lauantai 8. toukokuuta 2010

Kesäkurpitsapastaa

Itse en ole koskaan ollut mikään pastan suuri ystävä (eihän se varsinaisesti maistu miltään, vaan ne kastikkeet siinä päällä...), joten siitä luopuminen ei karppaamista aloittaessani tuntunut pahalta. Ehkä siksi en olekaan tullut aiemmin kokeilleeksi karppipalstoilla vilahdellutta kesäkurpitsapastaa ruokien lisäkkeenä. Nyt sen kuitenkin tein ja yllätyin varsin positiivisesti!

Ideana siis on, että kesäkurpitsasta leikataan juustonleikkurilla ohuita pastamaisia suiruja, jotka kypsennetään keittämällä tai paistamalla aterian lisukkeeksi. Ainakaan näin voissa paistettuna ja suolalla sekä pippurilla (tai grillimausteella) maustettuna tämä "pasta" ei ollut ollenkaan vetistä tai mautonta, toisin kuin olin vähän pelännyt, vaan jopa varsin herkullista.

Ensimmäisen erän tarjoilin ananas-kanakastikkeen kera.Toisen kohdalla innostuin yrittämään Burgundin pata -tyyppistä pataruokaa, ja vaikka sen kylkeen olisikin ehkä juuressose sopinut paremmin, niin tämä uusi löytö sai edelleen puolustaa paikkaansa. Juurekset olivat nimittäin suureksi hämmästyksekseni kerrankin loppuneet pakastimesta. Yleensä raahaan niitä joka kauppareissulta kotiin, jolloin ne eivät lopu koskaan :)Paistoin pannulla ensin vähän pekonisilppua, herkkusieniä, sipulia ja pari porkkanaa paloina sekä lopuksi lihanpalat runsaassa rasvassa. Kaadoin sitten pannulle hieman vettä makuja irroittelemaan ja saostin lientä vähän kermalla ja tomaattisoseella, koska punaviiniä ei nyt kaapista sattunut löytymään. Sitten vain kaikki esikypsennetyt ainekset ja liemi vuokaan (huomasin vasta nyt, etten omista ollenkaan uunipataa, koska kärsimättömänä persoonana en ole ollut koskaan mikään pitkien haudutusaikojen ystävä) folion alle n. 175-200 asteeseen pariksi tunniksi. Liha mureutui varsin kiitettävästi ja hyvin maittoi tämäkin setti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti