sunnuntai 18. marraskuuta 2012

Harmaa lauantai


Lauantaiaamu valkeni harmaana ja masentavana. Käytiin ulkoiluttamassa koirat ja lähdettiin poikkeamaan Jumbossa, koska S:llä oli puutetta talvitakeista ja -kengistä.

 Ihmettelimme pitkään, miksi Jumbossa kävi niin kova kuhina, mutta pois lähtiessämme tajusimme, että siellä oli ollut parhaillaan joulukauden avajaiset käynnissä: joululaulut raikasivat, tonttujen mökin ympärillä tuprutti lunta ja joulupuu oli rakennettu.

Aina yhtä iloinen poseeraaja
Reissu oli varsin onnistunut: S löysi itselleen uuden villakangastakin (edellinen pöllittiin kotipuolessa baarin narikasta...), pipon ja kengät - minä lähinnä kosmetiikkaa.

Illalla käytiin potkimassa tytöille palloa, katsottiin sarjoja ja Varasto-niminen kotimainen leffa, joka osoittautui yllättävänkin hauskaksi suomalaisluonnon kuvaukseksi. Iltapalaksi oli jälleen pakko tehdä texmex-salaattia, joka taitaakin olla ainoa rehupitoinen eväs, joka on saavuttanut suursuosion noiden kaksilahkeisten keskuudessa. Ikisuosikki suorastaan.


 Vaikka mikäpäs siinä, hyväähän se on.


Tänään ei tehty oikein mitään jännää - käytiin kaupassa ja sitten S jo lähtikin kotiin. Pian sen jälkeen O palasi reissultaan ja tehtiin iltapalaksi lämpimiä voileipiä.


Nämä olivat koko perheemme lemppareita joskus lapsuudessani - itse asiassa veljeni taisi aikoinaan kotiuttaa reseptin kotitaloustunniltaan.


Nämä kasataan siis ketsupilla voidelluista paahtoleipäviipaleista, herkkusieniviipaleista, tonnikalasta ja ananaksesta. Päälle levitetään paprikajauheella maustettua juustoraaste-kananmuna-kermaseosta. Herkkua! Uppoilivat hyvin myös O:lle - jäljellä on nimittäin enää kolme kahdestatoista...

Näistä rennoista tunnelmista onkin hyvä jatkaa kohti huomenna alkavaa vuoden viimeistä kurssia - hevostauteja. Kyseessä on jälleen kolmen viikon kurssi, tosin väliin mahtuu myös eläinlääkäripäivien suoma lepoviikko, jolle pitäisi keksiä jotakin mukavaa ohjelmaa.

Sunnuntai-illan jatkoja!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti