tiistai 17. joulukuuta 2013

15. luukku


Joulukalenteripostausten tahti kiihtyy samassa suhteessa kuin lahjapajamme toiminta. Eilen sieltä valmistui mm. kaksi porokuvioista tiskirättiä - tai pöytäpyyhettä, kuten yläaikainen kotitaloudenopettajani kehotti niitä kutsumaan. Nappasin rätit heräteostoksena mukaan askartelukaupasta muffinikynttilöiden sydänlankoja metsästäessäni ja olin varma, että ainakin toinen näistä epäonnistuisi täydellisesti. Loppujen lopuksi olen kuitenkin varsin tyytyväinen lopputulokseen.


Tätä projektia varten ei tosiaan tarvita muuta kuin kangastussi ja valkoisia tiskirättipohjia. Yllätyin positiivisesti siitä, että rättipohjalle pystyi luonnostelemaan haluamansa kuvion ensin lyijykynällä ja että lyijykynän jälkeä pystyi myös kumittamaan! Lisäksi kangastussin jälki oli todella tarkkaa, eikä levinnyt pitkin kuituja, kuten olin pelännyt käyvän.

Otin fontteihin ja poron silhuettiin mallia netistä löytämistäni kuvista, mutta luonnostelin ne kuitenkin paljaalla kädellä rätille. Musta näistä tuli yllättävän kivoja, käytännöllisiä lahjoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti