sunnuntai 16. toukokuuta 2010

Helleruokia

Kesä saapui sitten vihdoin :) Mä koitan selvitä paahtumatta kuoliaaksi kämpässäni, joten terassi on ollut nyt tehokäytössä. Ah, rakkautta <3 Kuumat ilmat nakertavat nälkää - ainakin itselläni tekee kuumalla mieli syödä vain ihan kevyesti. Niinpä jääkaapistani löytynyt suuri parsa päätyikin eilen gratiinin sijaan keitoksi, jollaista kokeilin ensimmäistä kertaa.


Parsakeitto
1 parsa (n.300-500g)
2 dl kermaa
1/2 kasvisliemikuutio
runsaasti juustoraastetta ja/tai sulatejuustoa
mausteeksi yrttisuolaa ja musta(tai valko-)pippuria

Kaikessa yksinkertaisuudessaan parsan puumaisesta rungosta erotetut latvaosat siis keitetään kypsäksi runsaassa vedessä, ja keitinvedestä kaadetaan suurin osa pois. Sitten sekaan lisätään muut aineet ja sekoitellaan, kunnes juusto on sulanut. Sen jälkeen keitto soseutetaan sauvasekoittimella, tarkistetaan maku ja kiehautetaan vielä kertaalleen. Hyvveee oli!Kokeilin myös ensimmäistä kertaa karppaus.infon resepteistä löytyvää jätskinkorvikereseptiä ja tästä taisi suorilta tulla lemppari! Helppoa, yksinkertaista, terveellistä ja namia!


Karppijäätelö (1 annos)
1 dl pakastemarjoja
1 dl vispikermaa
makeutusta oman maun mukaan

Ainekset hurautellaan sekaisin monitoimikoneella tai vastaavalla ja nautiskellaan sellaisenaan. Rakenne on yllättävän kuohkea!


 (Kuva: karppaus.info)Pakko vielä loppuun mainita, että piknikille perjantaina lähtiessämme tein Cittarissa kivan löydön: Nellie Dellies -karkkisarja oli kasvanut lakupussilla (90g), jossa oli hh vain 8g/100g. Tarttui mukaan ja hyvältä maistuivat lakutkin pitkästä aikaa!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti