sunnuntai 25. marraskuuta 2012

Update

Lauantai-illan ohjelma

Lauantaina kävimme kauppareissun yhteydessä jälleen apteekissa täydentämässä hiukan lääkearsenaaliamme ja aloitimme Utun antibioottikuurin. Synuloxin oraalisuspensio ei tosin uppoile herralle ollenkaan, vaan se yritetään kuolata suupielistä ulos. Voi olla, että joudumme vaihtamaan sen vielä tablettimuotoon.

Myös kissanmallas on jätkän mielestä täyttä kuraa, mutta Nutriplussaa saimme onneksi ujuteltua välillä suuhunkin asti. Muuten ohjelma jatkui perjantain kaltaisena: Hill'sin a/d -toipilasruokaa (energiapitoista ja saa annettua ruiskulla, vedellä laimennettuna) ja elektrolyyttipitoista vettä ruiskulla suuhun - toistettuna x kertaa. Aamulla Undo oli hiukan pirteämpi, mutta iltaa kohden otti apatia taas vallan. Samaa tahtia nousi myös isäntäväen epätoivo.

Ruokintavuorojen välissä paistelimme hiukan lämpimiä voileipiä ja pelailimme Aliasta - niin hyvin kuin sen nyt kahdestaan voi kuvitella onnistuvan. Pienenä piristyksenä toimi Prismasta löytämämme Valkea joulu -niminen kynttilä, joka levitti ympärilleen huumaavaa, jouluista tuoksua.

En ole varma, olenko koskaan tullut kertoneeksi Vantaan kotimme ominaistuoksusta. Siihen sekottui 70-luvun puutalon vanhahtava  ominaistuoksu sekä ykkösvuonna hankkimieni lilojen, ehkä hieman mausteisten tuoksukynttilöiden aromi. Sitä vedin aina syväääääään henkeeni kotiin saapuessani. Etenkin pidempien kotipuolen reissujen jälkeen. Ihanan kotoisa, omaperäinen tuoksu, jota kaipaan toisinaan vieläkin.

Ei auta kuin yrittää luoda tännekin omaa tuoksumaailmaansa. Kissanhiekan tai -kakan hajun rinnalle.

Aamuyöstä nukkumaan vetäytyessämme meillä tapahtui pienoinen ihme.

Jos oltaisiin eletty kuukautta myöhempää aikaa, olisin voinut väittää sitä joulun ihmeeksi. Kuppi olisi ainakin mätsännyt! Tai ehkä jokin elektrolyyttitaso oli kahden viimeisen juoton ja syötön aikana kohdannut kulminaatiopisteensä ja viestitti aivoille, että ei tässä nyt vielä tarvitsekaan valmistautua kuolemaan. Mene ja tiedä.

Koitin kaikkia meidän oloissamme mahdollisia vinkkejänne - kiitos siitä. Undo suostui kuitenkin ensimmäisenä syömään - tattada-daa - raksuja. Omiaan, mutta ennen kaikkea myös koirien. Sillä on joku outo obsessio niihin (ja juujuu, ennen kuin kukaan ehtii sanoa, niin ei sille niitä normaalisti syötetä). Tuntemattomia ovat kissojen tiet.

Aamulla heräsin siihen, että Undo kehräsi vatsani päällä.


Sen jälkeen täällä onkin huristeltu menemään lähes koko päivä ja leikkiäkin on jo jaksettu. Vesi ja raksut ovat maittaneet, mutta märkäruoka ei vielä.

Ihan vielä en siis uskalla  hurrata, mutta kyllä se vain tekee suoranaista hunajaa sielulle, kun kuulee jälleen pikkukissun kehräävän ja vastaavaan kutsuun sillä ainoalla tuntemallaan tavalla:
 "Mäyyyyy..."

6 kommenttia:

 1. Hyvä, että siellä huristellaan taas!

  Ja juu, olisihan nuo koirannappulat pitänyt mainita - ne katoavat täälläkin kissojen suihin aina, jos on tilaisuus.

  Herkkua meillä ovat myös kuivatut kanan rintafileet (tosin niiden saalistaminen ja tappaminen näyttää olevan se paras osuus ruokailusta). Vinkkinä nekin, jos Utulle maittaa paremmin tällä hetkellä kuiva ja järsittävä murkina. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mulla on vaan pieni kammo noihin kuivattuihin fileisiin (jos meinaat niitä punertavia fileen muotoisia liuskoja), kun sellainen meinasi jumittua kaverini koiran kurkkuun :/ Tosin koirat nyt ovatkin sellaisia ikuisia ahmijoita...

   Poista
 2. Mahtavaa että Utu on paranemaan päin! Kovin toi pikkuperheenjäsenien sairastuminen aina huolestuttaa, mahtavaa huomata paranemisen merkkejä! :)
  Meilläkin raksut menee aina alas. En tosin antanut niitä kun Wallu oli mahataudissa. Syötin sille RC:n (kauheus!) Kittenmärkiksen jämät, nekin siis kelpaa aina ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aijai, RC... ;) Tosin kauheeta toisen merkin kaupallista moskaa Undokin ensimmäisenä suostui syömään, niin että en tiedä... ehkä se kallis hinta käytetään äärimmäisen maistuvuuden kehittelyyn (laadun kustannuksella, hehe)...?

   Poista
 3. No, kummat on kivempia, kissat vai koirat? :D Ei mitään ympäripyöreyksiä sitten ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ;) No, toistaiseksi koen ymmärtäväni koiria vielä paremmin ja osaan kommunikoida niiden kanssa paremmin, joten siltä pohjalta on sanottava koira. Mutta eihän noita omiaan voi laittaa mihinkään järjestykseen - hurjan kivoja ja rakkaita kaikki! Kyllä mä sen kuitenkin auliisti myönnän, että Utu on muuttanut aika radikaalisti mun suhdettani kissoihin ja vain sinne lämpimämpään suuntaan <3

   Poista