maanantai 12. syyskuuta 2011

Viva España, osa 1Täytynee kirjoitella nämä matkapostaukset pois alta nyt, ennen kuin kaikki pääsee unohtumaan. Eli lensimme S:n kanssa Ryanairilla  Pirkkalasta Málagaan maanantaiaamupäivänä 29.8. Lento kesti vajaan viisi tuntia, joskin oli sekä meno- että takaisintulomatkoilla n. 20 minuuttia etuajassa. Hyvä Ryanairin henkilöstö, voisitteko ystävällisesti ottaa yhteyttä VR:hin ja kertoa, miten teette sen kerta toisensa jälkeen?
 


Itse olin ainakin sen verran täpinöissä, että lento tuntui kestävän ikuisuuden. Emme pystyneet katsomaan leffoja tai sarjoja, joten yritimme hiukan suunnitella, mitä haluaisimme tehdä tai nähdä.


Fuengirolan kartta

Alppeja?
Välimeren rannikkoa kenties Ranskan paikkeilla

Saavuimme perille iltapäivällä ja saimme odotella ensin laukkujamme ja sitten renfeä, Aurinkorannikon lähijunaa, varsin hyvät tovit. Onneksi ei ollut varsinainen kiire minnekään tai hermot olisivat kyllä olleet koetuksella. Lopulta pääsimme Fuengirolaan eli "Fugeen", jossa suuntasimme ensitöiksemme kauppaan. En nimittäin ollut ehtinyt syödä aamulla mitään ja lentokoneen "mini cheddarsitkin" osoittautuivat kekseiksi, joten maha muistutteli kurnimalla olemassaolostaan. Kauppa oli "Supermerdaco" eli supermarketti, josta löytyi monenmoista ihanaa kokeiltavaa, kuten erilaisia juustoja, mutta hinnat olivat yllättävän kovat. Neljästä avokadosta sai esimerkiksi pulittaa seitsemän euroa, joten sen koommin en niitä enää uskaltanutkaan koriin poimia.

Noin yleensä ottaen karppaus oli reissulla yllättävän helppoa, kun ison osan ruuista pystyimme valmistamaan asunnolla itse. Ravintola-annoksiin piti yleensä pyytää kasvikset ranskalaisten tilalle erikseen ja muutamaa iloista yllätystä lukuunottamatta se tarkoitti pakasteesta kaivettua ja höyrytettyä porkkana-parsa-kukkakaalisekoitusta. Hienommissa ravintoloissa tilanne olisi toki voinut olla parempi, mutta halusimme käyttää matkabudjettimme muuhun kuin ruokaan :)

Valinnanvaikeudesta toiseen ("ottaisinko tätä ihanaa mozzarellaa vai kenties cheddaria - pakko ottaa molemmat!") sompailtuamme saimme lopulta eväät kasaan ja pääsimme kämpille.

Kämpän parvekkeet ja meri"näköala" ;) Noin korkeat hotellirakennukset pitäisi kieltää rannan tuntumasta, että muutkin saisivat nauttia näkymistä!

Kaupasta ostetuista tomaateista paljastui asunnolla mielenkiintoinen yksityiskohta:

Teksti, joka ilmaisi tomaatin merkin tai laadun. En tiedä, miten se oli saatu aikaan, mutta jotenkin ällötti :D

Tämäntyyppisellä juusto-kinkkusalaatilla starttasin lähes jokaisen aamun - parvekkeella nautiskeltuna tietenkin!
Mumsmums

On myös jännää, miten esim. sanan valmistajan virvoitusjuomat vaihtelevat maasta toiseen. Pepsi Light 0% maistui ihan Coca Cola Lightille. Pepsi Max puolestaan oli "ekstrakofeiinillista", joten en rohjennut maistamaan.

Ihanaa 70% mantelisuklaata - Fazer, joko pian?

Ekana iltana käytiin sitten rannassa kävelemässä ja kiertelemässä. Espanjalaisten elämänrytmi on kyllä jotenkin kadehdittavan ihana: perheet kerääntyivät iltaisin yhdessä ravintoloihin syömään ja viettämään iltaa ja kadut kuhisivat elämää.

Koko reissun ainoa drinkki, Bacardi light colalla
Oli muuten tujua :D


Toisena päivänä lähdettiin käymään Fuengirolan markkinoilla ja Plaza Constitucionella, jolla sijaitsee kaupungin kirkko.

Talomme sisääntuloaula


Piirre, josta en erityisen paljon pidä Fugessa ja samalla syy, joka mahdollisti meidänkin matkamme:

Suomalaiset.
Kaduilla ja kaupoissa kuuli kyllä enemmän ehkä brittienglantia ja saksaa, mutta suomalaisen yhteisön asema näkyi hyvin kyllä erilaisina pieninä suomalaisina kauppoina, leipomoina, hammasklinikoina ja erilaisina muina terveyspalveluina.

Feria- eli markkina-alueen portti

Markkina-alue oli laaja, joskin monet myyjät myivät samoja tai lähes samoja tuotteita: vöitä, laukkuja, vaatteita, koruja. Feikkivuittoneita ja -Guesseja.

Oma saaliini. Onnistuin tinkaamaan laukun hyvään hintaan - lopulta myyjä juoksi mun perääni ja ehdotti itse halvempaa hintaa, johon lopulta suostuin :D

Kirkko. Sisälle emme päässeet kurkkaamaan.
Joku valkoinen kalkkisMontakohan kertaa nuo ovat saaneet kipittää noloina hakemaan pyykkejään maasta?


Illalla takaisinpäin kävellessämme Feria-alue oli jälleen tyhjä ja siisti
Urhoollinen ostoskassien kantaja :)


Eläinklinikoita bongasin matkan aikana varmaan seitsemän. Yhteen uskaltauduin jopa sisälle ja siellä otettiin kaukaa saapunut eläinlääkäriopiskelija uskomattoman lämpimästi vastaan. Meille esiteltiin klinikan tilat kädestä pitäen ja kerrottiin klinikan toiminnasta. Klinikalta löytyi röntgen- ja ultraäänilaitteet, potilasosasto ja leikkaussali. Yhteistyö eri klinikoiden eläinlääkärien välillä on kuulemma tiivistä: jos johonkin toimenpiteeseen vaaditaan spesialistia, kutsutaan sellainen muualta visiitille sen sijaan, että lähetettäisiin potilas eteenpäin. Jos muu ei auta, lemmikki voidaan lähettää eläinambulanssilla esimerkiksi Málagaan hoitoa saamaan ja kuljettaa sieltä takaisin klinikalle ilman, että omistajan tarvitsee matkustaa edestakaisin.

Eläinlääkärin mukaan ehrlichioosi on seudulla varsin tavallinen sairaus. Sydänmatoja esiintyy muuta Espanjaa vähemmän. Lähes jokainen kirppuhäädöittä jätetty koira joutuu jossakin vaiheessa eläinlääkärin vastaanotolle, sillä kyseiset viheliäiset loiset ovat siellä päin tavallisia. Potilaskunta koostuu pääasiassa kissoista ja etenkin koirista, joista monet - kuten katukuvastakin huomasi - ovat sekarotuisia.


Meitä pyydettiin myös jäämään seuraamaan lääkärin oman koiran nukutusta ja hammaskiven poistoa ja näin toki mielellämme teimmekin, kunnes hammasinstrumentin ujellus alkoi lopulta särkeä S:n korvia (voi tuota herkkistä!) ja jouduimme poistumaan. Ihan viimeiseksi lääkäri kysyi vielä nimeäni ja antoi käyntikorttinsa, sillä olisin kuulemma tervetullut heille harjoitteluun niin halutessani(!).

Nähtäväksi siis jää, löytyykö tältä tytöltä lähitulevaisuudessa rohkeutta tehdä comeback Espanjaan työharjoittelun muodossa. Houkutus olisi ainakin kova, sen voin jo nyt kertoa! :)

(To be continued...)

11 kommenttia:

 1. Miten tommosiin eläinlkinikkakiertuetilanteisiin oikein joutuu? Tallustit sisään ja sanoit, että opiskelet eläinlääkiksessä? Laita koko keskustelu näkyviin niin tällaset saamattomat ujommanpuoleisetkin voivat jotain oppia! :D

  VastaaPoista
 2. Oi, miten ihanalta kuulostaa tuo teidän matka !
  Kylläpä oli ystävällisiä kun antoivat sinun tutustua paikkoihin (=

  VastaaPoista
 3. Wau siistiä olisi varmaan päästä jonnekin noinkin eksoottiseen paikkaan eläinlääkisharjoitteluun! Kivalta näyttää nuo matkakuvat, oikein onnistuneelta reissulta (: Muuten, ehkä vähän tyhmä ja turha kysymys, mutta onko S poikaystäväsi vai vaan ihan kaveri vai mitä? (:

  VastaaPoista
 4. JEe, oot harjottanu kansainvälistä verkostoitumista \o/ :D Ei mutta hauskalta kuulostaa esittelykierros. Näkee miten muualla päin maailmaa kollegat työskentelee.

  Sulla on hämmentävän TASANEN NAAMA (:D) (nämä viehkeät ilmaisutapani) Mineraalimeikit (mikäli noissa kuvissa sellasia on IN ACTION) on nähtävästi sen hehkutuksensa ansainneet.

  MOH

  (Öhöm toi tomaatti. D: Kaipa se kone on joka tollasia leimailee -jokainen tomaatti on yksilöllinen,vähän kuin Ikean korit- eikä joku väsynyt kesätyöläinen :D..mutta outo..)

  VastaaPoista
 5. oonko missanut jotain, onko sulla poikakaveri??? :D heh, lievä utelukommentti. :D

  VastaaPoista
 6. Oi, vähänkö kivalta kuullostaa teidän matka! Me meinattiin adoptoida kissa Kreetalta, kun avokin kanssa siellä juuri viikko vietettiin, Mauku (kyllä, nimesin sen ihan itse :D) oli niin söppänä ja hellyydenkipeä ettei tosikaan! Nyt vaan takaisin harjoitteluun ;)

  VastaaPoista
 7. Anonyymi: No joo, mulla oli vissiin aika hyvin tuuria matkassa, kun sattui olemaan hiljaista, supermukava lääkäri ja olivat juuri alkamassa operoida lääkärin omaa koiraa, joka oli jo siis esirauhoitettuna siellä tallustamassa. Rohkeasti kannattaa kuitenkin aina mennä yrittämään - kyllä mäkin pari päivää keräsin rohkeutta, mutta totesin sitten, että ei mulla taida olla mitään hävittävää ;) Esittelee vain itsensä ja kysäisee, onko klinikalla koskaan tapana ottaa opiskelijoita harjoitteluun. Fingers crossed ja jos hyvin käy, saattaa päästä kokemaan tuollaista. Suomessa harjoittelupaikkoja kysellessäni sain osakseni kyllä paljon tylympääkin vastakaikua, mutta oman kokemukseni mukaan mitä pienempi klinikka, sitä vähemmän varaa töykeyteen on ;) Eli on vain luonnollinen oma itsensä, ei siihen sen kummempaa keskustelukaavaa tarvita, jos kaikki on sujuakseen :)

  Love Hurts: Oli kyllä ihanaa ja olin ihan ällikällä lyöty, miten mukavasti tuolla klinikalla kohdeltiin! Ei vissiin sitten ihan jokapäiväisiä ole vastaavat vierailut siellä päin :)

  Anonyymi2: Kiitti, oli kyllä hyvä reissu :) Ja ei, S on ihan ystävä tällä hetkellä :)

  MOH: Hahah! Oon nauranut pitkään ja hartaasti tuota "tasaista naamaa" :D Oikein valkoinen pullataikina! Mutta suosittelen silti kyllä Loloja edelleen ;)

  Niistä tomaateista: se teksti oli siis siinä tomaatin pinnassa ikäänkuin "raaempana pintana" eli ikään kuin tomaattiin olisi liimattu tarra, joka olisi estänyt pinnan kypsymisen punaiseksi tarran alla ja lopuksi tarra olisi poistettu -> teksti näkyy keltaisena tomaatissa. Mutta ei kai kukaan voi tehdä tuoda noin hankalasti :o

  sansu: Hahah, ikävä tuottaa pettymys, mutta S on tätä nykyä ihan vain ystävä :D

  tata: Oli kyllä kivvaaa :) Tuolla ei kyllä näkynyt kissoja tai kulkukoiria ollenkaan - mitenköhän mullekin käy, jos ja kun joskus Kreikkaan pääsen... siellä kun niitä kuuluu vilistävän :o

  VastaaPoista
 8. (Pakko tulla vielä jatkokommentoimaan:D )

  Mulle tulee toisinaan sellanen "miehinen"olo kun yritän sanoa jotain kohteliasta, kun se on just jotain "tasainen naama"-tyylisesti ilmaistua. Itse kun olen tällainen vaalean ihon ystävä, niin sen takia kiinnitti huomiota.

  Onneks en ole mies ja onneksi ei ole tyttöystävää. Olisi monta suhdekriisiä muuten..:,/

  MOH again

  VastaaPoista
 9. MOH: :DDD Ihana :D Ehkä miehet osaa arvostaa ;)

  VastaaPoista
 10. ajankohtainen kysymys.. mistä sait hankittua tuon fuengirolan kartan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä oli niitä omasta takaa jo Suomessa. Veikkaisin kuitenkin, että turisti-infosta (joka itse asiassa näkyy tuossa kartallakin) saa :)

   Poista