Muut ovat vielä mysteerejä.

      Poista
  4. Ihana joulujulkaisu, joulujoulujoulu!! :) Oon jo ihan fiiliksissä, toisaalta harmittaa kun joulu on kohta taas ohi. :DD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hui, en oo vielä uhrannut ajatustakaan joulun ohi menemiselle :D Ja voihan sitä aina venyttää... ;)

      Poista
  5. Ihana kuulla susta pitkästä aikaa! Lähes joka päivä on tullut tarkistettua, josko olisi jo uutta postausta :-) Hyvää joulun odotusta, toivottavasti jaat joulujuttuja taas tännekin, vaikka vanhempiakin on kiva lueskella. :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oho, mitenköhän multa oli jäänyt näitä julkaisematta. Kiitos kuitenkin ihanasta kommentista ja samoin sinne!

      Poista
  6. Joulupostauksia on aina kiva lukea! Itsekin olen virittänyt jo jouluvaloja ja polttanut kynttilöitä joka ilta. Harmittaa vain, ettei ulkona ole lunta yhtään, ei ole sen kannalta joulufiilis. :/ Kuulin muutenkin, että lunta tulisi varmaan vasta tammikuussa, höh. Musta joulu on aina kovin ankea, kyllä lumi tuo sitä joulun tuntua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samat pahoittelut kuin edelliselle :( Samoin itseä harmittaa tämä lumettomuus...

      Poista
  7. Voi mikä inspiraatio iski tehdä itsekin joululahjoiksi saippuaa! Piti hankkia äkkiä kaikki tarvikkeetkin :D Kiitos ideasta, pelastit lahjastressiltä! Mutta mitä muuten teet noille ylijäämäpaloille? Voiko ne vielä kerran sulattaa ja jähmettää uudelleen, vai meneekö koostumus pilalle? Ja mitä nuo muruset tuossa saippuamassassa on? Mausteita? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Säästin ne toistaiseksi. Luulen, että voi käyttää. Kuplia voi kyllä tulla ja sitä myöten rakenne hiukan heiketä ja väri vaaleta, mutta luulen, että ihan käyttökelpoisia niistä silti tulee :)

      Poista