tiistai 9. lokakuuta 2012

Kun pikkuherra nimen sai


... ja minusta kummi leivottiin. Ristiäistunnelmia kuvin.

Kastetoimituksen alkupuoli sujui arvatenkin näissä merkeissä:


... mutta loppupuoli onneksi hiukan rauhallisemmissa


Tarjoilujen suhteen me kannoimme O:n kanssa kortemme kekoon voileipäkakkujen muodossa. Koristelujen kanssa tuli hiukan kiire, kun vieraita alkoi lapata sisään etuajassa, mutta hyvin nuo näyttivät maittavan, vaikken ihan mieleni mukaan ehtinytkään tomaattien kanssa taistella...

Karpinnettu juustoinen versio, ohje täällä.

Se perinteinen, veljeni vahvasta toiveesta.

Oli erikivaa, että vieraiden joukosta löytyi itseni lisäksi kolme karppaajaa, joten karppileivonnaisissa riitti kerrankin valinnan varaa!


Lahjojakin jaeltiin kuin jouluna konsanaan.Äitini osti ensimmäiselle lapsenlapselleen tuollaisen ihanan pehmoisen makoilupeiton lelukaarineen sekä vaaleansinisen aarrearkun, jonka pieniin rasioihin kerätä vauvan ensimmäisiä hampaita, hiuskiehkuroita, valokuvia, kortteja ja muita aarteita. Kannessa seikkailevat - ketkäs muutkaan, kuin perheen kolme kissaa!Meidän lahjoihin kuuluivat pieni tinainen traktorirahalipas, johon kaiverretaan vielä pikkumiehen - kutsuttakoon häntä blogissa tästä lähtien vaikkapa pikkuT:ksi - nimi ja syntymäaika.


Lisäksi annoimme tuoreelle kummipojalleni pienen Marimekon astiasetin.


Aika äijämäisiä lahjoja, I know. Vaan mikäli pikkuT tulee yhtään isäänsä, niin luulenpa vain, että kaikki auto- ja konejutut tulevat olemaan vielä kova juttu.

Ainakin, jos tästä isänsä takapihalle keräämästä kokoelmasta tai jos oikein tarkkoja ollaan, niin osasta sitä voi mitään päätellä...7 kommenttia:

 1. Tuli vesikielelle nuita voileipäkakkuja katellessa :P Ne on niin hyviä, mut niitä pääsee syömään liian harvoin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ja niin suuritöisiä (ainakin nuo perinteiset), että harvemmin tulee tehtyä. Toisaalta se niistä ehkä vähän spessumpia tekeekin :)

   Poista
 2. Ihan ekaksi, ihana blogi! Kiitos että jaksat kirjoitella :)

  Sitten toiseksi (toivottavasti et ole jo ihan kyllästynyt kun kaikki kyselee opinnoista ja alasta), mutta pieneläinlääkärin hommat kiinnostaisivat. Osaatko sanoa, että mikä on nimenomaan pieneläinpuolen työtilanne? Riittääkö töitä vai onko kivenalla? Olen ymmärtänyt että varsinainen eläinlääkäri koskee ennen kaikkea kuntapuolta ja se ei niinkään kiinnosta.
  Entäs, olen kuullut että pieneläinlääkärien palkka olisi pienehkö (suhteessa koulutukseen). Osaisitko heittää mitään osviittaa, että paljonko perus pienell tienaa?

  Söpö kummipoika :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. oman ymmärrykseni mukaan, töitä löytyy hyvin myös pieneläinlääkäreille. Ainoa mikä rajoittaa on se, että pääkaupunkiseudulla kilpailu on kovempaa. Mutta jos perustaa klinikan vähänkään syrjemmälle, niin viimeistään silloin ei ole ongelmia. Palkka on tietääkseni kuntapuolella vähemmän kuin yksityisellä?

   Poista
 3. korjaus, eläinlääkäriPULA koskee kuntapuolta, piti sanomani :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saa kysellä, no hätä :)

   Ymmärtääkseni pieneläinpuolellakin on ihan hyvä työtilanne. Uusia klinikoita ja jopa ketjuja perustellaan ja isot ikäluokat ovat jäämässä eläkkeelle. Toki kunnaneläinlääkäreistä on varmasti huutavampi pula ja johonkin peräkylille voi olla haastavaa saada lääkäriä. Kannattaa ehkä harkita erikoistuvansa johonkin tiettyyn erityisalaan, mistä voi saada kilpailuvaltin työnhaussa. Monet myös tekevät alkuun kunnaneläinlääkärin sijaisuuksia, mutta en ole kuullut, että kukaan pieneläinpuolelle haluava olisi lopulta jäänyt töitä vaille. Etenkään, jos on valmis lähtemään pk-seutua kauemmaksi. Lemmikkieläinten määrä kuitenkin kasvaa jatkuvasti, joten en usko, että eläinlääkärit vielä hetkeen kärsivät työttömyydestä.

   Rahan takia ei eläinlääkäriksi kannata hakea. Normilääkärit tienaavat yleensä enemmän. Palkkauksesta olen kuullut sen verran, että pk-seudulla (jossa palkkataso on yksityspuolella alhaisempi kuin muualla Suomessa) pieneläinlääkärin aloituspalkka yksityispuolella olisi luokkaa 3000-3500e/kk. Työvuosien karttuessa, muualle hakeutuessa tai erikoistuessa sitten hiukan enemmän. Paljon päivystyksiä tekevät kunnaneläinlääkärit tienaavat kai eniten, mutta toisaalta se päivystyspuhelimen kanssa naimisissa olo, tuotantoeläinten hoito ja stressaava elämäntyyli ei ainakaan itseäni houkuta. Mieluummin teen säännöllistä työtä, josta nautin ja josta maksetaan hiukan vähemmän. Kyllähän tuollakin kuitenkin mukavasti elelee ;)

   Poista
  2. http://www.digipaper.fi/akava/29884/ Täältä löytyy tarkkoja keskiarvoja palkoista. Tuon mukaan yksityispuolen palkansaaja tienaisi keskimäärin 4217e/kk.

   Poista