keskiviikko 11. huhtikuuta 2012

Ressiä ja rohkaistumista


Ja arkeen on taas pudottauduttu ryminällä. Tämän vuoden pääsiäinen oli ehdottomasti yksi mun elämäni parhaimmista ja varmasti myös rauhallisimmista. Vaan ehkä se tuli tarpeen. Joskus pelkkä läheisten ihmisten kanssa kotona hilluminen rentouttaa paljon paremmin kuin armoton aivot narikkaan -biletys. Ollaan tässä vielä eilen ja tänään saatu kiitostakin tuosta meidän järjestämästä pääsiäisateriasta, joten kaikin puolin hyvillä fiiliksillä mennään. Koulujutut mua tosin stressaa edelleen. Etenkin koeobduktiota varten olisi vielä paljon kertailtavaa ja lisäksi muutama palautettava työ ja edessä olevat tentit piinaavat nekin osaltaan. Eipä auta kuin yrittää purkaa sumaa pala palalta ja välttää paniikkia. Reilu kolme viikkoa ja tämä hässäkkä on mun osalta ohi. Onneksi viikonloppuna on luvassa kandiristeily Tallinaan - josko se taas veisi ajatuksia hiukan muualle.

Tiistaina olin tosiaan töissä ja olipas taas pitkästä aikaa mukavaa jauhaa asiakkaiden kanssa asiaa ja hiukan asian vierestäkin. Onneksi asiakaspalvelutyö ei ole mulle enää mikään kauhistus, toisin kuin vuonna 2007 ensimmäistä kertaa eläinkauppaan töihin astuessani. Pikemminkin siitä on tullut yksi työn parhaimmista ja palkitsevimmista puolista. Lisäksi huomaan, että olen JKT-kurssin ja edenneiden opintojen myötä saanut lisää rohkeutta vastailla ihmisten kysymyksiin - luonnollisesti, kun tietoakin alkaa olla enemmän.

Iltapäivällä osallistuin lisäksi vapaaehtoiseen hevosten käsittelyharjoitukseen, jossa saimme tehtäväksemme mm. katsoa hevosen suuhun ja nostaa sen jalkaa, laittaa sille riimun päähän ja talutella sitä edestakaisin. Pakko myöntää, että mä olen edelleen varsin epävarma hevosten kanssa, mutta tämä harjoitus antoi kuitenkin hiukan eväitä niiden tulkitsemiseen ja käsittelyyn. En silti usko, että musta koskaan mitään hevoseläinlääkäriä tulee. Kunhan nyt vain selviytyisin näistä opiskeluajoista hevosten kanssa kunnialla. Terkkuja vain sille meitä ohjanneelle mukavalle hoitajalle, joka tunnusti haaveilevansa eläinlääkärin urasta ja lukevansa joskus mun blogia - toivottavasti pääset sisään, sillä hevosspesialisteille olisi tarvetta!

Tänään meille luennoitiin lääkkeiden määräämisestä eli reseptien kirjoittamisesta ja siihen liittyvästä lainsäädännöstä. Olen ilmeisesti kasvanut hiukan pullossa, kun en tiennyt eläinlääkärien saavan kirjoittaa itselleenkin reseptejä. Näköjään tärkeimmät pointit jääneet tuostakin luennosta mieleen :D Iltapäivällä meillä oli sitten kliinisen kemian tiimoilta labratöitä, joissa harjoittelimme klinikkaolosuhteissa tehtävää virtsa- ja verinäytteiden käsittelyä sekä tulosten tulkintaa. Tykkään näistä käytännönläheisistä harjoituksista, sillä vihdoinkin voi olla varma, että näitä tietoja ja taitoja tulee varmasti tarvitsemaan myöhemmin työelämässä.


Itse asiassa ehkä jo hiukan aiemminkin.


Muistatteko vielä, kun viime vuoden syyskuussa kirjoittelin blogiin Espanjan matkastamme? Jäikö kenellekään mieleen tämä kohta:

"Ihan viimeiseksi lääkäri kysyi vielä nimeäni ja antoi käyntikorttinsa, sillä olisin kuulemma tervetullut heille harjoitteluun niin halutessani(!).

Nähtäväksi siis jää, löytyykö tältä tytöltä lähitulevaisuudessa rohkeutta tehdä comeback Espanjaan työharjoittelun muodossa. Houkutus olisi ainakin kova, sen voin jo nyt kertoa!
"


Vuoden verran tässä on nyt sitten sitä rohkeutta kerätty ja toukokuussa polkaistaan suunnitelma täytäntöön! Espanja siis kutsuu uudelleen - tällä kertaa peräti pariksi viikoksi.


Jännittääkö? Kyllä. Otanko paineita? Hiukan. Osittain juuri tämän tiedossa olevan harjoittelun takia yritän nyt saada tästä JKT-kurssista kaiken mahdollisen irti, jottei tarvitsisi ihan hyödyttömänä ummikkona sitten siellä  klinikalla ihmetellä. Onneksi O ulkoistaa pääsykoelukunsa palmun alle ja lähtee mun henkiseksi tuekseni mukaan.

Eipä siis muuta kuin nenä jälleen kiinni prujuihin ja jos kaikki sujuu odotusten mukaan, niin kuukauden päästä kirjoittelen teille jälleen näistä maisemista:


20 kommenttia:

 1. Vau, varmaan mielettömän hieno kokemus päästä ulkomaille harjoitteluun! Nyt iski kateus :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin uskoisin :) Älä tunne kateutta, lähde itsekin! ;D

   Poista
 2. Voi että, miten mahtavaa! Siis, että pääset Espanjan lämpöön taitoja kartuttamaan :)Odotan jo postauksia aiheesta :D
  - H

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, eikö! :D Ei enää montaa viikkoa, onneksi ;)

   Poista
 3. Oletko siis töissä eläinkaupassa? Kuinka usein käyt töissä/ paljonko teet töitä viikossa?

  Sulla on muuten ihana blogi! :) Olen itse päättämässä 9-luokkaa tänä keväänä ja haaveilen eläinlääkärin urasta. Käyn varmaan joka päivä täällä kurkkimassa, jos olisi tullut uusi postaus ja haaveilemassa siitä, mitä tulevaisuudessa on ehkä edessä. <3 :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nykyisin oon töissä eläinklinikalla. Mun vuorot vaihtelee tosi paljon riippuen tuuraustarpeesta ja omista koulukiireistä - välillä on useampikin vuoro viikossa, välillä monta viikkoa, ettei yhtään. 3-5/kk on ehkä se normi.

   Hienoa, että sulla on jo tuossa vaiheessa suunnitelmat selvillä, tsemppiä opintoihin ja muista panostaa luonnontieteisiin! ;)

   Poista
 4. Mä muistan kirkkaasti tuon kohdan sun Epsanjan-postauksesta, mietin jo silloin, että toivottavasti lähdet. Mä olen tehnyt yhden 7 viikon työharjoittelun ulkomailla ja on edelleen yksi elämäni parhaista kokemuksista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee, ois varmaan kaduttanut, jos oisin jättänyt tilaisuuden käyttämättä :) Nyt alkoi kyllä harmittaa, että olisko itsekin pitänyt olla hiukan pidempään! Ei vaan oikein onnistu koirien, asumisen ja rahatilanteen kannalta... :/

   Poista
 5. Voi että, ihanaa, että päätit lähteä!

  Fuengirola on ihana paikka, olen asunut sielä vuoden ja vanhempani asuvat sielä edelleen, pitävät siellä suomalaista kirjakauppaa.
  Heillä on kirjakauppakoirana ihana kultainennoutaja narttu, jonka vakkari eläinlääkärinä toimii juurikin tuo paikka, ja ei ole muuta kuin positiivista sanottaavaa paikasta!

  Hieno juttu, et takuulla tule katumaan!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö! :) Kyllä nää on sellasia juttuja, että enemmän jää harmittamaan, jos ei lähde.

   Ja hei, mä oon melko varma, että tiedän tuon kaupan ja oon nähnyt ko. koirankin ohimennen! Ja eikö siitä ollut juttua joko siinä TV-ohjelmassa tai lehdessä tai jossakin? Muistan miettineeni, että siinäpä hyvin koulutettu otus! :) Pieni on mualima!

   Poista
  2. Mualima! Ihanaa, aetoo kaenuun murretta! ;)

   Onnittelut tuosta Espanjan-harjoittelusta, ota koko hötäskästä (=reissusta) kaikki mahdollinen ilo irti, minä en aenakkaa uskaltaesi Espanjaan asti lähteä (en edes turistina :D). Mukavaa ulkomaan harjoittelua toivotan! :)

   Poista
  3. Oho, mitenkä mulla on jäänyt tämä huomaamatta :o Mutta kiitos Matte :) Espanja on ihan mahtava paikka! ;)

   Poista
 6. Joo siinä Fuengirolasta kertovassa realityssa vilahti kirjakauppa koirineen :)
  Koira on kodinvaihtaja, ostettu muutama vuosi sitten mieheltä joka asui kadulla. Ja silti niin herttainen ja kiltti, erilaisesta taustastaan huolimatta! :)
  Ja tuo on totta, maailma on ihan äärettömän pieni!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin, oikein bongattu! :) Joku on joskus sanonut, että kadunmiesten koirat olisivat jopa monia kaupunkilaiskoiria onnellisempia - ehkä joku totuus siinäkin :)

   Poista
 7. Blogiasi on kiva lukea :) itse kun haaveilen eläinlääkärin ammatista ja juurikin erikoistumisesta hevosiin :D , tuntuu vaan että on niin mahdotonta päästä sisälle. Kun hait opiskelemaan harkitsitko virossa olevaa tartoa missään välissä? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla :) Ei sisälle pääseminen ole ollenkaan mahdotonta - enemmän se on tahdosta ja motivaatiosta kiinni! Mä mietin kyllä Viroon hakemista myös ja olisin varmasti laittanut paperit sinne vetämään, jos Suomessa eivät ovet olisi ensimmäisellä kerralla avautuneet. En tosin ollut ollenkaan varma Viroonkaan pääsystä, koska en ole kirjoittanut/lukenut lukiossa fyssaa, bilsaa tai kemiaa, mitä siellä nykyisin (ainakin nimellisesti) odotetaan. Kannattaa lukaista mun postaukset elukkaan hakemisesta ja meidän Tarton visiitistä tuolta "Eläinlääketieteellinen"-välilehden alta löytyvistä linkeistä :)

   Poista
  2. Mukavaa kun vastasit :) ! Eikö ollut hirveän vaikeaa päästä sisälle kun et ollut lukenut lukiossa fyssaa, kemiaa ja bilsaa? Olen siis tällä hetkellä lukion ykkösellä ja yritän kovasti saada nuo kolme ainetta luettua pitkänä, mutta kun ei meinaa tulla mitään... Tahtoisin vielä kysyä, oletko tähän asti huomannut että noita lähinnä kemiaa tai fysiikkaa tarvitsisi todellakin paljon käytännössä? Kun tuntuu että ne ovat niin kaukana käytännön ell työstä :D

   Poista
  3. Itsehän edustan sitä sukupolvea, joka on lukenut vielä Galenosta, mutta kyllähän se aika epätoivoiselta alkuun tuntui. Mun pelastukseni taisi lopulta olla käymäni 9 kk kestänyt valmennuskurssi, jolla käytännössä opiskelin kaikki lukion fyssan ja kemian kurssit sekä Gallen edellyttämän biologian. Paljon duuniahan se vaati, mutta lopulta pääsin aika kirkkaasti sisään, joten kyllä kannatti :)

   Kemiaa ja fysiikkaa ei tosiaankaan tarvita käytännön opiskeluissa tai sanotaanko, että ko. aineiden ymmärtämistä vaaditaan, jotta ymmärtää elimistön toimintaa yms., mutta mitään laskuja tai puhdasta fysiikan tai kemian teoriaa ei juuri opeteta, mitä nyt jotkut labratyöt tai röntgenkuvantaminen niitä liippaavat. Noilla siis testataan pääsykokeessa lähinnä hakijoiden kykyä luonnontieteelliseen ajatteluun, muuta virkaa niillä ei oikein ole :)

   Poista
 8. Tiedätkö mitään eläinaiheisia työpaikkoja, johon saatettaisiin ottaa 15-vuotias kesätöihin? Haluaisin kesätöihin jonnekin missä saisi olla eläinten kanssa, mutta minnekään ei oikein oteta alaikäisenä. :( Voiko eläinkauppaan tai eläinklinikalle päästä jos on alaikäinen eikä ole alan koulutusta? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, vaikea kysymys. Noin nuorena voi olla vaikea saada unelmaduunia, etenkään eläinten parista. Suosittelisin kuitenkin kysymään, josko eläinkaupoista löytyisi esim. häkkien siivousta, hyllytystä tms., joihin ei sen kummemmin kokemusta vaadita. Kaikki suhteet peliin myös - löytyisikö joltain sukulaiselta maatila, kennel tms., missä voisit olla apuna? Kannattaa myös seurailla mol.fi -sivustoa ja etsiä työpaikkoja hakusanalla "eläin". Joskus siellä näkee ilmoituksia esim. koirakennelien avuntarpeesta ja muista sellaisista. Tsemppiä matkaan! :)

   Poista