sunnuntai 13. kesäkuuta 2010

(Terassi)tunnelmia

Takana on tylsin viikonloppu pitkään aikaan. Sade masensi ja oon vasta ihan viimeisen vuoden aikana huomannut, että matalapaine saa mussa aina sellaisen ihmeen nuutuneen ja väsähtäneen olon aikaan. Olin nyt siis jälleen kotipuolessa ja menin perjantaina jo 23 aikaan nukkumaan, kun en muutakaan keksinyt. Kieltämättä olin kyllä väsynyt menneestä työviikosta ja matkustamisesta, mutta siltikään en ole tainnut vapaaehtoisesti mennä noin aikaisin nukkumaan ainakaan pariin vuoteen! Lauantai uhkasi käydä yhtä tylsäksi, mutta onneksi tuli kuitenkin lähdettyä kavereiden kanssa paikallisessamme pyörähtämään ja vanhoja tuttuja näkemään

Olen nyt myös pyöritellyt pitkään päässäni ajatusta muutosta Kehä III sisäpuolelle, ja melko varmasti alan kämppää sieltä yrittämään... Jos sitten edessä on muutto, niin omaa terassia ja uloskäyntiä (toim. huom. öiset lenkit koiran kanssa, kämpän tuuletus...) tulee kyllä ikävä :( 


  


Tässä on niin ihana hengailla kesäöinä tai kuumina hellepäivinä hyvän juoman, ruuan ja seuran kera...
Muuten elämä on taas urautunut aika pitkälti uusiin, erilaisiin uomiinsa. Työntäyttämiin sellaisiin. Herään puoli seitsemältä ja olen töissä puoli yhdeksän jälkeen. Matka taittuu kahden junalinjan ja yhden dösälinjan voimin. Pääsen töistä yleensä neljän jälkeen ja olen kotona viiden jälkeen - monesti vasta puoli kuuden aikaan ja ruuan tehtyäni olen melkein joka päivä joutunut ottamaan torkut (lue: tunnin-parin välikuolemat) heräten sitten myöhemmin illalla taas muutamaksi tunniksi touhuamaan. Työt ovat edelleen maistuneet, mutta luullakseni vasemmanpuolinen m. trapeziukseni aka epäkäslihakseni kyllä huutelee välillä tuskissaan kaikesta siitä koneella istumisesta. Pitäisi ehkä antautua kokeilemaan ihan ammattihierojan otteita.

Lenkkejä olen innostunut nyt kävelyn sijaan tekemään niin hölkäten kuin rullistellenkin (Iippu melkeinpä inhoaa molempia näistä eli sitä että itse joutuu juoksemaan...) eli jonkinsortin kuntokuuri on kai taas käynnissä. En siis itse juurikaan pidä juoksemisesta/hölkkäämisestä, mutta nautin kyllä siitä fiiliksestä, jonka saa vain kunnon hikilenkin jälkeen. Joskus lukioaikoina kävin pakkomielteenomaisesti (:D) juoksemassa sellaisen 50min lenkin joka päivä, mutta siihen ruljanssiin en kyllä enää aio sortua, koska siitä alkoi lopulta olla kaikki mukavuus kadonnut ja tein sitä vain jonkinlaisesta itselleni asettamasta pakosta. Rullistelu sen sijaan on sinänsäkin jo kivaa, muttei anna ihan samanlaisia itsensärääkkäyskiksejä :D

Ilmeisesti mulla on siis pakko olla edes jotain, minkä suhteen itsensä haastaa, kun opinnoistakin on taukoa. Se kai kuuluu jotenkin mun perusluonteeseen ja oikeastaan valehtelisin, jos väittäisin inhoavani kyseistä piirrettä itsessäni ;) Se puskee eteenpäin ja saa mut, hyvinkin laiskan ja mukavuudenhaluisen ihmisen, saamaan aikaan jotain, mitä muuten tuskin koskaan saisin... hyvän itsekurin ohella siis.

Mutta se siitä itsetutkiskelusta ja suihkun kautta peiton alle hyvän kirjan ääreen, unia!

4 kommenttia:

 1. Saako udella, että mikä on suurin syy Vantaalta poishaluamiseen? Ilmeisesti kulkuyhteydet ei päätä huimaa moneen muuhun paikkaan verrattuna?

  Mielenkiinnosta kyselen kokemuksia, kun voi olla hyvin mahdollista, että itsekin päädyn juuri noihin Hoasin (?) asuntoihin koirallisena, jos opiskelemaan pääsen.

  VastaaPoista
 2. Suurin syy lienee se, että jos työni jatkuvat, niin tuo matka on aivan liian pitkä. Tai jos vaihdan joskus muuhun työhön, niin Helsingissä asuminen olisi silloinkin todennäköisesti parempi ratkaisu. Toinen syy on se, että toivoisin keskustaan olevan hieman lyhyempi matka, jotta opiskelijahärdelleihin osallistuminen ei olisi niin kova rasite. Kolmanneksi meidän vuosikurssilaiset melkein kaikki ovat valuneet tai valumassa täältä nyt Viikkiin tai lähemmäs sitä ainakin ja olisi se nyt hauskaa joskus saada lenkkikaveria tms. viikollakin joutumatta matkustamaan ensin kauas pois. Neljäs syy on se, että haluaisin ihan periaatteesta kokeilla Helsingissä asumista. Viides se, että liikenneyhteydet tosiaan kulkisivat useammin, enkä tarvitsisi seutulippua, mikä vähän korvaisi kalliimpaa vuokratasoa.

  Mutta ihan lämmöllä voin näitä Vantaankin kämppiä suositella etenkin sellaiselle, joka ei koe suurta tarvetta rampata Viikkiä ja Tiksiä pidemmällä jatkuvasti. Täällä on ihan kivat ja rauhalliset lenkkimaisemat koiran kanssa liikkua ja luonto lähellä. Naapuritkin näissä HOASin taloissa lähinnä perheellisiä ja eläinihmisiä - ei juuri häiritseviä opiskelijabileitä tms. Vuokra on halpa, kämpät suht isoja etenkin yksinasuvalle ja dösä kulkee lähes kotiovelta Viikkiin asti 20 minuutissa. Ruuhka-aikoina 2-4 kertaa tunnissa, muulloin kerran tunnissa, mutta toinen dösä tulee yhden vaihdon kautta sitten niin, että yhteyksiä on periaatteessa puolen tunnin välein. Ja kulkemalla Viikistä Malmille tai Oulunkylään ja tulemalla sitten junalla Tikkurilaan pääsee kulkemaan ihan 5-10 min välein, tosin matkaan menee silloin melkein tuplasti aikaa.

  Olen kyllä ihan hyvin viihtynyt, eikä poismuuttopäätös ole kohdallani vieläkään ihan lukkoonlyöty, koska täälläkin asumisessa on hyvät puolensa. Uuden kämpän täytyy olla kyllä ihan just eikä melkein, että uskallan ja haluan tämän jättää ;)

  VastaaPoista
 3. Työt kuulostaa kyllä pätevältä ja sellaiselta syyltä, jota itsekin tulee varmasti sitten miettineeksi. Saa olla hyvä tuuri, että löytää työpaikan kodin läheltä ja melkein yhtä hyvä, että löytää asunnon työpaikan läheltä. Ihanan helppoa tällainen reilun kolmen kilometrin työmatka, varsinkin näin kesällä, kun voi pyöräillä. Keskustariennot ei välttämättä mulle ole se pääjuju, nyt Espoossa asuessa pistäydyn Helsingin puolella korkeintaan kerran viikossa :P

  VastaaPoista
 4. Aa niin kun et sen kauempaa kuitenkaan muuta! Ei ainakaan tule kovin pahaa kulttuurishokkia tai no, Vantaa vs. Espoo, miten sen nyt ottaa :D Mutta tosiaan voin ihan lämpimästi suositella ottamaan kämpän täältä: uskoakseni niitä saa melko helposti nyt kesällä ja pääseehän täältä pois, jos alkaa esiintyä tarvetta julkisilla ramppaamiseen :)

  VastaaPoista