maanantai 23. huhtikuuta 2012

Rakkautta ilmassa

Heipä hei!

sitten niitä luvattuja paljastuksia. En tiedä, oliko tämä helppo vai vaikea arvata, mutta jeeeee, musta tulee vihdoinkin helsinkiläinen!

Mun juttuja pidempään lueskelleet saattavat muistaa, että tämä mun asunnonetsintäprojektini on jatkunut enemmän tai vähemmän aktiivisesti jo oikeastaan ykkösvuoden kesästä asti. Vantaa on hyvä paikka asua ja viihdyn nykyisessä kodissani, mutta huonot (=harvat) liikenneyhteydet Vantaan ja Helsingin ovat välillä kiristelleet hermoja - etenkin iltavuorosta tai keskustan yöelämästä kotiin pyrittäessä.

Nelos- ja vitosvuosien opintojen ja päivystysten kannalta asunto Viikistä oli mun pitkäaikainen, toteutumaton unelma, ja nyt kun O:kin muuttaa pk-seudulle, oli uuden, isomman asunnon hankkiminen kaikin puolin järkevää. Tänne mun pienkaksioonihan ei O edes saisi muuttaa, eikä meidän kannata maksaa vuokraa kahdesta kodista. Osuuteni tämän tulevan asunnon vuokrasta on pienempi kuin yksin hakemani yksiön vuokra ja onhan se nyt paljon mukavampaa asua jonkun kanssa saman katon alla kuin aivan itsekseen.

Kolmen vuoden sinkkuilu ja itsenäistyminen neljän vuoden tiiviin seurustelun jälkeen tekivät eittämättä terää, mutta kyllä mä vain tätä onnellista yhteiseloa - elämän jakamista toisen kanssa - olen kaivannut. Tokihan me voitaisiin odottaa, että ollaan seurusteltu jokin yleisesti hyväksytty aika (mikä ikinä se lieneekään...) ennen yhteenmuuttoa, mutta mun empiiriset havainnot ja omakohtaiset kokemukset osoittavat, ettei se välttämättä takaa yhtään mitään. Itse asiassa mulla ei käväissyt pienessä mielessänikään, että joku voisi ajatella meidän etenevän nopeasti, ennen kuin eräs kurssikaverini kommentoi jotain sen suuntaista. Meistä tämä ei kiirehtimiseltä kuitenkaan tunnu - itse asiassa olemme odottaneet tiivistä yhteiseloa jo pitkään, ja harvemmin sitä kuitenkaan katsoo elämäänsä taaksepäin ja katuu tekemäänsä. Kyllä ne ovat ne tekemättä jääneet asiat, jotka jälkeenpäin kaduttavat.  

Niinpä saanenkin nyt esitellä, toteutunut unelmani - 52,5 neliötä Viikistä:

Näkymä eteisestä olohuoneeseen. Oikealle jää keittiö, vasemmalle kylpyhuone ja edempänä makuuhuone.

Näkymä toisesta suunnasta. Keittiö jää siis tuon pienen väliseinän taakse. Laminaattilattia, nam!

Olohuoneen nurkka, kaavailtu sohvan paikka.

Kodin sydän. Kivasti säilytystilaa täälläkin.
Keittiön tärkein asia - jääkaappi!

Makuuhuoneeseen johtaa kaksi liukuovea, joista toinen kuvassa.

Makuuhuone.

Kivasti kaappitilaa!

Ja piiitkä parveke!

Kylppärikin on mukavan tilava ja tykkään tuosta kaakeleiden väristä.


Ja kylppärissäkin säilytystilaa tuplat nykyiseen nähden.

Kävimme ihastelemassa kämppää viime viikon torstaina (saatuamme tarjouksen keskiviikkona), mutta uskallan hehkuttaa asiasta vasta nyt saatuani vuokranvälitysfirmasta sähköpostivahvistuksen ja kutsun sopimusta allekirjoittamaan. En meinannut saada O:ta lähtemään tuolta esittelystä kirveelläkään, herra vain vaelteli huoneesta toiseen ja hoki, että: "Voiko tämä muka olla meidän, en usko... ei voi olla..."

En tiedä kiinnitittekö huomiota eteisen nurkassa lojuneeseen smurffinmyssykasaan, mutta esittelyssä piti tosiaan käyttää kengänsuojuksia, sillä kyseessä on upouusi talo. Ihanaa - ei kenenkään hiuksia lattiakaivossa, ei naulanreikiä seinillä, ei repsottavia kaapinovia tai kulumia! Me saamme jättää ensimmäiset elonmerkit tähän asuntoon. Tila lisääntyy 10 neliöllä ja säilytystila - no, huomattavasti. Koulumatka lyhenee, bussipysäkki on aivan vieressä, läheltä löytyy peruspalvelut ja kivat ulkoilumaastot.

What can I say?

Olen rakastunut.

31 kommenttia:

  1. Onnea! Upeaa, että löysitte vihdoinkin haluamanne! Uppouudessa asunnossa on tosi kiva asua ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! Toivottavasti, ei oo vielä kokemusta ;)

      Poista
  2. Jes, ihanaa ja onneks olkoon! Upee juttu, ja toi kämppä näyttää ihan superilta. Viikki on kyl niin kivaa aluetta, mä kävin lukion siellä ja onhan siel ihan superkaunista varsinki näin kesäisin. :))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoooos ja eikös vain ookki :) Ehkä vähän landee, mutta ainakaan ei pääse kauas luonnosta... tai koulusta ;)

      Poista
  3. Wau! Onneksi olkoon teille kahdelle =)

    VastaaPoista
  4. Onnittelut uusille asunnonhaltijoille! :) Tosi ihanaa varmaan muuttaa ihan upouuteen kämppään! Mitä ilmeisemmin siis muun lafkan muin HOASin kämppä?

    Viikki on ihana alue, ja kyllä itekin siellä aikanaan opiskellessani olisin halunnut löytää kämpän sieltä (alue + matkat), mutta silloin ei tärpännyt :)

    Niin ja tietenkin onnittelut yhteenmuuttamisesta! Ei mun mielestä ole olemassa mitään tiettyä aikaa, mikä pitäisi seurustella ennen yhteenmuuttoa, minäkin nykyisen mieheni kanssa seurustelin niin tiiviisti alusta asti, että käytännössä ensimmäisen vuoden jälkeen emme ole toisistamme mitään uutta oppineet. Ja tuostahan on jo kohta 15 v aikaa :) (heh, kuulostaa että olisin ikivanha, mutta 3-kymppiä "vasta" tässä täytin) :)

    Mukavaa kevään jatkoa teille!! :)

    T. aktiivilukija

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kiitos! Kyllä vain ihanalta tuntuu :) Ei oo tosiaan HOASilta tällä kertaa - sieltä vain todettiin, että saattaa joutua odottelemaan jopa vuoden, joten kävi aika mäihä, että tähän päästiin. Mukavaa kevään jatkoa sinnekin! :)

      Poista
  5. Onnea asunnosta!! :) Näyttää oikein mukavalta ja tervetuloa Helsinkiläistymään.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kiitos ja kiitos! Kyllä sitä on tässä jo ehditty odotellakin! ;)

      Poista
  6. Paljon onnea uudesta rakkaudesta! :) Erityisesti noin hyväkuntoisesta (niin siis uudesta!) yksilöstä, aika usein opiskelijoita kun tungetaan ties mihin loukkoihin.

    Onnea myös yhteenmuutosta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti Marika :) Alkoi joiltain osin tää nykyinenkin tuntua vähän loukolta, kun tuolla pyöri! :D

      Poista
  7. Vau, onnea hirmuisesti! Kämppä näyttää ihanalta ja tosi tilavalta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti :) Siltä se tuntui myös livenä - onneksi!

      Poista
  8. Oi että, näyttääpä hienolta! :) Ja nuo siniset tossut on kyllä erityisen hot :D Aloin tässä jo suunnitella miten hienosti tuonne parvekkeelle saa laitettua halloween-kummituksia naapureita pelottelemaan..;)
    -Anne-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, pitäiskö lanseerata noista joku vapputrendi? :D Diilataan jostain tollaset kaikille yhteishenkeä nostattamaan!

      Ja joo, partsille mahtuu vaikka legioona kummituksia ja kesäkauden aloittelijoita ;)

      Poista
  9. Wau, ihanan näköinen koti ja onnea vaan asunnon johdosta. Noita ei taida ihan helppo olla saada Helsingistä päin? Mahtava juttu!! :))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! :) Ainakin meidän vuokranvälittäjä oli sitä mieltä, että meillä on käynyt mäihä. Viikkiin tosin nousee aika tahdilla uutta taloa ja rakennuskanta siellä on muutenkin varsin tuoretta, joten jos sinne tahtoo, niin aika uuteen taloon yleensä pääsee - jos nyt ei ihan upouuteen :)

      Poista
  10. Ihanan iso ja tilava kämppä! ja vielä lähellä kaikkea ja uusi ja ja..! :D
    Joo ihan hyvin voi yhteen muuttaa jos siltä tuntuu. Itse venaisin ainakin vuoden ettei vaan alun hormonit tee liiallisia päätöksiä (tosin nyt on niin sinkkumode päällä että venaisin varmaan enemmänkin ennen kuin luopuisin siitä omasta tilasta). Ja kyllähän sitä yhdessä pitää elää, jotta oikeasti tietää mitä se arki sitten voi olla. :)

    Onnea yhteenmuuttamisesta ja uudesta kämpästä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö, kiitti :) Mulla taas on ihan vakiintumismode päällä, joten tuntuisi hölmöltä alkaa vasten tahtoaan pitkittämään tätä :D Kyllähän sen sitten huomaa, jos juttu ei toimikaan ja vuokrasuhteen voi aina purkaa. Ikävämpi se olisi sitten vaikka viiden vuoden päästä muuttaa yhteen tajutakseen, ettei koko juttu toimikaan :)

      Poista
  11. Wau, onnittelut asunnosta!!

    Ja hei, aikoinaan oli puhetta, jos lähdettäisiin koirien kanssa kimppalenkille, Iipun kasvattajahan on sama kuin Nanalla. Vieläkö sua kiinnostaisi... asutaan nimittäin jatkossa melkoisen lähekkäin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jee, kiva kuulla, että olet vielä langoilla! Kiitos ja jees, nakkailepa mulle vaikka mailia, niin voidaan sopia tarkemmin! :)

      Poista
    2. Joo, mä olen vain vähän turhan laiska kommentoimaan blogeihin! Mutta tiiviisti olen blogiasi seurannut. :) Mä laitan sulle postia!

      Poista
  12. Vau! Onnea tosi upeasta kämpästä! Voi kun itsekkin pääsisi joskus muuttamaan ihan uudenkarheaan asuntoon :) Mäkään en usko mihinkään "maagisiin" aikarajoihin kuin kauan pitäisi olla yhdessä ennenkun muuttaa saman katon alle. Jos siltä tuntuu ja hyvä kämppä osuu kohdalle niin siitä vaan! Niin mäkin ton oman puolikkaan kanssa tein. Ja hyvin on sujunut vaikka jotkut vaikutti olevan sitä mieltä, että muutettiin liian nopeasti yhteen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti :) En mäkään ois ihan näin uutta osannut edes toivoa! Ja tosiaan, intuitiolla tässä mennään - syteen taikka saveen. Tuntuisi teeskentelyltä pitkittää yhteenmuuttoa, kun kumpikaan ei siinä järkeä näe :) Kiva kuulla, että löytyy kohtalontovereita!

      Poista
  13. Onnea uudesta asunnosta ja avoliiton alkamisesta! Ja mun mielestä ei kyllä oo mitään tiettyä aikaa, joka pitäisi olla seurusteltuna ennen yhteenmuuttoa. Ja ettekö te oo jo syksystä asti seurustellut ja muutenkin tunteneet pidemmän aikaa, jos oikein muistelen? Eihän täsä enää mitään teinejä olla, joten parempi vaan hyvissä ajoin testailla, miten yhteiselo lähtee sujumaan. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Joo kyllähän se noin meni ja hyvä pointti - kyllähän se tilanne ois vähän eri, jos ikää olisi vaikka 16 vuotta. Kyllä tässä kohtaa elämää haluaa aika nopeasti nähdä senkin, jos homma ei toimi. Karua (O kieltäisi multa tällaiset puheet alkuunsa, hehe), mutta niin se vain menee. Toisaalta jos kaikki menee hyvin, niin sittenhän päätös on ollut kaikin puolin paras mahdollinen :) Win - win.

      Poista
  14. Voi onnea! Mullakin Helsinkiin muutto edessä jos unelmat toteutuu ja koulupaikka aukenee. Juuri tänään ihan "vaan nopeasti vilkaisin" millasia asuntoja olisi tarjolla ja mistäpäin, niin sen perusteella kyllä ihan mahtava löytö tuo teidän kämppä! :)

    Ja aina ne lusikat saa jakoon jos yhteiselo ei onnistu, mutta parempi siitä on ottaa selvää kun jäädä suotta pähkäilemään! ;)

    Onnea vielä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti :) Juuri noin mäkin ajattelen! HOASilla on tosi kivoja kämppiä noissa uusimmissa taloissa, joita löytyy ainakin Viikistä ja Arabianrannasta. Yksin jos kämppää hakee, on tilanne toki suolaisempi, kun pitäisi tyytyä soluasuntoon tai Espoon/Vantaan pienkaksioihin tai kaverikämppään ja yksityisillä hinnat on ihan pilvissä :/ Kandee tsekata toki myös osakuntien kämpät, esim. Hämikseltä. Ihan näin vain tulevaisuuden vinkkinä ;)

      Poista
  15. Aivan älyttömän paljon onnea ihanan kämpän löytymisestä ja yhteenmuuttamisesta :) Eipä voi velipoikaskaan moittia tuota asuntoa ainaan ahtaaksi;) Tosi hienon näköistä! Aika nopeesti (muutaman kuukauden jälkeen) mekin silloin muinoin yhteen kimpsut ja kampsut laitettiin, eikä sitä päätöstä kyllä ole tarvinnut katua =)
    -T-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon :) Joo ei voi - olettaen, että me saadaan se pidettyäkin noin avarana :D Tarkoitus kyllä olisi, ainakin yrittää! :)

      Poista